Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mac υπολογιστές - Έως και 3 φορές οικονομικότεροι από τα PC με Windows

Mac υπολογιστές - Έως και 3 φορές οικονομικότεροι από τα PC με Windows
ired.gr

Στέλεχος της ΙΒΜ δηλώνει ότι τα Mac στοιχίζουν πολύ φθηνότερα σε συντήρηση και αποκατάσταση από τα PC.

Ο Fletcher Previn είναι ίσως ο πιο διασκεδαστικός αντιπρόεδρος της ΙΒΜ.

Πριν πετύχει να φτάσει αυτό που ονομάζει «ο στόχος μιας ζωής στη μικρο-διεύθυνση της ΙΒΜ», εργάστηκε σαν βοηθός στο «Μεταμεσονύχτιο σόου του David Letterman*» και έκανε και θελήματα για τον Conan O’Brien*, επίσης, όπως και στους συνέδρους του Jamf tech conference.

Σ.τ.μ.: David Letterman, Conan O’Brien: κωμικοί, συγγραφείς και παραγωγοί της αμερικάνικης τηλεόρασης.

Όταν λοιπόν οι προσπάθειές του για καριέρα στο χώρο της διασκέδασης δεν απέδωσαν τον αναμενόμενο καρπό, αποφάσισε να κάνει καριέρα σαν σύμβουλος ΙΤ (information technology - όλες οι μεθοδολογίες και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία επικοινωνιών και υπολογιστών του σήμερα), υποστηρίζοντας «καραβιές» από PC με Windows για λογαριασμό μεγάλων εταιριών.

Πέρυσι όμως, απέκτησε «όνομα» γραφικού τύπου στο χώρο του επιχειρησιακού ΙΤ. Σαν υποδιευθυντής του τμήματος Εργασία ως Υπηρεσία, της ΙΒΜ, ο Previn είναι ο υπεύθυνος για τη μετατροπή της ΙΒΜ - της εταιρίας που εφηύρε το PC - σε άντρο των υπολογιστών Mac (η εκδίκηση του Jobs από τον τάφο).

Ο Previn έκανε μια σπουδαία και σημαντική παρουσίαση στο συνέδριο Jamf tech πέρυσι όπου είπε - ούτε λίγο, ούτε πολύ - ότι τα Mac είναι κατά πολύ φθηνότερα σε υποστήριξη και συντήρηση από τα PC. Η Jamf tech είναι μια εταιρία που φτιάχνει λογισμικό για τη μαζική υποστήριξη Mac και iOS συσκευών σε εταιρικό επίπεδο. Μόνο το 5% των εργαζομένων της ΙΒΜ που έχουν Mac χρειάστηκαν τεχνική υποστήριξη, σε αντιπαραβολή με το 40% των εργαζομένων σε PC.

Εκείνο τον καιρό, κάπου 30.000 υπάλληλοι της ΙΒΜ χρησιμοποιούσαν Mac (που ‘σαι Steve). Σήμερα έχουν φτάσει τους 90.000 (η εκδίκηση τελικά όντως είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο). Και τελικά η ΙΒΜ σκοπεύει να μοιράσει περίπου 150.000-200.000 Mac στους εργαζόμενούς της, κάτι που σημαίνει στους μισούς και πάνω, με δεδομένο ότι απασχολεί 370.000 προσωπικό εν συνόλω (λυπάμαι τους υπόλοιπους καημενούληδες που θα μείνουν με τα PC).

Η ομάδα του Previn είναι υπεύθυνη για όλων των ειδών τους υπολογιστές της εταιρίας, όχι μόνο για τους Mac. Για να κάνουμε τη σούμα, το τμήμα ΙΤ της εταιρίας υποστηρίζει 604.000 λάπτοπ για τους εργαζόμενούς της και τους 100.000 και βάλε συνεργαζόμενους εξωτερικούς συνεργάτες. Τα περισσότερα από αυτά είναι μηχανάκια Windows - τα 442.000 - ενώ τα 90.000 είναι Mac και τα 72.000 είναι Linux PC. Η ΙΒΜ προσθέτει περίπου 1.300 Mac την εβδομάδα είπε ο Previn.

