iOS 10.2 beta - Τι νέο φέρει η πρώτη δοκιμαστική έκδοση

iOS 10.2 beta - Τι νέο φέρει η πρώτη δοκιμαστική έκδοση
ired.gr

Όλες οι αλλαγές που μας φέρνει το iOS 10.2!

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στον απόηχο του Apple MacBook event (έτσι τουλάχιστον εξελίχθηκε), αλλά και λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της αναβάθμισης του iOS στην έκδοση 10.1.1, η Apple έδωσε στους προγραμματιστές την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 10.2.

Σαφώς και θα ακολουθήσουν αρκετές δοκιμαστικές εκδόσεις και το πιθανότερο είναι να απέχουμε αρκετές εβδομάδες έως την κυκλοφορία του (για κάποιους, μήνες), όμως, καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στο τι καλούδια μας φέρνει.

Κάμερα - Διατήρηση Ρυθμίσεων / Επιλογών

Εντός των ρυθμίσεων της κάμερας, υπάρχει πλέον μία νέα υποενότητα, στην οποία επιλέγουμε ποιες από τις επιλογές μας θα αποθηκεύονται και θα είναι διαθέσιμες σε εμάς κάθε φορά που ανοίγουμε το Κάμερα app, όπως, ο τύπος της σύλληψης (video, πορτρέτο, τετράγωνο κλπ), το φίλτρο που έχουμε επιλέξει και η ενεργοποίηση ή μη των live photos.

Αυτό σημαίνει πως (για παράδειγμα) αν την τελευταία φορά επιλέξαμε να συλλάβουμε μία live photo, δεν θα είναι απ’ ευθείας ενεργοποιημένη η επιλογή την επόμενη φορά που θα ανοίξουμε το app, εφόσον στις ρυθμίσεις τις έχουμε “απενεργοποιημένες”.

Εξαιρετικά χρήσιμο.

Videos Widget

Πλέον, από την οθόνη των widgets (σύρετε προς τα δεξιά από την αρχική οθόνη), θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα videos που έχουμε στην εφαρμογή Βίντεο, αλλά και να τα προβάλουμε, απ’ ευθείας από τη widget screen.

Χρήσιμο, μόνο αν κάποιος χρησιμοποιεί το default app, κάτι πολύ δύσκολο καθώς μπορεί να αναπαράγει ελάχιστα video file formats.

Νέα wallpapers

ios 10.2 beta 01

Νέες εικόνες ταπετσαρίας έχουν προστεθεί, οι οποίες θεματικά αφορούν τις promo εικόνες του iPhone 7.

Άργησαν, θεωρώ πως έπρεπε να συμπεριληφθούν στην πρώτη έκδοση του iOS 10.

Νέο εφέ οθόνης στα μηνύματα

ios 10.2 beta 02

Πλέον, όταν στέλνουμε ένα iMessage, έχουμε μία ακόμα επιλογή στα εφέ οθόνης, αυτή της “Γιορτής”.

Θετικό το νέο, καθώς η εφαρμογή των μηνυμάτων αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για τους χρήστες στην τελευταία της έκδοση. Επιπροσθέτως, η κίνηση αυτή μας δείχνει πως η Apple συνεχίζει τη δουλειά πάνω στο default messaging app του iOS.

Apple Music - Σειρά εμφάνισης Λιστών Αναπαραγωγής

Προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής της σειράς εμφάνισης των λιστών μας, με βάση τον τύπο τους, τον τίτλο τους, ή τη χρονική στιγμή της δημιουργίας τους. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε τη σειρά κατάταξης των τραγουδιών και των albums, αυτή τη φορά με κριτήριο τον τίτλο τους, ή το όνομα του καλλιτέχνη.

Αρκετά χρήσιμο, κυρίως για όσους ασχολούνται αρκετά και φτιάχνουν μπόλικες λίστες.

Νέα Emoji

ios 10.2 beta 03

Πολλά νέα (Unicode 9) Emoji έχουν προστεθεί (βασικά, εκατοντάδες) και πολλά προϋπάρχοντα, έχουν ανασχεδιαστεί.

Παντελώς αδιάφορο. Τόσα resources για τα emoji;

Επαφές επικοινωνίας σε επείγουσες καταστάσεις

Όταν χρησιμοποιούμε την κλήση επείγουσας ανάγκης (911 - 100) στο iPhone ή στο Apple Watch, θα ειδοποιούνται οι επαφές μας που έχουμε ορίσει ως “emergency contacts”. Σχετική ειδοποίηση προβάλλεται κατά το πρώτο άνοιγμα της εφαρμογής Υγεία.

Πρόκειται για μία ουσιαστική προσθήκη / αλλαγή.

Η ομάδα του MacRumors ετοίμασε ένα video σχετικά με την επερχόμενη έκδοση του iOS.

 

Η πρώτη δοκιμαστική έκδοση είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στους εγγεγραμμένους προγραμματιστές, σύντομα όμως η Apple θα διαθέσει το iOS 10.2 και στους public beta testers.

από Kostthem