MacBook Pro - Νέας σχεδίασης μοντέλα εμφανίζονται μέσα στον Οκτώβριο

MacBook Pro - Νέας σχεδίασης μοντέλα εμφανίζονται μέσα στον Οκτώβριο
ired.gr

Η Apple, όπως ξέρουμε, παρουσίασε στα τέλη του Σεπτέμβρη τα iPhone 7, 7 Plus και Apple Watch Series 2. Αλλά, όπως φαίνεται, δεν τελείωσε με τις παρουσιάσεις μεγάλων αναβαθμίσεων hardware για το 2016. Μια νέα αναφορά που μας έρχεται από το MacRumors, λέει ότι η Apple θα αναβαθμίσει και την - ξεχασμένη λίγο - σειρά των MacBook Pro, που θα είναι έτοιμη για αποστολή κάπου μέσα στον Οκτώβριο.

Πίσω στο Μάιο, ο αναλυτής Ming-Chi της Kuo της KGI Securities, που έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη φήμη για τις ακριβέστατες εκτιμήσεις του όσον αφορά την Apple και τα προϊόντα της, είχε προβλέψει ότι η εταιρία θα αναβάθμιζε τη σειρά των MacBook Pro προς το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε. Στην έρευνα που είχε κάνει, ο Kuo, είχε επίσης αναφέρει κάποια από τα χαρακτηριστικά που αναμένονταν στη νέα σειρά.

Σύμφωνα με αυτήν, η νέα σειρά θα είναι λεπτότερη και ελαφρύτερη με αναβαθμισμένο hardware και θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα MagSafe μαγνητική θύρα φόρτισης, με μια USB-C θύρα για φόρτιση για τη “διασύνδεση” της συσκευής, όπως έχει κάνει και με το νέο MacBook, αλλά και με επιπλέον θύρες USB-C για περιφερειακά.

Ο Kuo επίσης είχε πει ότι θα προστεθεί υποστήριξη Touch ID ενσωματωμένη στο πλήκτρο εκκίνησης (power button), και μια ρυθμιζόμενη OLED ευαίσθητη στην αφή μπάρα, που θα αντικαταστήσει τα γνωστά function keys (F1-F12) πάνω από το πληκτρολόγιο.

Οι φήμες για την ύπαρξη Touch ID και OLED touch bar, έχουν επιβεβαιωθεί και από άλλες πηγές από τότε που ο Kuo έκανε την πρώτη του αναφορά, με υποτιθέμενες φωτογραφίες του σασί, που έδειχναν ένα κενό στη θέση της σειράς των F-keys.

Αρκετές φήμες ισχυρίζονται ότι η touch bar θα περιλαμβάνει μια σειρά από ευαίσθητα στην αφή πλήκτρα που θα επιτρέπουν στους χρήστες να την ρυθμίζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Η touch bar υποτίθεται ότι θα έχει και λειτουργικότητα ανάλογη με το περιεχόμενο της αντίστοιχης εφαρμογής που θα χρησιμοποιεί ο χρήστης, καθώς θα προσαρμόζεται σε αυτή αυτόματα.

Η αναφορά του MacRumors ισχυρίζεται ότι η Apple θα είναι έτοιμη για αποστολές των νέων MacBook στα μαγαζιά μετά την τελική εμφάνιση του macOS 10.12.1 του οποίου η έκδοση beta θα εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα με τις αναβαθμισμένες σειρές των Mac, η Apple συνεργάζεται και με την LG για τη δημιουργία μιας νέας 5Κ οθόνης-μόνιτορ, που θα αντικαταστήσει τη σειρά των προηγούμενων οθονών Thunderbolt που έχει διακοπεί.

Νεότερες ημερομηνίες όμως για το πότε θα δούμε τις ανανεωμένες οθόνες, iMac και MacBook Air (αν συνεχιστεί η σειρά) δεν υπάρχουν.

Δείτε ακόμη: MacBook Pro 2016: Νέα σχεδίαση με επιπλέον οθόνη αφής OLED και αισθητήρα Touch ID

από Elichord