Galaxy Note 7 - Τίτλοι τέλους για το brand name "Note";

Galaxy Note 7 - Τίτλοι τέλους για το brand name "Note";
ired.gr

Έρχεται το τέλος της σειράς Note, για να σβηστούν μαζί και οι κακές αναμνήσεις.

Μπορεί, προς το παρόν, αυτοί που επωμίζονται το βάρος της ανάκλησης του Galaxy Note 7 να είναι οι εταιρίες τηλεπικοινωνίας και οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι λιανικής πώλησης, αλλά μακροπρόθεσμα, το εμπορικό σήμα Note της Samsung θα βρίσκεται στη μαύρη λίστα για τους καταναλωτές.

Φυσικά, θα υπάρχουν και πελάτες που θα συνεχίζουν να αγοράζουν τα Note, αν η εταιρεία αποφασίσει να συνεχίσει να κυκλοφορεί smartphones με αυτό το διακριτικό όνομα, αλλά η συνολική αντίληψη για το Galaxy Note 7 έχει αλλάξει σημαντικά, τους τελευταίους δύο μήνες.

Σύμφωνα με ερευνητές, η Samsung αναμένεται να «ξεχάσει» το εμπορικό σήμα Note καθώς οι καταναλωτές μπορεί να εξακολουθούν να θεωρούν ότι είναι επικίνδυνο ακόμη και όταν κυκλοφορήσει το επόμενο μοντέλο, το Samsung Note 8.

To Insight Institute στην Κορέα διεξήγαγε μια έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι η αρνητική αντίληψη για το Galaxy Note 7 ανήλθλε σε 53% τον Οκτώβριο από 34% τον Αύγουστο, όταν το smartphone πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά. Η θετική αντίληψη είναι τώρα στο 42% από 62%.

Είναι ασαφές κατά πόσο ή όχι η Samsung θα ξεφορτωθεί το εμπορικό σήμα Note, αλλά η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, πιθανότατα, θα προσπαθήσει να διασώσει τη φήμη όλων των υπόλοιπων επιτυχημένων συσκευών Galaxy. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η ανάκληση της παραγωγής του Galaxy Note 7 θα μπορούσε να κοστίσει 1,9 δις δολάρια.

Η Samsung αναμένεται να κάνει κι άλλες ανακοινώσεις σχετικά με την ανάκληση, αν και όλοι οι συνεργάτες της Samsung έχουν ήδη αρχίσει να αντικαθιστούν τις συσκευές των πελατών τους με άλλα τηλέφωνα ή έχουν εκδώσει πλήρη επιστροφή χρημάτων σε όσους αγόρασαν το phablet.

Η επόμενη συσκευή που θα κυκλοφορήσει από τη Samsung είναι το Galaxy S8, με έναν εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό, χωρίς πλαίσιο, με οθόνη από τη μια άκρη ως την άλλη.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, αν η Samsung θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο της αγοράς των smartphones.

Από mirelen