Οδηγός επιλογής iPhone - Ποια είναι η κατάλληλη έκδοση για εσάς;

Οδηγός επιλογής iPhone  - Ποια είναι η κατάλληλη έκδοση για εσάς;
ired.gr

Υπάρχουν πολλές και αξιοπρεπείς επιλογές πρόσφατων και παλαιότερων συσκευών iPhone στην αγορά και η επιλογή δεν είναι τόσο εύκολη.

Πριν από μερικά χρόνια, ήταν πιο εύκολο να διαλέξεις. Ιδιαίτερα αν ήσουν φανατικός με την Apple και τα προϊόντα της, η επιλογή ήταν μία: το καινούριο μοντέλο με τον αποθηκευτικό χώρο που «αντέχει» η τσέπη. Το θέμα των GB είναι ακόμη μεγάλης σημασίας, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι επιλογές δεν είναι πια μεταξύ των iPhone του Σεπτεμβρίου αλλά η γκάμα έχει διευρυνθεί αρκετά. Το θέμα είναι να διαλέξετε όχι απαραίτητα το καινούριο iPhone αλλά ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει, τόσο στα χαρακτηριστικά, όσο και στην τιμή.

Θέλετε το iPhone με την καλύτερη κάμερα, αυτό με την χαμηλότερη τιμή εκκίνησης ή μήπως ένα iPhone που να διαθέτει θύρα ακουστικών; Σας πειράζει αν δεν έχει 3D Touch ή ζητάτε κάτι σε value for money;

Με τον σύντομο οδηγό που ακολουθεί, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ποιο iPhone σας ταιριάζει, σε περίπτωση που σκέφτεστε να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας (αν έχετε Android ή iPhone 6 ή παλαιότερη συσκευή iPhone).

iPhone 7 Plus

Η ναυαρχίδα των ναυαρχίδων είναι το iPhone 7 Plus που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016. Διαθέτει ένα πολύ γρήγορο επεξεργαστή Fusion Α10, που συνδυάζει δυο πυρήνες υψηλής απόδοσης και δυο χαμηλής κατανάλωσης. Η Apple αναφέρει 13-15 ώρες χρήσης του Internet, 14 ώρες αναπαραγωγής βίντεο ή 60 ώρες αναπαραγωγής ήχου ανά φόρτιση.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό, όμως, του iPhone 7 Plus είναι το σύστημα της κάμερας με τους δυο φακούς. Συνδυάζει έναν ευρυγώνιο φακό με F/ 1.8 διάφραγμα και έναν τηλεφακό με f/ 2.8 διάφραγμα. Το Portrait Mode λειτουργεί προς το παρόν σε beta, και στην ουσία, θολώνει αυτόματα το φόντο, διατηρώντας παράλληλα το πρόσωπο στο επίκεντρο.

best iphone 01

Κάτι που θα «ξεβολέψει» αρχικά ένα χρήστη iPhone είναι το νέο Home Button, χωρίς κλικ, και η έλλειψη υποδοχής ακουστικών.
Η τιμή του iPhone 7 Plus στην Ελλάδα διαμορφώνεται ως εξής:

  • iPhone 7 Plus 32 GB: 969 ευρώ
  • iPhone 7 Plus 128 GB: 1.079 ευρώ
  • iPhone 7 Plus 256 GB: 1.189 ευρώ

iPhone 7

Το iPhone 7 είναι ιδανικό για όποιον θέλει την ταχύτητα και τη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας του iPhone 7 Plus, μια εξίσου καλή φωτογραφική μηχανή και ένα μικρότερο μέγεθος. Όποιος έχει τάση για ατυχήματα, θα πρέπει σίγουρα να προτιμήσει τα iPhone 7 λόγω της ανθεκτικότητάς τους στο νερό με δείκτη IP67.
Η iSight κάμερα στο πίσω μέρος έχει ένα ευρύτερο διάφραγμα f/1.8 που κάνει τη διαφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεν έχει οπτικό ζουμ, ούτε Portrait Mode, αφού πρόκειται για αποκλειστικά χαρακτηριστικά του iPhone 7 Plus. Αλλά η ποιότητα των λήψεων είναι σίγουρα ένα βήμα παραπάνω, συγκριτικά με τις παλαιότερες συσκευές.

