macOS - Μεταφέρετε το παράθυρο του Spotlight όπου θέλετε

macOS - Μεταφέρετε το παράθυρο του Spotlight όπου θέλετε
ired.gr

Σας ενοχλεί το σημείο που εμφανίζεται το Spotlight όταν το καλείτε; Μπορείτε να το πάτε όπου θέλετε.

Το παράθυρο του Spotlight δεν είναι στατικό στις μοντέρνες εκδόσεις του OS X, αλλά μπορεί να μεταφερθεί σε όποιο σημείο της οθόνης θέλουμε. Αυτό μπορεί να αποβεί πολύ βολικό όταν θέλουμε να εμφανίζεται σε κάποιο σημείο της οθόνης που να μην ενοχλεί κάποιο άλλο ανοιχτό παράθυρο όπου μπορεί να δουλεύουμε.

Πώς γίνεται

Ο τρόπος που γίνεται αυτό, είναι πολύ απλός. Ανοίγουμε το Spotlight, είτε με CTRL+SPACE, είτε CMD+SPACE, ανάλογα τη συντόμευση που έχουμε, είτε πατώντας στο εικονίδιο του φακού, πάνω δεξιά στη μπάρα των μενού. Μετά κάνουμε κλικ με το ποντίκι και το κρατάμε πατημένο πάνω στη μπάρα του Spotlight που εμφανίζεται στη μέση της οθόνης και τη σύρουμε σε όποιο σημείο μας βολεύει.

mac spotlight 02

Μπορούμε να σύρουμε τη μπάρα-παράθυρο όπου μας βολεύει, είτε είναι άδεια (σκέτη μπάρα) είτε έχει αποτελέσματα αναζήτησης (παράθυρο).

mac spotlight 03

Επιστροφή στην αρχική θέση

Το παράθυρο του Spotlight - όπως είναι φυσικό - θυμάται την τελευταία θέση που το πήγαμε. Αν όμως αποφασίσαμε ότι δεν μας αρέσει εκεί που το πήγαμε, ή κατά λάθος το μεταφέραμε σε σημείο που δεν μπορούμε να το «πιάσουμε», δε χρειάζεται να παιδευόμαστε.

Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να το επαναφέρουμε στην εξ’ ορισμού θέση του.

Απλά πατάμε με το ποντίκι και κρατάμε πατημένο το εικονίδιο του Spotlight (φακός) στην άνω δεξιά γωνία της γραμμής των μενού, μέχρι που αυτό να επιστρέψει, από μόνο του, στην αρχική του θέση. Τόσο απλά.

mac spotlight 04

Δείτε ακόμη: Συναλλαγματικές ισοτιμίες στο Spotlight

από Elichord