iPhone SE - Θα έχουμε νέα έκδοση της συσκευής το 2017;

iPhone SE - Θα έχουμε νέα έκδοση της συσκευής το 2017;
ired.gr

Στα δώρα που θα ζητήσετε από τον Αϊ Βασίλη, μη βάλετε και το νέο iPhone SE του 2017

Η Apple παρουσίασε το iPhone SE τον Μάρτιο του 2016 και ήταν το πρώτο από τα δύο μοντέλα iPhone που κυκλοφόρησαν στην αγορά φέτος.

Το νέο iPhone είχε τα χαρακτηριστικά του iPhone 6s αλλά με το μέγεθος, την 4 ιντσών οθόνη αλλά και την προσιτή τιμή του iPhone 5s. Η επιτυχία του ήταν αναμενόμενη και ακόμη και ο Tim Cook δεν περίμενε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για μια «μικρή» συσκευή, μετά το μπαμ που είχε κάνει το «μεγάλο» iPhone 6.

Και τι λέει η κοινή λογική όταν κάτι πετυχαίνει; Το συνεχίζεις. Αλλά η Apple ποτέ δεν ακολούθησε την πεπατημένη.

Σύμφωνα με τον γνωστό σε όλους μας Ming-Chi Kuo, αναλυτή της KGI Securities, ένα μοντέλο iPhone SE δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, ως follow up του πρώτου.

Ο κύριος λόγος φαίνεται να είναι ότι μια νέα κυκλοφορία τέτοιου είδους θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις του iPhone 7 και iPhone 7 Plus, οι οποίες δεν είναι στα φόρτε τους, ιδιαίτερα λόγω της μειωμένης ζήτησης στην Κίνα.

iPhoneSE 2017 01

Επίσης, επειδή το σημερινό μοντέλο έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και specs με το iPhone 6s, το μόνο λογικό βήμα για μια νέα συσκευή θα ήταν να «αντιγράψει» το iPhone 7. Η Apple, σαφώς, θα προτιμούσε οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν το πιο ακριβό μοντέλο και όχι ένα σχεδόν ίδιο αλλά φθηνότερο SE.

Οι φήμες λένε, επίσης, ότι η Apple συζητά με προμηθευτές εξαρτημάτων ώστε να μειώσει το κόστος παραγωγής και να βελτιώσει τα κέρδη της. Η Samsung είναι σχεδόν απίθανο να κάνει παζάρια αλλά κάποιες μικρότερες εταιρίες ίσως αναγκαστούν να συμβιβαστούν με χαμηλότερες τιμές ώστε να συνεχίσουν τη συνεργασία.

Διαβάστε επίσης: «iPhone X – Μία από τις μελλοντικές εκδόσεις της συσκευής θα είναι αναδιπλούμενη;»

Από mirelen