Η επιλογή σε σχέση με το Plus έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος, αφού το iPhone 7 έρχεται στις 4,7 ίντσες (σε αντίθεση με το μεγαλύτερο 5.5 ιντσών iPhone 7 Plus). Βέβαια και η τιμή του είναι φθηνότερη κατά 150 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάποιος, σχεδόν με τα ίδια χρήματα που θα αγόραζε ένα iPhone 7 Plus 32 GB, μπορεί να αγοράσει ένα iPhone 7 128 GB.

best iphone 02

Αναλυτικά οι τιμές έχουν ως εξής:

  • iPhone 7 32 GB: 819 ευρώ
  • iPhone 7 128 GB: 939 ευρώ
  • iPhone 7 256 GB: 1049 ευρώ

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 – Πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή του;»

iPhone 6s Plus

Κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο iPhone στην αγορά, η Apple κάνει μια σημαντική έκπτωση στην προηγούμενη γενιά των συσκευών της. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές του iPhone 6s Plus είναι πιο ελκυστικές.

Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται ως εξής:

  • iPhone 6s Plus 16 GB: 634 ευρώ
  • iPhone 6s Plus 32 GB: 655 ευρώ
  • iPhone 6s Plus 64 GB: 688 ευρώ
  • iPhone 6s Plus 128 GB: 839 ευρώ

Το iPhone 6s Plus μας είχε ενθουσιάσει πέρυσι. Ο επεξεργαστής του A9 είναι ακόμη πολύ γρήγορος για πολλές εφαρμογές iOS. Τα iPhone 6s και 6s Plus ήταν και οι πρώτες συσκευές με 3D Touch, μια λειτουργία που επιτρέπει ένα διαφορετικό πάτημα στην οθόνη αφής για πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες (κάτι σαν την «κινητή» έκδοση του δεξιού κλικ στον υπολογιστή). Πλέον με το iOS 10, το 3D Touch έχει γίνει ένα πολύ ουσιαστικό μέρος του χειρισμού του iPhone.

best iphone 03

Το iPhone 6s Plus υποστηρίζει, επίσης, Live Photos και 4k videos, χάρη στην iSight κάμερα στα 12 megapixels. Η απόδοση της κάμερας δεν είναι η ίδια με του iPhone 7 και 7 Plus αλλά αν ο κύριος λόγος για την αναβάθμιση δεν είναι η φωτογραφική μηχανή, θα είστε σε θέση να κάνετε εξαιρετικές λήψεις και με το iPhone 6s Plus, το οποίο διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (σε αντίθεση με το μικρότερο iPhone 6s).

iPhone 6s

Ένα άλλο πλεονέκτημα για τα περσινά iPhones είναι ότι διαθέτουν θύρα ακουστικών. Επίσης, το μικρότερο μέγεθος του iPhone 6s καθιστά ευκολότερη τη μεταφορά του σε μια τσέπη ή σε ειδικό λουράκι στο χέρι σας κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Διαθέτει ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή A9 με το iPhone 6s Plus και την ίδια κάμερα που τραβάει 4k video, αλλά χωρίς οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Οι τιμές είναι πολύ προκλητικές αν τις συγκρίνουμε με τα καινούρια μοντέλα.

  • iPhone 6s 16 GB: 526 ευρώ
  • iPhone 6s 32 GB: 544 ευρώ
  • iPhone 6s 64 GB: 604 ευρώ
  • iPhone 6s 128 GB: 692 ευρώ

Διαβάστε επίσης: «10 λόγοι που κάνουν το iPhone 6s το καλύτερο της αγοράς»

iPhone SE

Μια από τις καλύτερες περιπτώσεις εξακολουθεί να είναι το iPhone SE. Πρόκειται για την μετενσάρκωση ενός iPhone 6s στο σώμα ενός iPhone 5s, χωρίς να θυσιαστεί ούτε η ταχύτητα, ούτε η ζωή της μπαταρίας.

Το iPhone SE έχει τον ίδιο επεξεργαστή A9 με το iPhone 6s, αλλά δεν έχει 3D Touch, το οποίο είναι ένα μικρό μειονέκτημα. Η μπαταρία του στα 1624 mAh είναι λίγο μικρότερη από την μπαταρία του iPhone 6s στα 1715 mAh αλλά εξακολουθεί να διαρκεί περισσότερο, αφού μια οθόνη 4ων ιντσών χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για να λειτουργήσει.

best iphone 04

Ένα άλλο πλεονέκτημα για το iPhone SE είναι ότι ταιριάζει σε θήκες κινητών iPhone 5s και iPhone 5, τις οποίες μπορεί να διαθέτετε ήδη. Η κάμερα των 12 megapixels υποστηρίζει Live Photos και 4k videos αλλά το iPhone SE έχει περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο.

Η βασική έκδοση στα 16 GB κοστίζει 383 ευρώ ενώ η έκδοση των 64 GB είναι στα 438 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 vs iPhone SE – Ποιο iPhone του 2016 είναι το καλύτερο;»

Οι αναγραφόμενες τιμές για τα iPhone (πλην των 7 και 7 Plus) αφορούν τιμές που εντοπίστηκαν στο skroutz.gr στις 20/10/2016.

Από mirelen