Galaxy Note 7 - Η Samsung σταματάει την παραγωγή του

Galaxy Note 7 - Η Samsung σταματάει την παραγωγή του
ired.gr

Και ήλθε το άδοξο τέλος για μια συσκευή που παρουσιάστηκε με τόση υπερηφάνεια.

Η Samsung «τραβάει χειρόφρενο» τελικά στην παραγωγή του άτυχου Galaxy Note 7, καθώς φόβοι υπάρχουν ότι ακόμη και τα αντικαθιστώμενα τηλέφωνα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα καθώς αναφλέγονται επίσης.

Άλλο ένα τηλέφωνο από αντικατάσταση έπιασε φωτιά ανεβάζοντας τα περιστατικά σε τρία, μόνο αυτή τη βδομάδα που πέρασε. Το συγκεκριμένο ανήκε στον Michael Klering από το Nicholasville του Kentucky. Μιλώντας στο WKYT, είπε ότι ξύπνησε στις 4 το πρωί πνιγμένος από τον καπνό που είχε γεμίσει το δωμάτιό του η φωτιά του κινητού του. Αργότερα την ίδια μέρα, πήγε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

«Το τηλέφωνο είναι από αντικατάσταση οπότε θα περίμενες να μην έχει πρόβλημα», είπε στο WKYT συμπληρώνοντας ότι το είχε λίγο πάνω από μια βδομάδα. «Δεν ήταν στη φόρτιση. Δεν έκανε τίποτε. Απλά καθόταν εκεί.»

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Samsung γνώριζε από την Τρίτη για το περιστατικό αλλά δεν ανακοίνωσε το παραμικρό. Η εταιρία γνώριζε ότι και τα προς αντικατάσταση τηλέφωνά της έπιαναν φωτιά ήδη πέντε μέρες πρωτύτερα. Ένα άλλο έπιασε φωτιά σε ένα αεροπλάνο και πάλι και ένα άλλο την Παρασκευή στα χέρια ενός 13χρονου κοριτσιού. Τρία λοιπόν σε λιγότερο από μια βδομάδα.

Τελικά η Samsung εξέδωσε ανακοίνωση με το εξής περιεχόμενο: «Προσωρινά ρυθμίζουμε (sic) την παραγωγή του Galaxy Note 7 προκειμένου να κάνουμε περισσότερη έρευνα ώστε να επιβεβαιώσουμε τα ζητήματα ποιότητας και της ασφάλειας», σύμφωνα με αντιπρόσωπο της εταιρίας.

Μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, που λέμε.

Τελικά η παραγωγή του κινητού σταμάτησε προσωρινά σύμφωνα με πρόσωπο που είναι γνώστης με την υπόθεση και μίλησε στο CNN τη Δευτέρα.

Η εξέλιξη αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από άσχημες εξελίξεις για τη Samsung και το Galaxy Note 7, που προοριζόταν να είναι η μία από τις ναυαρχίδες της.

Και έρχεται σε συνέχεια της απόφασης όλων των παρόχων στις ΗΠΑ και Αυστραλία να σταματήσουν να προσφέρουν αντικαταστάσεις του Note 7 στους πελάτες τους με άλλο, καθώς υπήρχαν ήδη ανησυχίες ότι και τα καινούρια δεν ήταν περισσότερο ασφαλή από φωτιές απ’ όσο τα παλιά.

εικόνα 1

Δείτε ακόμη: Προσέξατε την αντίδραση της Apple, στην ανάκληση του Galaxy Note 7;

Η Samsung είχε ανακαλέσει κάπου 2,5 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως λόγω των ελαττωματικών μπαταριών που προξενούσαν εκρήξεις και πυρκαγιές. Όμως σύντομα και οι αντικαταστάτες τους άρχισαν να κάνουν το ίδιο.

Κι ενώ τα νέα μοντέλα υποτίθεται ότι θα έλυναν το πρόβλημα και χιλιάδες χρήστες αντικαθιστούσαν το παλιό με το καινούριο, οι αναφλέξεις και στα νέα μοντέλα ήλθαν πανηγυρικά να διαψεύσουν κάτι τέτοιο, καθώς και τα καινούρια άρχισαν να αναφλέγονται υποδηλώνοντας ότι το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο και έχει να κάνει με κακή σχεδίαση και υλοποίηση.

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ερευνά τα περιστατικά και ιδιαίτερα αυτό του αεροσκάφους.
Ο TuanAnh Nguyen, ένας ερευνητής-αναλυτής της Canalys, δήλωσε ότι η παύση παραγωγής θα στοιχίσει στη Samsung δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες πωλήσεων στους ερχόμενους μήνες.

Και το λογικό θα είναι να ακυρώσει εντελώς την παραγωγή και να εγκαταλείψει εντελώς το συγκεκριμένο προϊόν.
«Η Samsung χρειάζεται να καταλάβει ότι πρέπει να θέσει τέλος στη γραμμή παραγωγής του Note 7 προκειμένου να μη μπλεχτεί βαθύτερα σε προβλήματα με ελαττωματικές συσκευές που τελικά θα κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο όνομά της», είπε ο Nguyen.

Πάντως, κάποιοι πάροχοι πήραν ήδη μέτρα από μόνοι τους.
«Βασιζόμενοι σε πρόσφατες αναφορές, δεν ανταλλάσσουμε πλέον τα Note 7 με νέα, περιμένοντας να γίνουν ενδελεχείς έρευνες των αναφερθέντων περιστατικών», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ΑΤ&Τ στο CNNMoney την Κυριακή.

Η T-Mobile πάλι, δήλωσε ότι θα παύσει επίσης τις πωλήσεις όλων των Note 7, ακόμη και των νέων προς αντικατάσταση. Οι πελάτες της μπορούν να αντικαταστήσουν τα Galaxy Note 7 που έχουν στην κατοχή τους με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο που η εταιρία προσφέρει.

Δείτε ακόμη: Οι εκρήξεις του Galaxy Note 7 στρέφουν το αγοραστικό κοινό στο iPhone 7

από Elichord