Έρευνα - Μεγάλο ενδιαφέρον για τα AirPods και προοπτική ανάπτυξης για το Apple Watch Series 2

Έρευνα - Μεγάλο ενδιαφέρον για τα AirPods και προοπτική ανάπτυξης για το Apple Watch Series 2
ired.gr

Όλα δείχνουν πως τα AirPods θα αποτελέσουν επιτυχία για την Apple

Η Bank of America Merrill Lynch διενήργησε έρευνα σε πάνω από χίλιους καταναλωτές, σχετικά με το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα προϊόντα της Apple, AirPods και Apple Watch Series 2.

survey 01

Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα αποτελέσματά της:

  • Το 12% των καταναλωτών προτίθεται να προβεί στην αγορά των AirPods, χωρίς καν να τα έχει δει από κοντά
  • Η αντίστοιχη “τάση” για το Apple Watch Series 2 μετρήθηκε στο 8%
  • Το 56% των καταναλωτών δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα AirPods, καθώς αισθάνεται πως καλύπτεται από τα ακουστικά που σήμερα χρησιμοποιεί.
  • Λίγο πάνω από το 40% των καταναλωτών εκτιμά πως είναι απαγορευτική για τους ίδιους η τιμή των AirPods
  • Από το 8% των καταναλωτών που δηλώνουν πως θα αγοράσουν το Apple Watch Series 2 με “κλειστά μάτια”, επτά στους δέκα δεν έχουν αγοράσει κανένα μοντέλο Apple Watch στο παρελθόν (new buyers)

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Εγκατάσταση στην πλειονότητα των συσκευών iPhone / iPad

Βέβαια, οι αναλυτές της Back of America Merrill Lynch σημειώνουν πως οι υποψήφιοι αγοραστές δεν προτίθενται κατ’ ανάγκη να αγοράσουν άμεσα τις νέες συσκευές. Αν και τα ποσοστά ακούγονται κάπως “φτωχά”, δεν είναι. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι μετρήσεις, η Apple θα προσθέσει (πάλι) αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της.

Δυο λόγια για τα AirPods

“Λοιδορήθηκαν” από την πρώτη στιγμή. Πριν καν τελειώσει το Keynote στο οποίο (μεταξύ άλλων) παρουσιάστηκαν τα νέα ασύρματα ακουστικά της Apple, στα τεχνολογικά στέκια το τρολλάρισμα έδινε και έπαιρνε.

Μέχρι και νέο app, “Find my AirPods” επινόησαν κάποιοι! Στη συνείδηση των Apple Fans τα AirPods μάλλον “έκαναν την κηδεία” της θύρας ακουστικών των 3,5mm και οι αρχικές αντιδράσεις μάλλον ήταν σχετικά “παγωμένες”.

Ας ξεκινήσουμε με το ότι είναι πανάκριβα. Ισχύει. Αξίζουν όμως; Έχουν να προσφέρουν νέα πράγματα στους καταναλωτές; Θεωρώ πως ναι:

Ασύρματα ακουστικά υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και οι iPhoners μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε από αυτά.

Δεν ξέρω όμως κάποιο σετ ακουστικών που να έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιείται με τέτοια άνεση σε όλες τις iCloud συσκευές μου. Επίσης, η όλη τεχνολογία ενεργοποίησης της Siri, ή πιθανώς “εντολών” γενικότερα, με το απλό άγγιγμα ενός ακουστικού, θεωρώ πως θα συναντήσει πολύ ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις στο μέλλον.

Η θήκη αποθήκευσης / φόρτισης “απαντά” στα ερωτήματα και στις ανησυχίες σχετικά με την ενεργειακή τους αυτονομία, ενώ, οι κριτικές έως τώρα για την ποιότητα του ήχου που παρέχουν, είναι αρκετά καλές.

Πού θέλω να καταλήξω: Ας ανοίξει η Apple το δρόμο για “εξυπνότερα” ασύρματα ακουστικά και θα δούμε σίγουρα στο άμεσο μέλλον υλοποιήσεις και από τρίτους κατασκευαστές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν αντίστοιχες τεχνολογίες, αναβαθμίζοντας τον “στίβο” στην συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, σε πιο προσιτές τιμές.

Οι προτεινόμενες λύσεις εδώ και χρόνια είχαν “βαλτώσει” και τα mainstream φώτα της δημοσιότητας δεν είχαν φωτίσει (ίσως και) κανένα αντίστοιχο προϊόν, τουλάχιστον από την οπτική των καινοτομιών που αυτά φέρουν.

Συνεπώς, μόνο καλό θα ήταν για όλους μας ένα boost στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και η Apple, για μια ακόμη φορά, αποφάσισε να το δώσει.

από Kostthem