Galaxy Note 7 - Δεύτερη παγκόσμια ανάκληση από τη Samsung

Galaxy Note 7 - Δεύτερη παγκόσμια ανάκληση από τη Samsung
ired.gr

Η ιστορία ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Το Υπουργείο μεταφορών των ΗΠΑ απαγορεύει όλα τα Galaxy Note 7 από τα αεροπλάνα!

Προσοχή αυτό δεν είναι αστείο: Σε καμία περίπτωση δεν συμβουλεύουμε την αγορά ενός Galaxy Note 7. Αν έχετε μια τέτοια συσκευή, καλό θα είναι να την ανταλλάξετε με ένα άλλο μοντέλο εντελώς διαφορετικό. Χθες

Μια τέτοια προειδοποίηση παρουσιάστηκε σε πασίγνωστη τεχνολογική ιστοσελίδα της Αμερικής. Το Samsung Galaxy Note 7 απεβίωσε! Αιωνία του η μνήμη.

Η Samsung, όχι μόνο σταμάτησε πλήρως τις πωλήσεις του κινητού «λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια», αλλά επίσης προειδοποίησε τους κατόχους του ότι πρέπει να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους πάραυτα! Η εταιρία, αλλά και η Υπηρεσία Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ, διέταξαν και δεύτερη (και τελική) ανάκληση όλων των συσκευών, παλιών και νέων.

Το Υπουργείο Μεταφορών μαζί με την Αμερικανική ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) Και την Υπηρεσία Ασφαλείας Επικίνδυνων Αγώγιμων Υλικών (Pipeline and Hazardous Materials Safety Administration - PHMSA), επίσης ανακοίνωσαν την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, ότι όλα τα Samsung Galaxy Note 7 θα απαγορεύονται στα αεροπλάνα των ΗΠΑ.

«Τα άτομα που έχουν στην κατοχή τους Samsung Galaxy Note 7 συσκευές, απαγορεύεται να μεταφέρουν τη συσκευή επάνω τους, σε αποσκευή που πάει στη μπαγκαζιέρα του αεροσκάφους, ή σε χειραποσκευή που έχει περάσει από τον έλεγχο, σε οποιαδήποτε πτήση εντός, εκτός, από και προς τις ΗΠΑ. Η απαγόρευση αυτή περιλαμβάνει οποιαδήποτε έκδοση της συσκευής Samsung Galaxy Note 7.»

Η επιτροπή πρόσθεσε ότι δεν μπορούν ούτε να αποστέλλονται με αεροπλάνα εμπορευμάτων! Αν αυτό δεν είναι πανικός, τότε δεν ξέρω τι είναι.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι και το «τελευταίο καρφί στο φέρετρο» του Note 7 που παρουσιάστηκε με διθυραμβικές κριτικές και μπόλικη διάθεση ειρωνείας προς το «βαρετό» iPhone 7.

Ο εφιάλτης για τη Samsung δεν έχει ακόμη τελειώσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι - σύμφωνα με τους New York Times - η εταιρία δεν γνωρίζει ακόμη ποια είναι η πραγματική αιτία που οδηγούσε τις μπαταρίες (παλιές και νέες) να εκρήγνυνται. Οι μηχανικοί της δυστυχώς, δεν έχουν κατορθώσει να αναπαράγουν απόλυτα τις συνθήκες ατυχήματος στα εργαστήρια της εταιρίας ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Δείτε ακόμη: Η Samsung κάνει ανάκληση παγκοσμίως όλα τα Galaxy Note 7

Στην (δεύτερη) ανάκληση επάνω, το πρόβλημα για τη Samsung είναι να πείσει τους πελάτες της ότι πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουν τη συσκευή για λόγους προσωπικής ασφάλειας. Υπάρχουν δυστυχώς, αρκετοί πεισματάρηδες που θέλουν να την κρατήσουν. Η εταιρία δίνει επιστροφή 100$ σε όποιον αντικαταστήσει τη συσκευή με άλλη της Samsung και 25$ αν προτιμήσει άλλη, άλλης μάρκας.

Ο επικεφαλής του τμήματος κινητών της Samsung, Dongjin Koh, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το σκάνδαλο του Note 7, υποσχόμενος να «βρει την ακριβή αιτία του προβλήματος προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού στα προϊόντα της εταιρίας χωρίς ανησυχίες για την ασφάλειά τους», σύμφωνα με την Korea Herald. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες «παραίτησής» του όμως.

note end 01

Παρακάτω έχουμε μια λίστα νέων περιστατικών με τα αντικατεστημένα Samsung Galaxy Note 7 στις 4 Οκτωβρίου.

  • Κάτοικος του Κεντάκι με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο λόγω ανάφλεξης του κινητού στο υπνοδωμάτιό του.
  • Ανάφλεξη σε πτήση της Southwest Airlines στις 7 Οκτωβρίου.
  • Γυναίκα στην Ταϊβάν βλέπει το κινητό να καπνίζει στην τσέπη της.
  • Δεκατριάχρονο κορίτσι στη Μινεσότα παθαίνει εγκαύματα στις 7 Οκτωβρίου από ανάφλεξη του κινητού.
  • Κάτοικος της Βιρτζίνια αναφέρει ανάφλεξη του κινητού στο υπνοδωμάτιο που γέμισε αμέσως με καπνό στις 9 Οκτωβρίου.

Ακολούθως των περιστατικών αυτών, η Samsung έδωσε εντολή να σταματήσουν οι πωλήσεις των Note 7 οπουδήποτε και οι κάτοχοί τους να τα απενεργοποιήσουν και να ζητήσουν είτε επιστροφή χρημάτων, είτε αντικατάσταση.

«Η Samsung έχει λάβει 96 αναφορές περιστατικών με προβλήματα μπαταρίας που εξερράγη, τα 23 από αυτά σε συσκευές αντικατάστασης, μετά την ανάκληση της 15ης Σεπτεμβρίου. Έχει λάβει 13 αναφορές για εγκαύματα και 47 για καταστροφές περιουσιακών στοιχείων όλες σε σχέση με το Note 7», λέει η Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων Καταναλωτών των ΗΠΑ (US Consumer Product Safety Commission - CPSC).

Λίγο πριν από αυτά, ένας υπεύθυνος της εταιρίας είχε δηλώσει σε Κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων ότι η παραγωγή είχε σταματήσει προσωρινά. «Το μέτρο αυτό συμπεριλαμβάνει και ένα εργοστάσιο της Samsung στο Βιετνάμ που ασχολείται με τις παγκόσμιες αποστολές», είπε ο υπεύθυνος. Η κίνηση ακολούθησε την απόφαση των μεγαλύτερων παρόχων της Αμερικής (AT&T, Verizon, και T-Mobile) να σταματήσουν τη διάθεση του κινητού στα δίκτυά τους.

Η γενική ετυμηγορία είναι: «Μην χρησιμοποιείτε ένα Galaxy Note 7 για οποιοδήποτε λόγο και, αν έχετε ένα, αντικαταστήστε το το συντομότερο με κάποιο άλλο διαφορετικό μοντέλο».

Δείτε ακόμη: Οι εκρήξεις του Galaxy Note 7 στρέφουν το αγοραστικό κοινό στο iPhone 7

από Elichord