iOS 10 - H συσκευή iPhone αντιλαμβάνεται τη γλώσσα μας

iOS 10 - H συσκευή iPhone αντιλαμβάνεται τη γλώσσα μας
ired.gr

Ελέγχουμε το iPhone σας στη γλώσσα μας

Εδώ και κάποια χρόνια, το iPhone έχει την ψηφιακή βοηθό Siri, όπως ξέρουμε, στην οποία μπορούμε να μιλάμε για διάφορα θέματα ζητώντας βοήθεια, οδηγίες, υπηρεσίες κλπ. Με ένα μικρό μειονέκτημα όμως: δεν μιλάει, ούτε ακούει Ελληνικά!

Άρα για μας τους Έλληνες δεν είναι και η καλύτερη λύση για τον έλεγχο του τηλεφώνου μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε κι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, έστω κι αν δεν χρησιμοποιούμε τη Siri.

Υπάρχει δυνατότητα φωνητικού ελέγχου στο iPhone, όπου μπορούμε να του μιλάμε, είτε δίνοντάς του εντολές για να κάνει μια εργασία (π.χ. να πάρει κάποιον τηλέφωνο, να γράψει και να στείλει ένα μήνυμα, να παίξει κάποιο τραγούδι ή λίστα μουσικής, να ανοίξει μια εφαρμογή κλπ), είτε να γράψουμε κείμενα χωρίς να καθόμαστε να πληκτρολογούμε σε οποιοδήποτε από τα πληκτρολόγια που έχουμε εγκατεστημένα.

Όλη αυτή η δυνατότητα, ονομάζεται «Φωνητικός Έλεγχος» και είναι εξ’ αρχής ενσωματωμένος στο iPhone μας, με μια μικρή προϋπόθεση: δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη Siri!

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα, οπότε θα πρέπει κάποιος να διαλέξει ποια προτιμάει και, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του, αυτή να έχει ενεργοποιημένη.

Εννοείται, ότι, όποιος διαλέγει τη Siri, θα πρέπει να τα πηγαίνει καλά με την αγγλική γλώσσα, ή με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα από τις υποστηριζόμενες από τη Siri.

Διαβάστε ακόμη: MacOS - Μιλήστε στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τις οδηγίες μας

Πώς χρησιμοποιούμε τον Φωνητικό Έλεγχο στο iPhone

Όπως είπαμε, πρέπει να αποφασίσετε ποια από τις δύο υπηρεσίες θέλετε. Αν λοιπόν αποφασίσατε ότι θέλετε τον Ελληνικό Φωνητικό Έλεγχο, τότε η Siri πρέπει να απενεργοποιηθεί σε περίπτωση που είναι ενεργοποιημένη - κάτι το πολύ πιθανό στις νέες εκδόσεις του iOS έτσι κι αλλιώς.

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και κάνετε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τη Siri
  • Πατήστε «Siri» για να μπείτε στις ρυθμίσεις της και - εφόσον είναι ενεργή - πατήστε το διακόπτη δεξιά για να την απενεργοποιήσετε (άσπρο από πράσινο). Στην ερώτηση αν όντως θέλετε κάτι τέτοιο, απαντήστε καταφατικά.
  • Αυτομάτως θα ενεργοποιηθεί ο Φωνητικός Έλεγχος και μπορείτε να επιλέξετε ως γλώσσα τα Ελληνικά πατώντας στο πεδίο με τη γλώσσα που βρίσκεται από κάτω και επιλέγοντας την Ελληνική ως γλώσσα, αν αυτό δεν γίνει αυτόματα.

speak greek 01

Είστε έτοιμοι. Ο φωνητικός έλεγχος είναι πια ενεργός και μπορείτε να δίνετε εντολές στο iPhone σας. Για να τον καλέσετε πατάτε και κρατάτε το πλήκτρο Home μέχρι να εμφανιστεί η γαλάζια οθόνη που δείχνει ότι περιμένει να ακούσει τη φωνή σας να δίνει εντολές. Κάποιες εντολές ως υπόδειγμα εμφανίζονται στην οθόνη.

Αν πείτε για παράδειγμα «Στείλε μήνυμα στον ...» θα ακούσετε μια φωνή να επαναλαμβάνει την εντολή σας προς επιβεβαίωση και μετά θα ανοίξουν τα μηνύματα όπου θα έχει συμπληρωθεί η επαφή του παραλήπτη και είστε έτοιμοι να πληκτρολογήσετε το μήνυμά σας. Ή μήπως να κάνουμε κάτι καλύτερο ...

Υπαγόρευση στο iPhone

Και γιατί να μην υπαγορεύσουμε το μήνυμά μας αντί να το γράφουμε; Για να μπορέσετε όμως να κάνετε κάτι τέτοιο πρέπει να έχετε ενεργό το πληκτρολόγιο του iPhone και όχι κάποιο άλλο τρίτου κατασκευαστή.

  • Ενεργοποιείστε το πληκτρολόγιο του iPhone - σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο - και θα δείτε δίπλα στο πλήκτρο διαστήματος ένα μικροφωνάκι.
  • Πατήστε το και αμέσως θα αλλάξει η εικόνα του πληκτρολογίου σε κυματομορφή ήχου που περιμένει για εγγραφή (όπως και στον Φωνητικό Έλεγχο) για να σας δείξει ότι είναι έτοιμη η συσκευή σας να ακούσει την υπαγόρευση και να γράψει το μήνυμά σας.

speak greek 02

Καλό έτσι; Η ακρίβεια του φωνητικού ελέγχου και της υπαγόρευσης είναι πραγματικά εκπληκτική και σχεδόν ποτέ δεν θα χρειαστεί να κάνετε διορθώσεις. Επίσης, με τον καιρό εκπαιδεύεται στη φωνή, την προφορά και τον τρόπο ομιλίας σας και κάνει ακόμη καλύτερη, γρηγορότερη και πιο αλάνθαστη δουλειά.

Άντε λοιπόν, τι περιμένετε; Τέρμα το γράψιμο.

Διαβάστε ακόμη: Φωνητική πληκτρολόγηση σε iPhone, iPad, iPod και Mac - Δεν θα πατήσεις ποτέ ξανά το πληκτρολόγιο!

από Elichord