Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10.1 - Η πρώτη σημαντική αναβάθμιση έγινε πραγματικότητα (Portrait Mode)

iOS 10.1 - Η πρώτη σημαντική αναβάθμιση έγινε πραγματικότητα (Portrait Mode)
ired.gr

Η πρώτη σημαντική αναβάθμιση iOS 10.1 είναι γεγονός και κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους τους χρήστες των iPhone 7 Plus εκδόσεων προσφέροντας τη δυνατότητα λήψης πορτρέτου.

H Apple κυκλοφόρησε σήμερα το iOS 10.1 στο ευρύ κοινό, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη σημαντική αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα iOS 10. Το νέο λειτουργικό κυκλοφόρησε επίσημα για πρώτη φορά το Σεπτεμβρίου του 2015. Από τότε έως και σήμερα είχαν δοθεί 5 δοκιμαστικές εκδόσεις στους προγραμματιστές και στους χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα beta, πριν τη σημερινή επίσημη έκδοση.

Τη νέα σημαντική αναβάθμιση μπορείτε να την κατεβάσετε over-the-air μέσω Wi-Fi σύνδεσης, όλοι όσοι διαθέτετε μία iOS συσκευή (iPhone 5 ή νεότερη). Πρόκειται για την τρίτη επίσημη ενημέρωση μετά την iOS 10.0.3, η οποία διόρθωνε κυρίως μικροπροβλήματα.

Η νέα έκδοση θα φέρει στη συσκευές iPhone 7 Plus, την πολυαναμενόμενη λειτουργία Portrait με σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση της διπλής κάμερας των συσκευών iPhone 7 Plus. Κάνοντας χρήση του κατακόρυφου προσανατολισμού και του ευρυγώνιου τηλεφακού, δημιουργείται η αίσθηση του βάθους, συλλαμβάνοντας μία φωτογραφία πορτρέτο με θολό παρασκήνιο.

Ο επεξεργαστής σήματος εικόνας για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιεί την ευρυγώνια κάμερα για να δημιουργήσει βάθος στη λήψη σας, ενώ ο τηλεφακός συλλαμβάνει παράλληλα μια νέα εικόνα, η οποία τεμαχίζεται σε διαφορετικά στρώματα. Έτσι ο επεξεργαστής είναι σε θέση να επιλέξει τι θα θολώσει από αυτές τις επιστρώσεις, ώστε να αποφέρει ένα περίτεχνο “Bokeh" αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα γίνετε master στη λήψη Bokeh χωρίς το iPhone 7 Plus

Η νέα λειτουργία μπορεί να απαθανατίσει ανθρώπους, κατοικίδια ζώα και αντικείμενα, απαιτώντας όμως πολύ καλό φωτισμό, προκειμένου να επιτύχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πέραν της πολυπόθητης λειτουργίας πορτρέτου, η νέα αναβάθμιση θα σας προσφέρει ένα μακρύ κατάλογο από διορθώσεις και βελτιώσεις, αντιμετωπίζοντας έτσι πολλά προβλήματα, τα οποία έχουν εντοπιστεί στην πρώτη έκδοση του νέου λειτουργικού.

Για παράδειγμα, ορισμένες μικροαλλαγές στην εφαρμογή Μηνύματα. Πλέον είναι δυνατή η χρήση των εφέ ακόμη και με ενεργοποιημένη τη λειτουργία μείωση κίνησης (κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό στο πρόσφατο παρελθόν).

Προστέθηκε και μία νέα επιλογή, προκειμένου να επαναλάβετε ένα εφέ οθόνης. Εάν επιθυμείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη σελίδα της Apple.

Από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status