iPhone "X" - Μία από τις μελλοντικές εκδόσεις της συσκευής θα είναι αναδιπλούμενη;

iPhone "X" - Μία από τις μελλοντικές εκδόσεις της συσκευής θα είναι αναδιπλούμενη;
ired.gr

Πατέντα της Apple αποκαλύπτει σχέδια για νέο αναδιπλούμενο iPhone. Το θέλουμε;

Η μόδα κύκλους κάνει. Τα flip phones, που κάποτε ήταν πάρα πολύ αγαπητά από το αγοραστικό κοινό, φαίνεται ότι βρίσκονται ακόμη στο μυαλό και των μεγάλων κατασκευαστών, όπως η Apple και η Samsung.

Μια νέα πατέντα που εντοπίστηκε σήμερα, δείχνει ότι η Apple διερευνά ένα νέο σχέδιο για iPhone, το οποίο θα διπλώνει στη μέση. Οι φήμες για ένα αναδιπλούμενο iPhone ξεκινούν από το 2013 αλλά τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η ιδέα μπορεί να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

Για τις πατέντες η διαδικασία έχει ως εξής: αρχικά κατατίθεται μια αίτηση και στη συνέχεια η πατέντα παίρνει έγκριση και κατοχυρώνεται στην εταιρεία που τη ζήτησε. Έτσι και για τη συγκεκριμένη, λίγες ημέρες πριν πήρε επίσημη έγκριση για την Apple. Η αποκάλυψη έγινε από το Patently Apple.

Στο κείμενο που συνοδεύει την πατέντα αναφέρεται ξεκάθαρα η ονομασία iPhone και όχι κάτι γενικό όπως «ηλεκτρονική συσκευή». Στις εικόνες απεικονίζεται κάτι που μοιάζει πολύ με το iPhone που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του home button.

iphone foldable

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα όταν ξεκινά η περιγραφή των υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το μελλοντικό iPhone. Αναγράφεται ρητά ότι το περίβλημα θα μπορούσε να αποτελείται από γυαλί, κεραμικό, ίνα, αλουμίνιο ή πλαστικό, δηλαδή ό,τι σχεδόν χρησιμοποιείται και σήμερα.

Η πραγματική αποκάλυψη όμως είναι η αναφορά στους «νανοσωλήνες άνθρακα» που θα επιτρέπουν στο iPhone να διπλώνει κυριολεκτικά στη μέση.

Η πατέντα πάει ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας ότι η μελλοντική συσκευή μπορεί να έχει κάτι σαν «μεντεσέ» ή έναν εύκαμπτο σύνδεσμο. Η Samsung έχει κατοχυρώσει διάφορες παρόμοιες πατέντες με αναδιπλούμενο σχεδιασμό τηλέφωνων αλλά δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε αυτό το βήμα.

Μην αναμένετε και την Apple να το «τολμήσει» άμεσα. Μόνο η Apple κατοχυρώνει περίπου στις 2000 πατέντες κάθε χρόνο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι πατέντες δεν παίρνουν πάντα σάρκα και οστά. Ακόμη κι αν γίνουν πραγματικότητα, μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να δουν το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 8 – Εκπληκτικό concept που δεν θα σας αφήσει αδιάφορους»

Από mirelen