Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι φήμες για τα νέα πληκτρολόγια της Apple είναι εκπληκτικές

Οι φήμες για τα νέα πληκτρολόγια της Apple είναι εκπληκτικές
ired.gr

Ξεχάστε το QWERTY! Έρχεται ριζικός ανασχεδιασμός και στα πληκτρολόγια από την Apple.

Η Apple φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα νέο πληκτρολόγιο για φορητούς υπολογιστές, με νέους χαρακτήρες στα πλήκτρα, ανάλογα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται. Σύμφωνα με τη World Street Journal:

  • Τα νέα πληκτρολόγια θα ενσωματωθούν στις συσκευές το 2018
  • Θα πρόκειται για ένα τυποποιημένο χαρακτηριστικό για όλους τους MacBook φορητούς υπολογιστές
  • Στην επιφάνεια των πλήκτρων τους θα εμφανίζουν οποιοδήποτε αλφάβητο, μαζί με έναν απεριόριστο αριθμό ειδικών εντολών και emojis

Λίγες ημέρες νωρίτερα από τη δημοσίευση της WSJ, είχαν διαρρεύσει φήμες και για τη συνεργασία της Apple με το εκ Αυστραλίας ορμώμενο start up, Sonder Design. Η εταιρία έχει κατασκευάσει ήδη ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο το οποίο είναι διαθέσιμο προς προπαραγγελία. Μπορείτε να το δείτε εδώ 

Κάποια από τα στοιχεία του ευφάνταστου πληκτρολογίου της Sonder Design θα μπορούσε να αξιοποιήσει η Apple στα δικά της νέα πληκτρολόγια.

Διαβάστε επίσης: «Πληκτρολόγιο – Οδηγός Αγοράς»

Το πληκτρολόγιο χρησιμοποιεί μια οθόνη e-ink και αλλάζει τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στα πλήκτρα, ανάλογα με τις κινήσεις του χρήστη. Το concept αφορά μια γρήγορη εναλλαγή διαφορετικών σετ πληκτρολογίου, ώστε να εμφανίζονται χαρακτήρες σε οποιαδήποτε γλώσσα καθώς και συντομεύσεις εφαρμογών.

Σε άλλες φήμες, η Apple θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες τα νέα MacBooks, τα οποία, από ό,τι φαίνεται θα διαθέτουν ένα νέο πληκτρολόγιο με ενσωματωμένη οθόνη αφής, η οποία θα αντικαταστήσει κάποια λειτουργικά πλήκτρα. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα ονομάζεται «Magic Toolbar».

new keyboards 01

Η παραπάνω φωτογραφία δεν έχει διαρρεύσει από την Apple αλλά πρόκειται για ένα mock up (μακέτα) του πως θα μπορούσε να είναι το νέο πληκτρολόγιο. Σε μια μπάρα, στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου, εμφανίζονται στοιχεία της κατάστασης του υπολογιστή όπως το ποσοστό της μπαταρίας και το τραγούδι το οποίο ακούγεται εκείνη τη στιγμή από το Spotify. Η τεχνολογία E-ink θα δώσει, στο μέλλον, αυτή τη δυνατότητα σε κάθε πλήκτρο στο πληκτρολόγιο.

Μπορείτε να φανταστείτε το μέλλον; Ένα εντελώς προσαρμόσιμο πληκτρολόγιο που θα αλλάζει τα πλήκτρα ανάλογα με την εφαρμογή ή τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για προγραμματιστές λογισμικού, gamers, ανθρώπους που επικοινωνούν σε πολλές γλώσσες, όσους χρειάζονται ειδικά πλήκτρα και αυτούς που αγαπούν τα emojis.

Διαβάστε επίσης: «Τελικά από πού ξεφυτρώνουν όλες αυτές οι φήμες για την Apple;»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status