iOS 10 - Συγχώνευση προσώπων στην εφαρμογή Φωτογραφίες

iOS 10 - Συγχώνευση προσώπων στην εφαρμογή Φωτογραφίες
ired.gr

Πώς να συγχωνεύσετε πρόσωπα στις Φωτογραφίες και να βελτιώσετε την αναγνώριση προσώπων.

Μια από τις πολλές καινούργιες δυνατότητες στο iOS 10 είναι και η αναγνώριση προσώπων, η οποία αυτόματα σαρώνει κάθε φωτογραφία στο iPhone, iPad, ή στο iPod Touch, αποφασίζει εάν υπάρχουν πρόσωπα και αν μπορεί να τα ξεχωρίσει, και μετά αυτόματα τακτοποιεί αυτές τις φωτογραφίες μέσα σε ένα άλμπουμ με το όνομα «Άτομα».

Το χαρακτηριστικό της αναγνώρισης προσώπων στις φωτογραφίες του iOS 10 είναι αρκετά ακριβές, αλλά μερικές φορές μπορεί λανθασμένα να αναγνωρίσει το ίδιο πρόσωπο σαν πολλά διαφορετικά άτομα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα αν αλλάζετε κόμμωση, φοράτε ή δεν φοράτε καπέλα, κερδίσετε ή χάσετε βάρος, έχετε μούσι ή το ξυρίσετε, και οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να αλλάξει την εμφάνιση ενός ατόμου.

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να συγχωνεύσουμε διαφορετικά πρόσωπα στο album φωτογραφιών «Άτομα», κάτι που είναι και ο απλούστερος τρόπος για να διορθώσουμε αστοχίες του προγράμματος.

Αυτή η διαδικασία φαίνεται να βοηθάει το χαρακτηριστικό αναγνώρισης προσώπων ώστε να γίνεται πιο ακριβές, καθώς όπως φαίνεται “μαθαίνει” από τις συγχωνεύσεις προσώπων που κάνουμε και αναγνωρίζει έτσι πρόσωπα σε διαφορετικές συνθήκες. Ας δούμε λοιπόν, πώς γίνεται αυτή η διαδικασία και θα συζητήσουμε επίσης τα χαρακτηριστικά της αναγνώρισης προσώπων λίγο περισσότερο, όπως και το ότι δεν μπορούμε προς το παρόν να την απενεργοποιήσουμε.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκει φωτογραφίες και σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα

Πώς συγχωνεύονται πρόσωπα στις φωτογραφίες του iOS

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες, πηγαίνετε στα «Άλμπουμ», και μετά στα «Άτομα».
  • Πατήστε το πλήκτρο «Επιλογή» στην άνω δεξιά γωνία.

ios10 photos 02

  • Τώρα, πατήστε σε κάθε πρόσωπο που θέλετε να συγχωνεύσετε, επιλέγοντας τουλάχιστον δύο διαφορετικά πρόσωπα. Πατήστε το «Συγχώνευση» στην κάτω δεξιά γωνία.

ios10 photos 03

  • Επιβεβαιώστε ότι θέλετε πράγματι να συγχωνεύσετε τα πρόσωπα που έχετε επιλέξει.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές είναι απαραίτητο μέχρι να μείνετε ικανοποιημένοι.
  • Το άλμπουμ των ατόμων θα διαρρυθμιστεί εκ νέου και η αναγνώριση προσώπων θα γίνεται όλο και πιο ακριβής μετά από κάθε συγχώνευση.
  • Μπορώ να απενεργοποιήσω την αναγνώριση προσώπων;

Κάποιοι χρήστες ίσως αποφασίσουν ότι θα προτιμούσαν να απενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό της αναγνώρισης προσώπων στο άλμπουμ των ατόμων στο iOS 10, για διάφορους λόγους.

Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν προς το παρόν, και σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της Apple, δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα απενεργοποίησης της αναγνώρισης προσώπων στο iOS 10.

ios10 photos 04

Είναι αλήθεια, πως μία τέτοια παράλειψη είναι παράξενη για μια εταιρεία που περηφανεύεται για την προστασία του απορρήτου και τις δυνατότητες επιλογής.

Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα αλλάξει σε μελλοντικές αναβαθμίσεις και θα έχουμε μια απλή επιλογή που θα επιτρέπει να απενεργοποιούμε την αναγνώριση προσώπων εάν το θέλουμε, καθώς πολλοί χρήστες και υπέρμαχοι του απορρήτου θα προτιμούσαν να μην έχουν τέτοια δυνατότητα στις φωτογραφίες τους, μέσα στις συσκευές στους, ή τουλάχιστον θα ήθελαν να την ελέγχουν.

Όπως και να έχει, η λειτουργία αυτή, σύμφωνα με την Apple, γίνεται ολοκληρωτικά τοπικά με τη βοήθεια των αποθηκευμένων δεδομένων στη συσκευή χρήστη, και χωρίς την βοήθεια υπηρεσιών από το διαδίκτυο, το σύννεφο, ή οποιαδήποτε άλλη απομακρυσμένη υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε η Apple ούτε οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες μας.

Αυτό θα μπορούσε να καθησυχάσει πάρα πολλούς όσον αφορά το απόρρητο, ωστόσο όλοι δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - Εξετάζοντας τα νέα χαρακτηριστικά των έξυπνων φωτογραφιών

από Elichord