Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βράχηκε το iPhone 7; Οδηγός έκτακτης αντίδρασης

Βράχηκε το iPhone 7; Οδηγός έκτακτης αντίδρασης
ired.gr

 Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε αν το iPhone 7 πέσει σε νερό.

Με την Apple να διαλαλεί παντού ότι οι νέες συσκευές είναι αδιάβροχες, είναι λογικό να θέλετε να μπείτε στον πειρασμό να πάρετε το νέο iPhone 7 ή iPhone 7 Plus μαζί σας σε νέες περιπέτειες: σε μια πεζοπορία μια βροχερή ημέρα, για μεγάλες βόλτες στην παραλία, για ψάρεμα ή στο ράφτινγκ.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων, θα μπορείτε να βγάζετε πολλές και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες αλλά συγχρόνως θα αυξάνετε τις πιθανότητες της επαφής της συσκευής σας με το νερό.

Μα δεν είναι αδιάβροχα;

Το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus έλαβαν βαθμολογία IP67, που σημαίνει ότι μπορούν να «επιβιώσουν» σε περίπτωση πτώσης σε νερό μέχρι ένα μέτρο βάθους για 30 λεπτά. Σημαίνει, επίσης, ότι είναι ανθεκτικά και στη σκόνη.

Όμως, παρά τη διαβάθμιση IP67 και για τα δύο μοντέλα, η Apple καθιστά σαφές ότι «οποιαδήποτε ζημιά από υγρό δεν καλύπτεται από την εγγύηση» και απαριθμεί μια σειρά από απαγορευμένες δραστηριότητες για εσάς και το νέο σας iPhone 7.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 – Ανθεκτικό στο νερό, αδιάβροχο, δείκτης IPX, τι είναι όλα αυτά;»

Δραστηριότητες που θα πρέπει να αποφεύγονται

H Apple δεν προτείνει να κολυμπήσετε ή να κάνετε μπάνιο με το iPhone 7 και 7 Plus, ούτε να το βυθίσετε από πρόθεση. Άλλες δραστηριότητες που θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε μαζί με τη συσκευή είναι οι εξής:

  • Ντους
  • Θαλάσσιο σκι
  • Surfing
  • Jet ski

Οι παραπάνω δραστηριότητες εκθέτουν το iPhone σε πεπιεσμένο νερό ή νερό με σαπούνι, αλάτι ή χλώριο. Όπως καταλαβαίνετε, άλλο είναι να ρίξετε το iPhone 7, κατά λάθος, σε φρέσκο νερό και άλλο να το εκθέσετε σε νερό με χημικά ή καθαριστικά.

Το συμπέρασμα; Η Apple δεν αποφάσισε να κάνει το iPhone ανθεκτικό στο νερό ώστε ο χρήστης να μπορεί να κολυμπά μαζί του ή να βγάζει υποβρύχιες φωτογραφίες. Η προστιθέμενη αντοχή στο νερό έχει ως στόχο να βοηθήσει το iPhone να επιβιώσει από μια τυχαία πτώση στα ρηχά.

Πώς να στεγνώσετε ένα βρεγμένο iPhone 7

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που το iPhone 7 ή το iPhone 7 Plus πέσει στο νερό. Αλλά και για κάθε άλλη συσκευή, μπορείτε να προσαρμόσετε τις συμβουλές μας και να παρέχετε τις πρώτες βοήθειες στον «βρεγμένο» ασθενή.

Απομακρύνετε το iPhone από το νερό, αποσυνδέστε τυχόν καλώδια και σκουπίστε το με ένα πανί. Η Apple προτείνει ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αλλά αφού το iPhone 7 είναι ανθεκτικό στη σκόνη, απλά χρησιμοποιήστε την πρώτη πετσέτα που θα βρείτε μπροστά σας.

Αφαιρέστε το νερό από την υποδοχή Lightning, χτυπώντας ελαφρά τη συσκευή με το χέρια σας, με το βύσμα προς τα κάτω.

Αφήστε το να στεγνώσει. Τοποθετήστε σε ένα στεγνό σημείο με κάποια ροή αέρα, π.χ. κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανεμιστήρα ώστε ο ψυχρός αέρας να φυσάει κατευθείαν στην υποδοχή Lightning.

Μη δοκιμάσετε να το στεγνώσετε με πηγή θερμότητας, π.χ. πιστολάκι μαλλιών. Η Apple, επίσης, απαγορεύει τη χρήση μπατονέτας, χαρτοπετσέτας ή άλλου αντικειμένου στην υποδοχή Lightning.

Περιμένετε τουλάχιστον 5 ώρες πριν επιχειρήσετε να φορτίσετε τη συσκευή. Η Apple αναφέρει ότι πρέπει να περιμένετε έως και 5 ώρες μέχρι να συνδέσετε το καλώδιο Lightning.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 – Αδιάβροχο σε νερό, ανθρακούχα πορτοκαλάδα και ...καφέ»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status