Επιβεβαιώνεται η κυκλοφορία του νέου MacBook Pro με τη νέα οθόνη λειτουργιών

Επιβεβαιώνεται η κυκλοφορία του νέου MacBook Pro με τη νέα οθόνη λειτουργιών
ired.gr

Είναι (έμμεσα) επίσημο: Αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος στο νέο MacBook Pro!

Ώρες έμειναν πλέον έως την παρουσίαση της Πέμπτης, όπου η Apple θα μας παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση των υπολογιστών της, Mac. Έχουν ακουστεί και γραφεί ήδη, πολλά, αλλά, κάποια από αυτά πλέον επιβεβαιώνονται έμμεσα βέβαια, από την ίδια την εταιρία.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως την Πέμπτη, λίγο μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης της Apple, το ired θα σας ενημερώσει για όλα όσα έγιναν σε αυτή και όπως πάντα, με άποψη. Συντονιστείτε λοιπόν στη νυχτερινή ζώνη του ired για μία παρουσίαση / κριτική από τον Kostthem.

new macbook pro 01

Στο θέμα μας λοιπόν. Έχουμε καλύψει κατά καιρούς τις φήμες που ανέφεραν πως το νέο MacBook, μεταξύ άλλων αλλαγών, θα φέρει ένα OLED Touch Panel στη θέση των function keys.

MacBook Pro 2016: Νέα σχεδίαση με επιπλέον οθόνη αφής OLED και αισθητήρα Touch ID

Το MacRumors, ανακάλυψε στον κώδικα του ολόφρεσκου 10.12.1, εικόνες που δείχνουν το νέο MacBook Pro. Αν και γενικά θα λέγαμε πως το “σουλούπι” του είναι ίδιο, εν τούτοις, με μια προσεκτικότερη ματιά μπορούμε να δούμε πως έμμεσα η Apple επιβεβαιώνει τις φήμες.

new macbook pro 02

Σύμφωνα με τις εικόνες αυτές, όχι μόνο υπάρχει το OLED Touch panel στη θέση των πλήκτρων λειτουργίας / βοήθειας, αλλά, μέσω του panel αυτού, έχει προστεθεί και το χαρακτηριστικό Touch ID. H πιθανότερη ονομασία του panel θα είναι Magic Toolbar (μία εμμονή με τον όρο “Magic” την έχει η Apple) και, λογικά, ό,τι απεικονίζεται σε αυτό θα είναι “δυναμικό”, θα αλλάζει δηλαδή με βάση τις ανάγκες του χρήστη αλλά και αναλόγως των εφαρμογών που τρέχουν τη δεδομένη στιγμή.

Ενώ από τις εικόνες αυτές δεν μπορούμε να έχουμε την αίσθηση των νέων διαστάσεων του MacBook Pro, αναμένεται να είναι λίγο λεπτότερο από τον προκάτοχό του και ίσως λίγο ελαφρύτερο. Αναμένεται επίσης να “υιοθετηθούν” τα πλήκτρα του Retina MacBook, του πιο αποτυχημένου MacBook ever, θα συμπλήρωνα.

Φυσικά, δεν περιμένουμε η Apple να κάνει τα ίδια λάθη, καθώς, η έκδοση “Pro” της σειράς MacBook “δεν γίνεται” να φέρει μόνο μία θύρα USB-C, ούτε τόσο αργούς κεντρικούς επεξεργαστές.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης θα είμαστε κοντά σας με όλα τα νεότερα μετά και από τις επίσημες ανακοινώσεις της Apple.

από Comball