Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple - Νέα ευρεσιτεχνία προδίδει πολλά για το επόμενο iPhone

Apple - Νέα ευρεσιτεχνία προδίδει πολλά για το επόμενο iPhone
ired.gr

 Πρόκειται για μια σοβαρή ένδειξη ότι η οθόνη θα φτάνει ως το άκρο της συσκευής στο iPhone 8.

Πριν από λίγες ημέρες, μια νέα πατέντα κατοχυρώθηκε στην Apple από την αμερικάνικη υπηρεσία πατεντών και εμπορικών σημάτων. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει μια διαδικασία ενσωμάτωσης αισθητήρων φωτός στην οθόνη μιας συσκευής.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται οι αισθητήρες εγγύτητας και φωτός, οι οποίοι βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της συσκευής, ενσωματωμένοι στη διάταξη της οθόνης.
Είναι αυτό ένα σημαντικό στοιχείο που προδίδει πολλά για το iPhone 8;

Σύμφωνα με τους αναλυτές (μεταξύ των οποίων και τον Ming-Chi Kuo της KGI Securities), το iPhone 8 ή όπως θα λέγεται το επόμενο iPhone) θα έχει ριζικό ανασχεδιασμό από τα προηγούμενα μοντέλα: με το πλαίσιο να εξαφανίζεται και το Touch ID και την μπροστινή κάμερα να ενσωματώνονται μέσα στην οθόνη.

iphone patent 01

Η πατέντα περιγράφει μια φορητή συσκευή με έναν αισθητήρα φωτός εντός της οθόνης. Ένας αισθητήρας φωτός ή ένας αισθητήρας εγγύτητας παρεμβάλλεται μεταξύ του διάφανου στρώματος και του στρώματος της οθόνης, είτε αυτή είναι LCD όπως σήμερα, είτε είναι OLED, κάτι που φημολογείται έντονα για το 2017. Επί του παρόντος, οι εν λόγω αισθητήρες βρίσκονται ακριβώς πάνω από την οθόνη στα τρέχοντα μοντέλα iPhone, iPad και Mac.

Διαβάστε επίσης: iPhone 8 – Θα έχει καλύτερο γυαλί από το Gorilla Glass 5;

Η αίτηση για τη συγκεκριμένη πατέντα είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2015. Την περασμένη εβδομάδα, η Apple κατοχύρωσε άλλο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας: έναν αισθητήρα Touch ID που θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσα από μια οθόνη iPhone.

Έτσι, θα αφαιρεθεί το Home Button/ Touch ID από το κάτω μέρος της συσκευής και θα ενσωματωθεί στην οθόνη. Από ό,τι όλα δείχνουν, το μελλοντικό iPhone, πιθανότατα, θα έχει μια από άκρη έως άκρη οθόνη, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι διαδραστική σε όλα τα τμήματά της.

Μένει να δούμε τον τρόπο που θα χειριστεί η Apple την μπροστινή κάμερα FaceTime και το ηχείο που κοσμούν, μέχρι σήμερα, όλες τις συσκευές iPhone στην μπροστινή όψη.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status