Apple Hello Again - Οι προσκλήσεις εστάλησαν για τις 27 Οκτωβρίου

Apple Hello Again - Οι προσκλήσεις εστάλησαν για τις 27 Οκτωβρίου
ired.gr

Θέλετε να μάθετε πρώτοι όλες τις επερχόμενες αλλαγές στους υπολογιστές Mac;

Η παρουσίαση της Apple την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, θα είναι αφιερωμένη στο νέο ανανεωμένο MacBook το οποίο αναμένεται σε δύο εκδόσεις 13” και 15” ιντσών. Ανανέωση θα δεχθεί και το 13” ιντσών MacBook Air, αν και οι αλλαγές θα είναι περιορισμένης κλίμακας, καθώς η εταιρεία θέλει να προωθήσει περισσότερο το New MacBook Retina των 12” ιντσών.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας, δεδομένου πως το Apple Campus 2 έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του 2017. Το πιθανότερο είναι πως η παρουσίαση της Apple προ τα μέσα ενημέρωσης την ερχόμενη εβδομάδα, να είναι η τελευταία που θα πραγματοποιηθεί στην παλιά έδρα.

Οι προσκλήσεις που απεστάλησαν και παραδόθηκαν χθες βράδυ, επαληθεύουν τις φήμες για την παρουσίαση σε ανοιχτή εκδήλωση των νέων ανανεωμένων MacBook Pro’s.

H πιο σημαντική αλλαγή που περιμένουμε στους νέους υπολογιστές επαγγελματικού επιπέδου, είναι η νέα δυναμική εισαγωγή μιας επιφάνειας αφής OLED, η οποία πρόκειται να αντικαταστήσει την πάνω σειρά των πλήκτρων λειτουργιών, επιτρέποντας - πιθανόν - την προσαρμογή από το χρήστη, ανάλογα των εργασιών που πραγματοποιεί. Η νέα αυτή επιφάνεια αφής, αναμένεται να αποκαλείται "Control Strip."

Στις φήμες φέρεται να είναι πιθανή και η προσθήκη ενός αισθητήρα Touch ID για πρώτη φορά σε υπολογιστή Mac. Η ενσωμάτωση ενός Touch ID sensor για τον έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων στο MacBook Pro, θα επιτρέψει την ασφαλή είσοδο του χρήστη, καθώς και την ταυτοποίηση κι έγκριση των συναλλαγών για την υπηρεσία Apple Pay, μέσω του διαδίκτυου.

macbook pro 01

Τέλος το νέο ανανεωμένο MacBook Pro, πιστεύεται πως θα είναι εξοπλισμένο με αναστρέψιμες θύρες USB-C, σε αντικατάσταση των USB-A, HDMI και τον αναγνώστη SD καρτών, όπως κι επίσης της MagSafe για την φόρτιση της συσκευής.

Για το MacBook Air των 13” ιντσών αναμένεται μία μικρής έκτασης αναβάθμιση, η οποία είναι ασαφής στο ως προς τι θα περιλαμβάνει (σχεδιασμό, νέα χαρακτηριστικά). Σημειώστε δε πως πλέον ναυαρχίδα του πιο λεπτού Mac, θεωρείται επίσημα το new MacBook Retina 12” ιντσών. Οι αναφορές δείχνουν πως το MacBook Air των 11” ιντσών δεν θα ενημερωθεί.

Τα νέα μηχανήματα είναι πιθανόν να τροφοδοτούνται από τους επεξεργαστές τελευταίας γενιάς Skylake της Intel με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Η κάρτα γραφικών της AMD αναμένεται να περιοριστεί μόνο στα High-end μοντέλα των 15” ιντσών, όπως συμβαίνει και τώρα.

Διαβάστε επίσης: Report: Έρχονται εντός του μήνα τα νέα MacBook Pros;

Τώρα το τι άλλο είναι πιθανό να μας επιφυλάσσει η Apple, μόνο η ίδια το γνωρίζει. Φήμες κάνουν λόγο για μια οθόνη Retina Thunderbolt 5K, με ξεχωριστή κάρτα γραφικών η οποία θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική σε pixels. Κάνετε λίγο υπομονή και όλες οι αλλαγές θα αντικρίσουν το φως της ημέρας ή μάλλον της νύχτας.

από DINFUN