Facebook Messenger - Εξαιρετικά Κόλπα που πρέπει να δοκιμάσετε

Facebook Messenger - Εξαιρετικά Κόλπα που πρέπει να δοκιμάσετε
ired.gr

Τα 20 καλύτερα «hints & tips» για τη γνωστότερη εφαρμογή επικοινωνίας.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ημερησίως χρησιμοποιούν το Messenger για επικοινωνία. Η εφαρμογή αυτή έχει πολύ μεγάλη χρηστικότητα που όμως δεν είναι άμεσα ορατή. Νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες προστίθενται καθημερινά και μπορεί να μη τα έχετε πάρει είδηση.

Δείτε λοιπόν παρακάτω τις συμβουλές μας για να δείτε πόσα ξέρετε και πόσα ακόμη χρειάζεται να μάθετε.

Πριν ξεκινήσουμε, βεβαιωθείτε ότι έχετε τη νεότερη έκδοση του Messenger. Στο μεν iOS πηγαίνετε στο App Store και πατήστε «Ενημερώσεις» για να βεβαιωθείτε ότι δεν εκκρεμεί κάποια ενημέρωση. Αν ναι, πατήστε «ενημέρωση» για να ενημερωθεί η εφαρμογή.

Στο Android πάλι, ανοίξτε το Google Play Store και πατήστε τις τρεις οριζόντιες γραμμές πάνω αριστερά. Μετά πατήστε στο «Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου» από το μενού που θα εμφανιστεί και θα δείτε αν υπάρχουν ενημερώσεις που πρέπει - βέβαια - να γίνουν.

1. Πώς να δείτε αν το μήνυμά σας έχει διαβαστεί

Messenger tips 02

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα μπορείτε να δείτε αν έχει διαβαστεί, όταν η εικόνα του παραλήπτη εμφανίζεται στο κάτω δεξί μέρος του μηνύματος. Σε ομαδικές συζητήσεις, θα δείτε να εμφανίζονται διαδοχικά οι εικόνες όλων των παραληπτών εφόσον διαβάσουν το μήνυμά σας.

Όταν βλέπετε ένα ανοιχτό μπλε κύκλο, σημαίνει ότι το μήνυμά σας αποστέλλεται. Όταν προστεθεί κι ένα «τσεκ» τότε, η αποστολή ολοκληρώθηκε. Ένας γεμάτος μπλε κύκλος με «τσεκ» σημαίνει ότι το μήνυμα παραδόθηκε αλλά δεν έχει διαβαστεί ακόμη. Ένα κόκκινο τρίγωνο σημαίνει αποτυχία αποστολής. Σ’ αυτή την περίπτωση ελέγξτε τη σύνδεση στο δίκτυο.

2. Πώς να κάνετε μια φωνητική ή βίντεο κλήση

Messenger tips 03

Ίσως έχετε ακούσει ότι στο Messenger μπορούν να γίνουν φωνητικές και βίντεο κλήσεις. Πατήστε απλά το εικονίδιο του τηλεφώνου στην πάνω αριστερή γωνία για να κάνετε μια κανονική τηλεφωνική φωνητική κλήση (μέσω Internet βέβαια) ή πατήστε το εικονίδιο του βίντεο δίπλα του για μια κλήση που θα περιέχει και εικόνα με τον συνομιλητή σας.

Βέβαια αυτές θα είναι δωρεάν αν είστε σε δίκτυο Wi-Fi, αλλά θα καταναλώνουν δεδομένα από το πακέτο σας, αν είστε σε σύνδεση μόνο με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Δείτε ακόμη: Facebook Messenger video - Αντίο Skype;

3. Πώς να στείλετε ηχητικό μήνυμα

Messenger tips 04

Αν ο παραλήπτης απουσιάζει, μπορείτε πάντα να του αφήσετε μήνυμα. Απλά πατήστε το εικονίδιο του μικροφώνου και μετά πατήστε το κόκκινο πλήκτρο εγγραφής συνεχόμενα για να ηχογραφήσετε το μήνυμά σας. Αφήστε το πλήκτρο όταν τελειώσετε και αποστείλετε το ηχογραφημένο μήνυμά σας.

4. Πώς να στείλετε φωτογραφία ή βίντεο

Messenger tips 05

Αν πάλι θέλετε να στείλετε μια φωτογραφία ή βίντεο, πατήστε το πλήκτρο της κάμερας. Το κάτω μισό της οθόνης σας θα γίνει περιβάλλον κάμερας και θα μπορείτε να συλλάβετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.

Όταν τελειώσετε, πατήστε το μπλε βελάκι για αποστολή μηνύματος. Μπορείτε επίσης να περάσετε σε περιβάλλον πλήρους οθόνης στην κάμερα πατώντας το πλήκτρο με τα δύο βελάκια κάτω αριστερά ή να αλλάξετε από οπίσθια σε εμπρόσθια κάμερα και αντίστροφα, πατώντας το πλήκτρο στο κάτω δεξί μέρος.

