iPhone 7 - Αυτός είναι ο αντάπτορας ακουστικών που έπρεπε να έχει συμπεριλάβει η Apple

iPhone 7 - Αυτός είναι ο αντάπτορας ακουστικών που έπρεπε να έχει συμπεριλάβει η Apple
ired.gr

Δείτε ένα κομψό και πανέμορφο αντάπτορα που ακολουθεί την πραγματική σχεδιαστική φιλοσοφία της Apple.

Όλα τα iPhone 7 /7 Plus συμπεριλαμβάνουν και έναν αντάπτορα 3,5mm-lightning για τη σύνδεση αναλογικών ακουστικών στη συσκευή, ως γνωστόν. Το ανταπτοράκι της Apple δείχνει ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς: απλό, λευκό, πλαστικό, απέριττο και σχεδιασμένο μεταξύ χασμουρητού και ύπνου από το χειρότερο μαθητή της σχεδιαστικής σχολής του Jony Ive. Με δυο λόγια: αληθινή ντροπή.

Οι αντάπτορες δεν είναι δα και η τεχνολογία θα αντιτείνει κανείς, οπότε, γιατί να σκάμε; Όταν όμως συνδέεις σε ένα πανέμορφο Jet Black iPhone 7 αυτό το λευκό πλαστικό ανοσιούργημα, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Νιώθεις ότι σε πονάει στα μάτια όταν το βλέπεις. Για να μην αναφέρω και πάλι ότι δεν έχει έξτρα lightning θύρα και παρουσιάζεται το πρόβλημα: ακρόαση ή φόρτιση;

Τι θα κόστιζε δηλαδή αν κάποιος σοβαρός σχεδιαστής είχε χαλάσει λίγη φαιά ουσία ώστε να σχεδιάσει κάτι πιο όμορφο, κομψό και λιγότερο ενοχλητικό στην όψη; Μα λευκή πλαστικούρα; Αλήθεια τώρα Apple;

Τέλος πάντων, φαίνεται πως ακόμη κυκλοφορούν άνθρωποι με μεράκι εκεί έξω (στο υπερπέραν όπως φαίνεται) που σκέφτηκαν να σχεδιάσουν κάτι που στ’ αλήθεια δεν προσβάλλει τα μάτια και την αισθητική μας. Μιλάμε για iPhone άλλωστε. Αν με ακούει κανείς εκεί στην Apple (κάνε όνειρα) να το προσλάβετε το παλικάρι.

iphone7 adaptor 02

Το Auxilite λοιπόν (ακόμη και το όνομα είναι προσεγμένο) είναι μια καινούρια καμπάνια στο Kickstarter που ζητάει χρηματοδότηση (ακούς Apple;) για να φέρει εις πέρας μια πανέμορφη ιδέα για ένα «σοβαρό» αντάπτορα που συνδέεται στη θύρα lightning του iPhone 7 και παρέχει στην έξοδό του μια θύρα αναλογικών ακουστικών 3,5mm από τη μία και μια έξτρα θύρα lightning για απρόσκοπτες «φορτίσεις εν τη ακροάση» από την άλλη.

Και βέβαια δεν είναι το πρώτο, δεν είναι το μοναδικό και ήδη κυκλοφορούν άλλα από μεγαλύτερα ονόματα του χώρου των αξεσουάρ. Αλλά είναι το μόνο που δεν εξέχει σαν παλούκι από το iPhone και που - κατά κάποιο τρόπο - συμπληρώνει τη σχεδίαση χωρίς να ασελγεί επάνω της βίαια όπως όλα τα άλλα. Κάποιος να προσλάβει αυτό το σχεδιαστή, το παιδί έχει ιδέες.

Και κάτι ακόμη: είναι μεταλλικό και όχι πλαστικούρα φτηνιάρικη. Επίπεδο ρε παιδί μου. Τόσο πολύ κοστίζει πια λίγο αλουμίνιο τη σήμερον ημέρα; Μάλλον όχι αν σκεφτούμε ότι το Auxilite ζητάει μόλις 9$ για προπαραγγελίες!
Θέλω να ελπίζω ότι θα το δούμε σύντομα στην αγορά.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Επτά τρόποι να ακούσετε μουσική παρά την έλλειψη εισόδου ακουστικών

από Elichord