Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαταλείπετε το iOS; - Οδηγίες ομαλής μετάβασης στο λειτουργικό Android

Εγκαταλείπετε το iOS; - Οδηγίες ομαλής μετάβασης στο λειτουργικό Android
ired.gr

Πώς να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα, τις επαφές, φωτογραφίες κλπ από το ένα οικοσύστημα στο άλλο.

Αν αποφασίσατε να περάσετε από τον κόσμο της Apple σε αυτόν της Google, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε όλα σας τα δεδομένα - επαφές, φωτογραφίες, υπηρεσίες κλπ - από το ένα οικοσύστημα στο άλλο. Δείτε λοιπόν πώς να περάσετε από ένα iPhone σε ένα Android smartphone χωρίς να χάσετε σημαντικά δεδομένα.

Σίγουρα πιστεύουμε ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή (το να αφήσετε το iPhone για χάρη ενός Android phone) αλλά θα έχετε τους λόγους σας. Τα καλά νέα είναι ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ εύκολο πια, αν ακολουθήσετε συγκριμένα βήματα.

Μάλιστα, αν χρησιμοποιείτε ήδη τις υπηρεσίες τις Google και έχετε λογαριασμό Google (όπως Gmail, YouTube, Google Plus κλπ), τότε, τα μισά και περισσότερα έχουν ήδη γίνει. Αλλά κι αν δεν έχετε, θα πρέπει να φτιάξετε έναν γιατί, έτσι κι αλλιώς, θα τον χρειαστείτε στον κόσμο του Android, μιας και είναι το ό,τι σημαντικότερο.

1. Πώς να μεταφέρετε τις επαφές σας, email και μηνύματα

to android 02

Το λογικό είναι να μεταφέρουμε τις επαφές μας πρώτα. Αυτές είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό μας email που έχουμε. Άρα είναι ήδη αποθηκευμένες και συγχρονισμένες με το iCloud της Apple και με το λογαριασμό Gmail που μπορεί να έχουμε.

  • Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Ημερολόγιο > Λογαριασμοί
  • Δείτε αν έχετε λογαριασμό στο Gmail. Αν όχι, δημιουργήστε έναν, πατώντας «Προσθήκη λογαριασμού».
  • Επιλέξτε να συγχρονιστούν οι επαφές τα email, τα ημερολόγια κι οι σημειώσεις σας με αυτόν το λογαριασμό Gmail.
  • Κανονικά, από τη στιγμή που θα μπείτε σ’ αυτό το λογαριασμό Gmail στην Android συσκευή σας, οι επαφές σας θα είναι διαθέσιμες κι εκεί.

Για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά, μπορείτε να εξάγετε τις επαφές σας από το iCloud σαν «vCards». Θα πρέπει όμως να πάτε σε κάθε μία επαφή σας και να επιλέξετε «Κοινή χρήση επαφής» και να την αποστείλετε με email στο Gmail λογαριασμό σας. Μετά, μπορείτε να τις ανοίξετε στο Android κινητό σας όταν θα κάνετε τις ρυθμίσεις του.

Δείτε ακόμη: Μεταφορά επαφών από iPhone σε Android - Gmail

Αν όμως έχετε πολλές επαφές, το καλύτερο είναι να μπείτε στο iCloud και να τις κατεβάσετε.

  • Ανοίξτε το iCloud.com στον Safari.
  • Ανοίξτε τις Επαφές (Address Book).
  • Πατήστε το «γραναζάκι» κι επιλέξτε «Επιλογή όλων».
  • Πατήστε το «γραναζάκι» και επιλέξτε Εξαγωγή ως vCard.
  • Ανοίξτε το Gmail στο Safari, επιλέξτε Επαφές >
    Περισσότερα > Εισαγωγή και εισάγετε το αρχείο VCF που κατέβηκε στο Mac σας από το iCloud.

Είστε έτοιμοι.

Η μεταφορά των email είναι εύκολη. Απλά εισέρχεστε στον Gmail, η iCloud, ή Yahoo, ή ό,τι άλλο λογαριασμό σας στη νέα σας συσκευή μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής Mail που θα έχει.

Η μεταφορά μηνυμάτων όμως είναι πολύ δύσκολη. Καλό θα είναι να μην ασχοληθείτε, εκτός κι αν τα χρειάζεστε οπωσδήποτε. Υπάρχει η εφαρμογή AnyTrans που θα σας βοηθήσει να τα μεταφέρετε, μαζί με πολλά άλλα, αλλά κοστίζει 60$.

2. Φωτογραφίες, μουσική

to android 03

Είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας από τις «Φωτογραφίες» του iPhone στο Google Photos, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο iOS.

  • Κατεβάστε το Google Photos αν δεν το έχετε στο iPhone σας.
  • Ανοίξτε το και κάνετε είσοδο με τον Google λογαριασμό σας (το Gmail δηλαδή).
  • Επιλέξτε «Εφεδρικό αντίγραφο και συγχρονισμός» (Backup & Sync). Μην τσεκάρετε την επιλογή χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ('Use mobile data to back up’), αλλά κάνετε τη δουλειά μέσω Wi-Fi μόνο.
  • Επιλέξτε «Συνέχεια»

Παρόμοια, μεταφέρετε τη μουσική σας με τη χρήση της εφαρμογής Google Music και με την εγκατάσταση του Music Manager for Mac (θα χρειαστείτε Mac και πάλι). Η εφαρμογή αυτή στο macOS μεταφέρει όλη τη μουσική σας από το iTunes στο Google cloud.

Μετά, μπορείτε να κάνετε streaming της μουσικής σας από το Google Play Music στο Android smartphone σας.

Δείτε ακόμη: Move to iOS, app για εύκολη αλλαγή από Android σε iOS.

3. Περί Apple Watch

Δυστυχώς το Apple Watch, αν έχετε, δεν συνεργάζεται με Android κινητά. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το οικοσύστημα της Apple και σχεδιασμένο να λειτουργεί μόνο με το iPhone.

Μέχρι στιγμής μάλιστα, λειτουργεί περισσότερο σαν επέκτασή του, παρά σαν αυτόνομη συσκευή. Οπότε, μην περιμένετε να δείτε το Apple Watch να συνεργάζεται με οποιοδήποτε Android κινητό.

Αυτά και καλές μεταφορές.

Δείτε ακόμη: Πώς να αποκτήσετε τα iOS emojis στην Android συσκευή

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status