Επτά τεχνολογίες που “σκότωσε” η Apple με το νέο MacBook Pro

Επτά τεχνολογίες που “σκότωσε” η Apple με το νέο MacBook Pro
ired.gr

 RIP HDMI, κάρτες SD, esc key και MacBook Air.

Η Apple δεν ντράπηκε ποτέ να εξαφανίσει τεχνολογίες που δεν της αρέσουν ή που η ίδια θεωρεί παρωχημένες. Πάντα κάνει το επόμενο βήμα να φαίνεται πρόωρο ή μάλλον είναι πολύ μπροστά από την εποχή της. Το νέο MacBook Pro δεν αποτελεί εξαίρεση.
Ακολουθώντας τα χνάρια του MacBook 12 ιντσών, το MacBook Pro με την καινούρια προσθήκη του Touch Bar άφησε στην άκρη ορισμένα παλιά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των Apple laptops. Αυτές είναι οι επτά τεχνολογίες που έχουν εξαφανιστεί από τα νέα MacBook Pro.

MagSafe

macbook 01

Πρόκειται για το εξωτερικό τροφοδοτικό καλώδιο που παρέμενε στη θέση του με μαγνητική επαφή έτσι ώστε, αν κάποιος παραπατήσει πάνω του, το καλώδιο να αποσυνδέεται και το laptop να παραμένει στη θέση του, σώο και αβλαβές.
Το νέο MacBook Pro διαθέτει θύρα USB-C για τη φόρτιση. Πρόκειται για μια πολύ πιο ευέλικτη τεχνολογία, όμως, σε πολλούς θα λείψει εξαιρετικά το MagSafe.

Υποστήριξη SD Cards

Η υποδοχή κάρτας SD για MacBooks βολεύει εξαιρετικά όσους αποθηκεύουν φωτογραφίες ή μεταφέρουν αρχεία. Το νέο MacBook Pro δεν διαθέτει μια τέτοια υποδοχή. Οι μόνες συνδέσεις είναι οι τέσσερις θύρες USB-C Thunderbolt 3 και μια υποδοχή για τα ακουστικά. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι το MacBook Pro δεν μπορεί να λειτουργήσει με περιφερειακά μηχανήματα αν δεν χρησιμοποιηθούν αντάπτορες.

HDMI

Αν έχετε σκοπό να συνδέσετε μια εξωτερική οθόνη στον φορητό υπολογιστή σας, καλύτερα να αγοράσετε έναν μετατροπέα USB-C to HDMI, αφού το MacBook Pro δεν διαθέτει θύρα HDMI.

Esc και function keys

macbook 02

Για να εμφανιστεί η νέα OLED λωρίδα με τα πλήκτρα αφής, έπρεπε να θυσιαστούν κάποια πλήκτρα. Το Escape και τα πλήκτρα των λειτουργιών που βρίσκονταν κάτω από την οθόνη εξαφανίστηκαν. Όμως η Apple δεν θα ξέχασε εντελώς: ζωντανεύουν στο Touch Bar, όταν χρειάζεται.

MacBook Air

Από ό,τι φαίνεται, πρόκειται και για το τέλος της αγαπημένης σειράς MacBook Air. H Apple «σκότωσε» το laptop των 11 ιντσών, όταν κυκλοφόρησε το MacBook Pro αλλά τώρα ολόκληρη η σειρά θα σταματήσει την παραγωγή. Το MacBook Air υπάρχει ακόμη για πώληση στο site της Apple αλλά σαφώς το MacBook Pro και το MacBook των 12 ιντσών είναι το μέλλον για τους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας.

MacBooks χωρίς οθόνες Retina
Το MacBook Air δεν είχε οθόνη Retina για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας. Τα νέα MacBook Pro δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα και σύμφωνα με την Apple, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Μονάδες οπτικών δίσκων

macbook 03

Η Apple διέκοψε την κυκλοφορία και του τελευταίου MacBook με ενσωματωμένη μονάδα οπτικού δίσκου. Ώρα να χρησιμοποιήσετε το Apple SuperDrive USB. Α! θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα USB-C και για αυτό!

Διαβάστε επίσης: «MacBook Pro – Πόσο φιλικός είναι ο νέος υπολογιστής ως προς το iPhone 7;»

Από mirelen