Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Super Mario Run - Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το δημοφιλές παιχνίδι

Super Mario Run - Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το δημοφιλές παιχνίδι
ired.gr

Πότε θα παρουσιαστεί το Super Mario Run για iOS; Πόσο θα στοιχίζει; Όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα.

Είναι βέβαιο ότι για πολλούς, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις της Apple στην μεγάλη εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, ήταν κάτι που δεν ήταν συσκευή κάποιου είδους.

Μάλλον, το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η ανακοίνωση του ερχομού του Super Mario Run στο iOS, από τον ίδιο το Shigeru Miyamoto - τον δημιουργό του χαρακτήρα του γνωστού υδραυλικού, Mario, της Nintendo.

Με το γνωστό κόκκινο καπέλο, το μπυροκοίλι, το παχύ «macho» μουστάκι και την ιταλική μαφιόζικη προφορά, ο καλός φίλος των παιδικών μας χρόνων, θα έλθει και πάλι στο προσκήνιο σε ένα νέο παιχνίδι αποκλειστικά - στην αρχή - για το iOS και τις φορητές συσκευές της Apple.

Και, καθώς θα τρέχει συνέχεια προς το δεξί μέρος της οθόνης, οι παίκτες θα πατάνε ξανά και ξανά προκειμένου να τον βοηθήσουν στα άλματά του για συγκέντρωση πλούτου (νομίσματα) και την αποφυγή των μυριάδων εμποδίων που ο διεστραμμένος προγραμματιστής θα έχει βάλει στο διάβα του.

Όπως είπαμε, το Super Mario Run θα είναι η πρώτη μεγάλη εμφάνιση ενός πασίγνωστου χαρακτήρα παιχνιδιού, που έρχεται στην πλατφόρμα του iOS. Ναι υπάρχουν ήδη κι άλλα παιχνίδια της Nintendo που βρίσκονται στο iOS, αλλά το Super Mario Run είναι η πρώτη πραγματική μεταφορά ενός χαρακτήρα από παιχνίδι κονσόλας σε πλατφόρμα κινητού, εκ μέρους του γνωστού Ιαπωνικού γίγαντα παιχνιδιών.

Όλοι έχουν αγωνία για το αν το παιχνίδι τελικά θα είναι διασκεδαστικό, εθιστικό, και μεγάλο σε διάρκεια, όπως ακριβώς ήταν και στις κονσόλες της Nintendo μέχρι τώρα, και οι πιθανότητες είναι ότι έτσι θα είναι. Είναι όμως και σίγουρο ότι θα έχει και τις διαφορές του εν σχέσει με τις κονσόλες, σαν παιχνίδι πλατφόρμας κινητού.

Και εδώ έρχεται και το ερώτημα: Αν το παιχνίδι έχει την ποιότητα και το επίπεδο ενός παιχνιδιού αντίστοιχου με αυτό της κονσόλας, δεν θα πρέπει να έχει και αντίστοιχη, αν όχι ίδια, τιμή; Λοιπόν, απ’ όσο ξέρουμε, το παιχνίδι θα παρουσιαστεί από τη Nintendo κατά τα Χριστούγεννα. Και το ωραίο είναι ότι το παιχνίδι θα είναι δωρεάν για κατέβασμα και δωρεάν για να παίξουμε μέχρι κάποιο επίπεδο.

Δεδομένου όμως ότι πρόκειται για ένα πλήρες παιχνίδι επιπέδου κονσόλας, είναι λογικό ότι η Nintendo θα ζητάει το χρηματικό αντίτιμο των 35-40€ πάνω-κάτω, προκειμένου να μπορούμε να συνεχίσουμε τη διασκέδαση έως τέλους.

Είναι λογικό ότι για πολλούς το ποσό μπορεί να φαίνεται εξωφρενικό για παιχνίδι πλατφόρμας κινητού, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται για παιχνίδι κινητών εδώ, αλλά για ένα πλήρες παιχνίδι κονσόλας. Και, ασχέτως πλατφόρμας, ένα παιχνίδι κονσόλας ξέρουμε όλοι πόσο κοστίζει.

Από την άλλη μεριά, είναι πιθανόν η Nintendo να κάνει την κίνηση «ρουά-ματ» και να διαθέσει το παιχνίδι σε μια τιμή της τάξης των 20€ ή και λιγότερο, προκειμένου να τραβήξει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα περάσει σε ένα μεγαλύτερο κοινό - πέρα από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Mario - και θα αυξήσει το κοινό της και σε παίχτες που δεν έχουν ως τα τώρα ασχοληθεί μαζί του.

Θα γνωρίζουμε σύντομα περισσότερα.

Δείτε ακόμη: Super Mario Run - ο Mario έρχεται, τρέχοντας, στο iOS

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status