Δείτε ακόμη: Apple Mac Event - Τι άλλο να περιμένουμε, εκτός από τα νέα Mac;

Με έναν ακόμη χρόνο εμπειρίας στην υποστήριξη των Mac, ο Previn, έδωσε άλλη μια διασκεδαστική παρουσίαση στο φετινό συνέδριο της Jamf tech.

Και είπε, απλά, ότι οι χρήστες Mac δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου υποστήριξη. Και παρόλο που τα Mac έχουν καλύψει το 15% της εταιρίας, μόνο το 5% των χρηστών έχει ανάγκη υποστήριξης πού και πού.

Ο Previn είπε ότι, ενώ ένα Mac στοιχίζει από 117-454$ περισσότερο κατά την αγορά του, σε σύγκριση με ένα αντίστοιχα εξοπλισμένο PC, στη διάρκεια 4 χρόνων χρήσης, η ΙΒΜ εξοικονομεί από 273-543$ ανά Mac εν συγκρίσει με το αντίστοιχο Windows PC.

Μ’ άλλα λόγια, αν προσθέσεις όλο το λογισμικό που θα χρειαστεί να αγοράσει η εταιρία για να εξοπλίσει και υποστηρίξει τα Windows PC, καταλήγει να ξοδεύει τα τριπλάσια χρήματα.

«Καταλήγουμε σε ένα συνολικό ποσό της τάξης των 57,3 εκατομμυρίων δολαρίων περισσότερο σε κόστος, ανά 100.000 Windows PC, ή, με άλλα λόγια, το τριπλάσιο κόστος», είπε. Κι αυτό είναι ένα συντηρητικό νούμερο και «αντιπροσωπεύει τις καλύτερες τιμές που μπορούμε να πάρουμε από τη Microsoft».

Και στην τελική, οι εργαζόμενοι λάμπουν από χαρά όταν βλέπουν την ομάδα ΙΤ της εταιρίας να τους φέρνει Mac. Οι υπάλληλοι της ΙΒΜ εκφράζουν ένα βαθμό ικανοποίησης που φτάνει το 91% όσον αφορά τη χρήση Mac. Είναι μάλιστα τόσο ευτυχισμένοι, που το τμήμα της ΙΒΜ στην Ιαπωνία δήλωσε ότι θα κάνει τους Mac κανόνα και τα Windows εξαίρεση στο δυναμικό του.

Εντωμεταξύ, οι υπάλληλοι της ΙΒΜ προτιμούν επίσης iPhone και iPad για φορητές συσκευές (γιατί άραγε;). Το 65% των φορητών συσκευών που χρησιμοποιούνται στην εταιρία είναι iOS, ενώ το 33% είναι Android και υπάρχουν ακόμη μια χούφτα αμετανόητοι του Blackberry.

Η πρόκληση είναι ότι όλοι αυτοί με τα Blackberry είναι αυτοί που μπορούν να με απολύσουν, οπότε δεν τους τη μπαίνω και πολύ», είπε ο Previn αστειευόμενος.

Στην τελική, όπως είπε κι ίδιος, όσον αφορά όλο αυτό εγχείρημα με τα Mac, «Αν κάνεις τα πράγματα απλά για τον κόσμο όσον αφορά τη χρήση, δε θα χρειαστεί να τους τα ‘σπρώξεις’ θα τα ζητήσουν μόνοι τους από σένα».

Όπως λέω κι εγώ όταν με ρωτάνε τι να πάρουν, «Πάρε Mac, θα το πληρώσεις μόνο μια φορά».

Αν θέλετε να δείτε την παρουσίαση, είναι εδώ.

 

 

Δείτε ακόμη: MacBook Pro - Νέας σχεδίασης μοντέλα εμφανίζονται μέσα στον Οκτώβριο

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status