5. Πώς να στείλετε ένα βίντεο ή φωτό από τη βιβλιοθήκη σας

Messenger tips 06

Μπορείτε επίσης να στείλετε φωτό ή βίντεο από τη βιβλιοθήκη της συσκευής σας πατώντας το πλήκτρο που είναι δίπλα σε αυτό της κάμερας. Θα εμφανιστεί η βιβλιοθήκη σας και μπορείτε να επιλέξετε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να στείλετε. Μπορείτε ακόμη να σχεδιάσετε, γράψετε ή να γράψετε ένα μήνυμα πάνω στο βίντεο ή τη φωτό. Πατήστε το πλήκτρο με το μολύβι πριν το αποστείλετε.

6. Emoji στα μηνύματά σας

Messenger tips 07

Το γνωστό μας «Thumbs-Up», που χρησιμοποιείται για γρήγορη απάντηση σε μηνύματα, μπορούμε να το μεγαλώσουμε όσο θέλουμε, πατώντας και κρατώντας επάνω του. Επίσης, εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε το Εmoji της συζήτησης, κάτι το οποίο θα δείτε στο βήμα 12.

Δείτε ακόμη: Facebook Messenger στο Mac OS X

7. Προσθήκη GIF

Messenger tips 08

Επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, μια κινούμενη εικόνα αξίζει περισσότερο. Στείλτε λοιπόν GIF και θα δείξετε πολύ καλύτερα τι σκέφτεστε. Το Facebook Messenger έχει ενσωματωμένο το GIPHY. για να προσθέσετε μια κινούμενη εικόνα GIF , πατήστε το εικονίδιο GIF και γράψτε για το τι ψάχνετε, για να εμφανίσετε μια λίστα αποτελεσμάτων. Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και στείλτε το.

8. Πώς να προσθέσετε sticker

Messenger tips 09

Αν θέλετε να στείλετε «αυτοκόλλητα», πατήστε το εικονίδιο με το χαμογελαστό πρόσωπο. Τα stickers είναι χωρισμένα σε κατηγορίες, αλλά μπορείτε να εισάγετε ειδική περιγραφή για να βρείτε ευκολότερα αυτό που θέλετε. Μετά πατήστε σ’ αυτό που βρήκατε για να το στείλετε. Αν δε βρήκατε κάτι, πατήστε το «+» στα δεξιά για να μεταφερθείτε στο sticker store και να βρείτε περισσότερα.

9. Στείλτε μπαλόνια

Messenger tips 10

Αν ανοίξετε τα emoticons και επιλέξετε την εικόνα της λάμπας, θα βρείτε ένα emoticon μπαλονιού που θα εκκινήσει μια σειρά από μπαλόνια που ανεβαίνουν προς τα πάνω, στον παραλήπτη σας. Θα δείτε κι εσείς επίσης το animation όταν πατήσετε «αποστολή».

10. Στείλτε εικόνες με διάφορες γάτες

Messenger tips 11

Γι’ αυτούς που αγαπούν τις γάτες, υπάρχει μια εύκολη συντόμευση σε εικόνες με τα αξιαγάπητα αιλουροειδή. Απλά γράψτε «@dailycute» μαζί με το κείμενό σας και πατήστε «αποστολή» και θα δείτε μια τυχαία εικόνα με γάτα σε διάφορες πόζες, που θα αποσταλεί μαζί με το μήνυμά σας.

Δείτε ακόμη: Μεταφορά χρημάτων μέσω του Facebook Messenger App

11. Μοιραστείτε την τοποθεσία σας

Messenger tips 12

Αν θέλετε να στείλετε σε κάποιον - ή κάποιους - την τοποθεσία σας σε χάρτη, τότε ανοίξτε μια συζήτηση και πατήστε το εικονίδιο της τοποθεσίας που είναι πάνω από το πεδίο κειμένου. Η εικόνα της τοποθεσίας είναι η δεύτερη από δεξιά.

Αν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να ανοίξετε την παρακολούθηση τοποθεσίας σας και μετά θα δείτε ένα χάρτη με μια λίστα από τα κοντινά σημεία ενδιαφέροντος από κάτω. Πατήστε το μπλε βελάκι στα δεξιά για να εισάγετε το χάρτη της τοποθεσίας σας στη συζήτηση.

12. Πώς να ορίσετε ονόματα και φωτογραφίες για ομάδες συζήτησης, ή να αλλάξετε το emoji

Messenger tips 13

Ανοίξτε μια συζήτηση και πατήστε το όνομα στην κορυφή (για iOS) ή το «i» πάνω δεξιά (για Android). Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα της ομάδας πατώντας πάνω του και γράφοντας άλλο. Επίσης μπορείτε να πατήσετε στην κορυφή του παραθύρου (iOS) για σύλληψη και ορισμό μιας νέας φωτό για την ομάδα, όπως επίσης και να βάλετε νέο emoji. Στο Android πρέπει να πατήσετε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά για να επιλέξετε το «Αλλαγή φωτογραφίας» και να τραβήξετε μια νέα ή να επιλέξετε από τη βιβλιοθήκη σας.

