Apple Store US - Εκλάπησαν iPhones αξίας 13.000 δολαρίων

Apple Store US -  Εκλάπησαν iPhones αξίας 13.000 δολαρίων
ired.gr

 Και ένα παράδοξο: η Apple θωρακίζει τα iPhone, αφαιρώντας εντελώς το καλώδιο ασφαλείας στα καταστήματα.

Τα τελευταία μοντέλα iPhone έχουν γίνει περιζήτητα κάτι που τα καθιστά μεγάλο στόχο για ληστές και ...λωποδύτες. Τα περιστατικά στην Αμερική έχουν αυξηθεί ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα, μια συμμορία εφήβων έκλεψε 19 iPhones από το κατάστημα της Apple στο Natick Mall και η ληστεία-αστραπή διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό.

Η Apple, πάντα, έχει σε προσβάσιμη θέση τα προϊόντα της στα καταστήματα, ώστε οι πελάτες να μπορούν να τα δοκιμάσουν πριν αποφασίσουν να τα αγοράσουν. Ένα τυπικό κατάστημα Apple έχει δεκάδες iPhones διαθέσιμα για δοκιμή, τα οποία στερεώνονται απλώς με ένα καλώδιο ασφαλείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα από επτά νέους κατάφεραν να κλέψουν 19 συσκευές iPhone και εξαφανίστηκαν σε δευτερόλεπτα. Η ληστεία καταγράφηκε από βίντεο ασφαλείας, όπου διακρίνονται οι ληστές με κουκούλες και καπέλα που έκρυβαν τα πρόσωπά τους. Οι κινήσεις τους ήταν συντονισμένες και ταχύτατες, γεγονός που δεν επέτρεψε την σύλληψή τους.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί πρόσφατα και σε άλλα Apple stores, με συμμορίες να «χτυπούν» με παρόμοιες τακτικές.

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, η Apple σκέφτεται πάντως πολύ σοβαρά να απομακρύνει αυτά τα καλώδια ασφαλείας από τα καταστήματά της, καθιστώντας πιο εύκολη την κλοπή. Ωστόσο, το νέο σύστημα ασφαλείας θα ενεργοποιεί έναν συναγερμό όταν κάποιος πελάτης θα προσπαθεί να φύγει από το κατάστημα με μια συσκευή.

Πιθανότατα, η Apple θα είναι σε θέση να παρακολουθεί όλες τις συσκευές iPhone και iPad και να τις απενεργοποιεί πλήρως, κάτι που θα τις μετατρέπει σε άνευ αξίας, άχρηστα αντικείμενα.

Δεν γνωρίζουμε αν οι ληστές έχουν επίγνωση ότι τα iPhones που έκλεψαν δεν έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιηθούν μετά την απομάκρυνσή τους από το κατάστημα. Δεν ξέρουμε επίσης, αν έχουν σκοπό να πουλήσουν τις συσκευές σε ανίδεους υποψήφιους πελάτες που θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

Διαβάστε επίσης: «Οδηγός επιλογής iPhone – Ποια είναι η κατάλληλη έκδοση για εσάς;»

Από mirelen