iPhone 7 - Η καλύτερη κάμερα που έχει δημιουργηθεί ποτέ!

iPhone 7 - Η καλύτερη κάμερα που έχει δημιουργηθεί ποτέ!
ired.gr

Το iPhone 7 συλλαμβάνει εξαιρετικές φωτογραφίες. Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της καλύτερης κάμερας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε συσκευή iPhone!

Οι περισσότερες προ-παραγγελίες iPhone 7 και iPhone 7 Plus, έχουν παραδοθεί στους κατόχους τους και στη χώρα μας και ήδη αυτοί έχουν επιδοθεί στη λήψη φωτογραφιών με τις νέες συσκευές τους.

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές καθώς η κάμερα και στα δύο iPhone, έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά γιατί η κάμερα του iPhone 7 είναι η καλύτερη από οποιαδήποτε κάμερα προηγούμενων εκδόσεων iPhone, σύμφωνα με την Apple και μην ξεχνάμε πως ακολουθεί και το iPhone 7 Plus.

Κάμερα - iPhone 7

H συσκευή iPhone 7 είναι εξοπλισμένη με νέο βελτιωμένο επεξεργαστή σήματος εικόνας (ISP), ο οποίος αναπτύχθηκε από την ίδια την εταιρεία εντός του πανίσχυρου επεξεργαστή Α10 Fusion.

Κάθε φορά που συλλαμβάνετε μία φωτογραφία ή κάνετε εγγραφή video ο ISP κάνει πάνω από 100 δισεκατομμύρια υπολογισμούς παρόμοιους με την ανθρώπινη νοημοσύνη αναγνώρισης φωτογραφιών, προκειμένου να βελτιώσει τη λήψη.

Βελτιώνει αυτόματα την εστίαση, την ισορροπία λευκού και παρέχει σε πραγματικό χρόνο εστίαση bokeh στην οθόνη του iPhone 7 (για το τελευταίο, αναφερόμαστε στο iPhone 7 Plus). O ISP παράγει άμεσα αποτελέσματα καθώς ο χρόνος που θα χρειαστεί υπολογίζεται στα 25 ms, προκειμένου να δημιουργήσει το περιβάλλον για την καλύτερη δυνατή λήψη, σύμφωνα πάντα με την Apple.

To True Tone flash της κάμερας έχει επίσης βελτιωθεί. Είναι κατά 50% πιο φωτεινό και πιο αποδοτικό από τον προκάτοχό του. Πλέον ονομάζεται Quad-LED True Tone flash και είναι ικανό να ρυθμίζει τη θερμοκρασία χρώματος του περιβάλλοντος. Έχει επίσης τη δυνατότητα να μειώνει το τρέμουλο του τεχνητού φωτισμού.

Η iSight κάμερα των 4,7 ιντσών iPhone 7, διαθέτει φακό 6 στοιχείων κι ένα αισθητήρα των 12 megapixel. Επιπλέον διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) όμοια με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις Plus. Ο μηχανισμός οπτικής σταθεροποίησης εικόνας μειώνει την ασυναίσθητη κίνηση του χεριού κι επιτρέπει έως και τρεις φορές μεγαλύτερη έκθεση από το iPhone 6s.

To f / 1.8 διάφραγμα είναι ικανό να συλλάβει 50% περισσότερο φως, πράγμα που σημαίνει πως μπορούμε να κάνουμε λήψη πολύ καλύτερων φωτογραφιών, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Κάμερα - iPhone 7 Plus

iphone7 camera

Το νέο phablet της Apple πηγαίνει κατευθείαν να καταλάβει μία θέση, αμέσως μετά από τις DSLR φωτογραφικές μηχανές, σύμφωνα με τις εξαιρετικές δυνατότητές του.

Το iPhone 7 Plus διαθέτει 2 κάμερες των 12 megapixel. Η μία είναι όμοια με τη μικρότερη έκδοση iPhone 7.

Πρόκειται για μία ευρυγώνια κάμερα η οποία συλλαμβάνει παρόμοιες φωτογραφίες. Η δεύτερη κάμερα εκτελεί χρέη τηλεφακού με διάφραγμα f / 2.8 η οποία προσφέρει επιπλέον, οπτικό ζουμ. Ο τηλεφακός είναι ικανός να προσθέσει σε μία φωτογραφία βάθος πεδίου, λειτουργία η οποία θα ενεργοποιηθεί σε επόμενη έκδοση.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα γίνετε master στη λήψη Bokeh χωρίς το iPhone 7 Plus

Το ίδιο ισχύει και για την τεχνοτροπία bokeh, η οποία θα φέρει μία νέα λειτουργία λήψης πορτρέτου στην εφαρμογή της κάμερας. Στη περίπτωση αυτή, ο αισθητήρας ISP κάνει χρήση των δύο καμερών για να εστιάσει από τη μία στο θέμα και να θολώσει το παρασκήνιο από την άλλη.

Αυτό το χαρακτηριστικό μπορείτε να το συναντήσετε μόνο σε φωτογραφικές μηχανές DSLR. Το iPhone 7 Plus προσφέρει 2x οπτικό ζουμ χάρη στην κάμερα με τους διπλούς φακούς και του αισθητήρα ISP, ενώ το ψηφιακό ζουμ μεγεθύνει το θέμα σας έως και δέκα φορές για λήψη φωτογραφίας και έως 6 φορές για εγγραφή video.

H Εμπρόσθια κάμερα

Η κάμερα FaceTime και στις δύο εκδόσεις iPhone 7 και iPhone 7 Plus είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα 7 MP, f / 2.2 διάφραγμα, με ψηφιακή σταθεροποίηση εικόνας και Full HD εγγραφή video.

Eάν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες λήψης φωτογραφιών και video, τότε θα πρέπει να περιμένετε την επόμενη έκδοση iPhone. Πού ξέρετε, ίσως δούμε κάμερα με διπλούς φακούς και στη μικρότερη έκδοση.

από DINFUN