13. Πώς να ορίσετε υποκοριστικά

Messenger tips 14

Αν θέλετε να ορίσετε ένα υποκοριστικό για κάποιον σε μια συζήτηση, πατήστε στο όνομά του στην κορυφή της συζήτησης (iOS) ή στο «i» (Android). Επιλέξτε «Υποκοριστικά» (Nicknames) και διαλέξτε το πρόσωπο που θέλετε να του δώσετε ένα υποκοριστικό, γράψτε το και πατήστε «Οκ».

14. Σίγαση συζήτησης

Messenger tips 15

Μερικές φορές, ιδιαίτερα σε συζητήσεις ομάδων, θα βομβαρδιστείτε από ένα καταιγισμό μηνυμάτων. Είναι δύσκολο να αρνηθείτε στον πειρασμό να κοιτάτε κάθε φορά που το κινητό σας κάνει ήχο ειδοποίησης, όμως είναι ενοχλητικό αν δεν είναι τελικά για σας, ή είναι απλά κάτι ασήμαντο.

Μπορείτε λοιπόν, να κάνετε σίγαση μιας συζήτησης. Πατήστε και πάλι στο όνομα (iOS) ή στο «i» (Android), μετά στις Ειδοποιήσεις και θα σας παρουσιαστεί μια λίστα επιλογών για τη σίγαση της συζήτησης.

15. Πώς να ελέγξετε μηνύματα από μη-φίλους

Messenger Tips 16

Ο Messenger επιτρέπει να σας στέλνουν μηνύματα και μη-φίλοι σας στο Facebook, αλλά δεν φαίνονται άμεσα πού είναι αυτά. Αν θέλετε να τα δείτε, ανατρέξτε στο αντίστοιχο μενού αφού ανοίξετε το προφίλ σας, και δείτε τα εκεί. Yπάρχουν και κάποια μηνύματα τα οποία φιλτράρονται αυτόματα από το Messenger, τα οποία μπορείτε να δείτε κι αυτά, χωρίς να τα ανοίξετε.

Μπορείτε μετά να τα διαβάσετε και να αποφασίσετε αν θα τα δεχθείτε ή όχι. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι spam, αλλά κάποια μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Δείτε ακόμη: Εθιστικοί ή ενοχλητικοί οι νέοι ήχοι του Facebook app;

16. Παίξτε μπάσκετ ή ποδοσφαιράκι

Messenger tips 17

Αν θέλετε να παίξετε μπάσκετ, πατήστε το εικονίδιο emoticon στα δεξιά του κειμένου - αυτό με τα τέσσερα πρόσωπα - και πατήστε μετά τη μπάλα μπάσκετ και μετά επιλέξτε μπάσκετ. Αφού πατήσετε το μπλε βελάκι για να στείλετε το μήνυμα, πατήστε πάνω του στα μηνύματα και θα φορτωθεί το παιχνίδι του μπάσκετ.

Κάνετε swipe up για να σουτάρετε και προσπαθήστε να πιάσετε high score.
Οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα κάνουν τα παραπάνω, αλλά θα στείλουν τη μπάλα ποδοσφαίρου και θα τη στείλουν σαν μήνυμα. Θα πρέπει να πατάτε συνεχόμενα τη μπάλα για να αποφύγετε να πέσει στο κάτω μέρος της οθόνης.

Messenger tips 18

17. Παίξτε σκάκι

Messenger tips 19

Μπορείτε να παίξετε σκάκι με κάποιον από τις επαφές σας. Για να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι γράψτε «@fbchess play». Θα εμφανιστεί η σκακιέρα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε συντεταγμένες για να την ελέγξετε. Θα πρέπει να γράψετε π.χ. «@fbchess Pe4» για να κινήσετε το πιόνι στη θέση Ε4. Μπορείτε επίσης να γράψετε «@fbchess help» για τις οδηγίες.

18. Εγκαταστήστε εφαρμογές

Messenger tips 20

Υπάρχουν μπόλικες εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν στο Messenger, εφόσον τις έχετε εγκαταστήσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Spotify π.χ., για να στείλετε ένα τραγούδι σε κάποιον. Ή να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη εφαρμογή ή υπηρεσία μέσα από το Messenger κατευθείαν.

Αν θέλετε την πλήρη λίστα, πατήστε στις τρεις τελίτσες στα δεξιά μιας συζήτησης. Θα δείτε τι έχετε εγκαταστήσει και ποιες είναι οι επιλογές σας για εγκατάσταση και χρήση εφαρμογών μέσα από το Messenger. Αν υπάρχει κάτι που θέλετε να δείτε, πατήστε πάνω του και θα οδηγηθείτε στα App Store ή Play Store για να το εγκαταστήσετε.

Δείτε ακόμη: M, νέος ψηφιακός βοηθός και από το Facebook

19. Πώς να στείλετε χρήματα

Messenger tips 21

Αν είστε άνω των δεκαοχτώ και θέλετε να προσθέσετε μια πιστωτική κάρτα στο λογαριασμό σας στον Messenger, μπορείτε να στείλετε χρήματα μέσω της εφαρμογής. Πατήστε το σύμβολο «$» σε μια συζήτηση και επιλέξτε το ποσό που θέλετε να στείλετε. Ο παραλήπτης πρέπει επίσης να έχει κάρτα για να το λάβει.

από Elichord