iPhone 7 - Η κάμερά του είναι όντως από ζαφείρι

iPhone 7 - Η κάμερά του είναι όντως από ζαφείρι
ired.gr

Αντίθετα με ό,τι λένε κάποια «τεστ» ή κάμερα του iPhone 7 έχει πράγματι κρύσταλλο από ζαφείρι.

Ένα βίντεο που ανέβηκε πρόσφατα στο YouTube πριν μια βδομάδα περίπου, δείχνει ένα τεστ σε ένα iPhone 7 και ειδικά στην κάμερα, φαίνεται ότι τη γρατζουνάει με ένα κοφτερό εργαλείο. Αυτό υποτίθεται σημαίνει ότι το κρύσταλλο της κάμερας του κινητού είναι από κοινό γυαλί κι όχι από ζαφείρι, σε αντίθεση με όσα διατείνεται η Apple.

Από την άλλη μεριά, αν είναι από ζαφείρι, δε θα έπρεπε να μπορεί να γρατζουνιστεί, παρά μόνο από διαμάντι. Τι συμβαίνει τελικά; Είναι από ζαφείρι, ή όχι; Και, το κυριότερο μπορεί η Apple να ψεύδεται τόσο ανοιχτά σε κάτι που μπορεί κανείς να δοκιμάσει εύκολα (αν έχει ένα iPhone 7 για πέταμα); Τελικά ποιος λέει την αλήθεια;

Η πραγματικότητα είναι κάπως πιο απλή και δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να φτάσει κανείς σε λάθος συμπεράσματα, αν δεν ξέρει να κάνει σωστά τεστ και κάνει ό,τι του κατέβει.

Η κάμερα του iPhone 7/7 Plus, έχει όντως κρύσταλλο από ζαφείρι και, αν δούμε καλά, θα παρατηρήσουμε ότι το κρύσταλλο δεν γρατζουνίστηκε, αλλά έκανε ράγισμα λόγω πίεσης από το εργαλείο.

Και στην περίπτωση που αναρωτηθείτε, κάτι τέτοιο είναι δυνατόν σε ένα «τζαμάκι» τόσο μικρού μεγέθους που θα πατηθεί με δύναμη (ο «δοκιμαστής» χρησιμοποιούσε ένα iPhone 7).

Η συντριβή ενός τόσο μικρού σε μέγεθος και λεπτού κρυστάλλου από ζαφείρι (δεν είναι δα και 2 εκατοστά πάχος) με ένα βαρύ και σκληρό εργαλείο είναι δυνατή. Στον κανονικό κόσμο βέβαια, σε μεγαλύτερα-παχύτερα κομμάτια είναι σχεδόν αδύνατο.

Μην ξεχνάμε ότι το κρύσταλλο στην κάμερα του iPhone είναι σχετικά λεπτό, σίγουρα ανθεκτικό και «αγρατζούνιστο», αλλά όχι εντελώς άθραυστο, αν χτυπηθεί η πατηθεί με κάτι μυτερό και σκληρό. Ο σκοπός του είναι η ευκρίνεια της κάμερας πέρα από την προστασία της και, πάνω από ένα πάχος, θα επέφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Είναι δύσκολο να φανταστείς ίσως ότι τέτοια «άσχετα» τεστ γίνονται έτσι, ελαφρά τη καρδία από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τις ορθές διαδικασίες, αλλά να που γίνονται.
Όχι μόνο το κρύσταλλο κάλυψης του φακού της κάμερας είναι από ζαφείρι στο iPhone 7, αλλά και το κάλυμμα του εικονικού πλήκτρου Home Button (πάνω από τον αισθητήρα του Touch ID).

Η Apple το δήλωσε αυτό και στην επίδειξη και παρουσίαση του κινητού, αλλά και ο Phil Schiller το επιβεβαίωσε και πάλι στο Twitter αυτή τη βδομάδα.

Όταν όμως δεν χρησιμοποιούνται εργαλεία εργαστηρίου και εργαστηριακό περιβάλλον για ένα τεστ, τότε τα αποτελέσματα είναι απλώς άκυρα.

Στην περίπτωσή μας, δόθηκε η εντύπωση του γρατζουνίσματος ενώ στην πραγματικότητα είχαμε να κάνουμε με ελαφριά θραύση. Το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε είχε τη δυνατότητα να εφαρμόσει πίεση και, στην προσπάθειά του να αποδείξει το γρατζούνισμα ο «δοκιμαστής», κατάφερε απλά να το ραγίσει.

Ακόμη και παιδάκι θα μπορούσε να το πετύχει αυτό με το κατάλληλο εργαλείο γιατί το γυαλάκι της κάμερας είναι μικρό και σχετικά λεπτό.

Στον πραγματικό κόσμο βέβαια, είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα τζάμι από ζαφείρι (όπως αυτό που έχουν κάποια ακριβά ρολόγια) εκτός κι αν έχεις διαμάντι.

από Elichord