Πώς θα γίνετε master στη λήψη Bokeh χωρίς το iPhone 7 Plus

Πώς θα γίνετε master στη λήψη Bokeh χωρίς το iPhone 7 Plus
ired.gr

Θέλετε bokeh εφέ και Portrait mode αλλά δεν έχετε iPhone 7; Υπάρχει τρόπος.

Ζηλεύετε όλες τις νέες λειτουργίες της νέας κάμερας του iPhone 7; Με ορισμένα κόλπα που θα σας μάθουμε, θα μπορείτε κι εσείς να έχετε λαμπερές φωτογραφίες με το δικό σας iPhone.

Όταν τα στελέχη της Apple παρουσίαζαν όλα τα νέα χαρακτηριστικά της κάμερας του iPhone 7 Plus, μια νέα λέξη προστέθηκε στο λεξιλόγιό μας: bokeh (προφέρεται μποκέ)

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό τον ορισμό (ούτε κι εγώ ήμουν), bokeh είναι μια δημοφιλής τεχνοτροπία που μαλακώνει και θολώνει το φόντο ενώ εστιάζει έντονα στο θέμα. Το αποτέλεσμα, μερικές φορές, συνοδεύεται από μια σειρά από χρώματα και φυσαλίδες και η φωτογραφία μοιάζει ότι αναδύεται μέσα από μια lava lamp.

Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό της κάμερας είναι το εφέ βάθους, το portrait mode.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: «iOS 10.1: Κυκλοφόρησε η δοκιμαστική έκδοση»

Το bokeh δεν είναι διαθέσιμο ακόμη και θα έρθει στο iPhone 7 Plus, προς το τέλος του έτους, μαζί με μια ενημέρωση του λογισμικού. Αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε από τώρα, ακόμη κι αν δεν έχετε ένα iPhone 7 Plus. Μαζί και το εφέ βάθους.

Αρκεί μια βόλτα από το App Store για μια νέα εφαρμογή κάμερας και apps επεξεργασίας φωτογραφιών.

bokeh 01

Φωτογραφική μηχανή

Ένα πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε μια νέα, εναλλακτική κάμερα και να αξιοποιήσετε όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προσφέρουν. Η Camera + είναι μια πολύ καλή περίπτωση, με πολλές λειτουργίες επεξεργασίας, συμπεριλαμβανόμενου και του bokeh.

Camera + (2,99 ευρώ)

Μια άλλη πρόταση είναι το Microsoft Pix, το οποίο κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναγνώριση προσώπων και την ενδυνάμωση της εστίασης, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία. To Pix επιλέγει, επίσης, το πότε θα συλλάβει Live Photos (αν δεν υπάρχει κίνηση στη σκηνή, δεν το κάνει), εξοικονομώντας χώρο στο iPhone.

Microsoft Pix Camera (δωρεάν)

Υπάρχουν εκατοντάδες apps φωτογραφικών μηχανών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το μόνο ενοχλητικό είναι ότι, λόγω των περιορισμών του iOS, καμία εφαρμογή δεν μπορεί να γίνει η default κάμερά σας, δηλαδή να σύρετε προς τα αριστερά και να ανοίγει αυτόματα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το widget στη λίστα σας και κάθε φορά, να σύρετε προς τα δεξιά, στην οθόνη κλειδώματος, και να το ανοίγετε.

bokeh 02

Εφαρμογές επεξεργασίας

Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε την εφαρμογή της κάμερας και θέλετε το bokeh εφέ, δοκιμάστε το Fotocam Bokeh και το Bokeh Photo. Διαθέτουν πάρα πολλά φίλτρα για να επικαλύψουν τις υπάρχουσες εικόνες σας και να τους δώσουν τη θολή αίσθηση που θέλετε.

Fotocam Bokeh Pro (2,99 ευρώ)

Bokeh Photo Editor (δωρεάν)

Και τα apps της κάμερας διαθέτουν φίλτρα και εφέ βάθους πεδίου. Το Snapseed και το Afterlight είναι εξαιρετικά.

Snapseed (δωρεάν)

Afterlight (0,99 ευρώ)

Μερικές από τις δυνατότητες μπορεί να εξαρτώνται επίσης από το πιο μοντέλο iPhone έχετε. Για παράδειγμα, ορισμένες προηγμένες λειτουργίες στην εφαρμογή Lightroom, όπως η επεξεργασία αρχείων εικόνας DGR, απαιτούν μια κάμερα 12 megapixels, την οποία διαθέτουν μόνο τα iPhone 6s, 6s Plus και SE.

Adobe Photoshop Lightroom for iPhone (δωρεάν)

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 Plus – Ξεχάστε τις φωτογραφίες, πρέπει να δείτε τα βίντεο»

Από mirelen