iOS 10 - Προσθέστε εφέ πλήρους οθόνης στα μηνύματά σας

iOS 10 - Προσθέστε εφέ πλήρους οθόνης στα μηνύματά σας
ired.gr

Βαρεθήκατε να στέλνετε ανιαρά μηνύματα κειμένου; Ήρθε η ώρα να προσθέσετε εφέ πλήρους οθόνης και να εντυπωσιάσετε! Δείτε πως:

Πλησιάζει σχεδόν ένας μήνας από την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού iOS 10. Παρότι υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε διάφορες εφαρμογές, όπως οι Φωτογραφίες και το Safari όπου προστέθηκαν εκπληκτικές δυνατότητες, η εφαρμογή που κέρδισε την προσοχή μας είναι τα Μηνύματα. Πολλά νέα χαρακτηριστικά φιλοξενεί η ανασχεδιασμένη εφαρμογή Μηνυμάτων, όπως οι ενσωμάτωση συνδέσμων τα εφέ των συνομιλιών τα εφέ πλήρους οθόνης, τα επί 3 φορές μεγαλύτερα emοji icons και πολλά ακόμη νέα teaks.

Θα ασχοληθούμε αναλυτικά με τα εφέ πλήρους οθόνης, ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να συνοδεύει τα μηνύματα σας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ανακοινώσετε σημαντικά γεγονότα όπως: Για να δώσετε ευχές για τα γενέθλια ενός φίλου/φίλη σας, την απονομή κάποιου βραβείου, την επιτυχία σε κάποιον διαγωνισμό κλπ. Το εφέ πλήρους οθόνης είναι μία κινούμενη εικόνα, η οποία μπορεί να αποτελείται από μπαλόνια που ανεβαίνουν στον ουρανό, κομφετί που πέφτουν από το πάνω μέρος της οθόνης λέιζερ, πυροτεχνήματα και Πεφταστέρια.

Κάποια από τα εφέ οθόνης είναι δυνατό να προστεθούν αυτόματα, αρκεί εσείς να εισάγετε την κατάλληλη λέξη κλειδί όπως είναι το “Happy Birthday”.

Πώς να προσθέσετε εφέ οθόνης στην Εφαρμογή Μηνύματα σε iPhone / iPad

Πριν ξεκινήσουμε να απαριθμούμε τα βήματα, θα πρέπει να εξετάσουμε κάποιες παραμέτρους ώστε να είναι δυνατή η αποστολή τους.

  • Επισκεφθείτε την τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα κι ελέγξτε εάν είναι απενεργοποιημένη η εναλλαγή “Μείωση Κίνησης”. Χωρίς να είναι απενεργοποιημένη η μείωση κίνησης το εφέ πλήρους οθόνης αλλά και τα υπόλοιπα νέα χαρακτηριστικά, δεν δύναται να ενεργοποιηθούν στη συσκευή σας.
  • Όπως προανέφερα όταν συμπεριλαμβάνετε στο κείμενο αποστολής φράσεις όπως: “Happy New Year”, “Happy Birthday”, κλπ. το λειτουργικό iOS 10 θα προσθέσει αυτόματα το κατάλληλο εφέ πλήρους οθόνης.
  • Μπορείτε να προσθέσετε εφέ πλήρους οθόνης σε ένα κείμενό σας, ακόμη και από την οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας, κάνοντας χρήση των νέων διαδραστικών γνωστοποιήσεων.
  • Ο παραλήπτης θα πρέπει να κατέχει συσκευή με λειτουργικό iOS 10. Σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να εμφανιστεί εφέ στην οθόνη του παραλήπτη.

Επί του παρόντος τα εφέ οθόνης δεν είναι δυνατό να εμφανιστούν στην εφαρμογή Μηνυμάτων του υπολογιστή Mac.

Οδηγίες:

Βήμα 1. Κάνετε εκκίνηση στην εφαρμογή Μηνύματα της συσκευής σας iPhone και συνθέστε το κείμενο που επιθυμείτε να στείλετε.

Βήμα 2. Πιέστε παρατεταμένα πάνω στο μπλε βέλος αποστολής με ανοδική φορά.

Βήμα 3. Επιλέξτε στη συνέχεια από το πάνω μέρος της οθόνης το εικονικό πλήκτρο Οθόνη.

screen effect 02

Βήμα 4. Σύρετε τη οθόνη από τα δεξιά προς τα αριστερά για να επιλέξετε το επιθυμητό εφέ πλήρους οθόνης. Στο λειτουργικό iOS θα συναντήσετε επί του παρόντος, 5 διαφορετικά εφέ πλήρους οθόνης. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Αποστολή με Μπαλόνια: Σας επιτρέπει να στείλετε κινούμενα πολύχρωμα μπαλόνια ταυτόχρονα με το κείμενο του μηνύματος.

Αποστολή με Κομφετί: Χαρτάκια διαφόρων χρωμάτων πέφτουν από το πάνω μέρος της οθόνης.

Αποστολή με Λέιζερ: Η οθόνη θα γεμίσει με λέιζερ προς διάφορες κατευθύνσεις συνοδευόμενα από ήχο.

screen effect 01

Αποστολή με Πυροτεχνήματα: Πολύχρωμα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον σκοτεινό ουρανό με την κατάλληλη ηχητική υπόκρουση.

Αποστολή με Πεφταστέρι: Μία αστρική έκρηξη θα πυροδοτηθεί ξεκινώντας ένα πεφταστέρι από την αριστερή πλευρά της οθόνης και καταλήγοντας στη δεξιά.

Βήμα 5. Μόλις επιλέξτε το κατάλληλο για εσάς εφέ πλήρους οθόνης, Αγγίξτε την αποστολή (μπλε βέλος). Το εφέ πλήρους οθόνης θα εμφανιστεί και στη δική σας οθόνη, ως επιβεβαίωση της αποστολής.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Συγχώνευση προσώπων στην εφαρμογή Φωτογραφίες

Ακύρωση εφέ πλήρους οθόνης

Μπορείτε να ακυρώσετε τη συμπερίληψη ενός εφέ πλήρους οθόνης, πατώντας το “Χ” διαγραφής, πριν την αποστολή.

Αναλύσαμε πλήρως το σημαντικό νέο χαρακτηριστικό, Εφέ πλήρους οθόνης στην ανασχεδιασμένη εφαρμογή Μηνύματα. Εάν υπάρχουν απορίες ή χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN