Απομακρύνονται οι στοιχειωμένες εφαρμογές από το App Store

Απομακρύνονται οι στοιχειωμένες εφαρμογές  από το App Store
ired.gr

H Apple ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα παλαιών εφαρμογών στο App Store

Κρατώντας την υπόσχεσή της, η Apple ξεκίνησε να αφαιρεί τα παλιά και ξεπερασμένα apps από το App Store. Παράλληλα, αποστέλλει μηνύματα στους προγραμματιστές χτυπώντας το καμπανάκι σε αυτούς που σπάνια ενημερώνουν τις εφαρμογές τους.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της Apple προς τους προγραμματιστές αναφέρει:

«Παρατηρήσαμε ότι η εφαρμογή σας δεν έχει ενημερωθεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα».

Για να διατηρήσουν τις εφαρμογές τους στο App Store, η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να υποβάλλουν ενημερωμένες εκδόσεις για επανεξέταση εντός 30 ημερών.

Μετά την πάροδο των 30 ημερών, η Apple θα αφαιρεί τις παρωχημένες εφαρμογές «μέχρι να υποβληθεί επικαιροποίηση και έγκριση».

Σε περίπτωση που κάποια apps αφαιρεθούν, θα συνεχίσουν να είναι πλήρως λειτουργικά για όσους χρήστες τα έχουν κατεβάσει και τα διαθέτουν ήδη στη συσκευή τους. Θα εξακολουθούν να έχουν δυνατότητα για in-app αγορές και να μπορούν να ξανακατεβάσουν το app μετά από μια επαναφορά συστήματος ή ένα back up στο iTunes.

Η Apple έχει ήδη ξεκινήσει από τις 7 Σεπτεμβρίου τον «καθαρισμό» του App Store από τις κακοσυντηρημένες εφαρμογές, τις εφαρμογές ζόμπι, τις εγκαταλελειμμένες εφαρμογές που δεν λειτουργούν πλέον. Επιπλέον, θα αφαιρεθούν και όσα apps δεν ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές ανάπτυξης του iOS.

Τέλος, η Apple δεν αποδέχεται πλέον παρατηρήσεις και ενημερώσεις εφαρμογών με ονόματα μεγαλύτερα από 50 χαρακτήρες, γιατί διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι προγραμματιστές έχουν καταφύγει στη χρήση εξαιρετικά μεγάλων ονομάτων, σε μια «πονηρή» προσπάθεια να επηρεάσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης του App Store.

Να σημειωθεί ότι στο App Store υπάρχουν σήμερα 2 εκατομμύρια εφαρμογές. Από το ντεμπούτο του το 2008, οι προγραμματιστές έχουν κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια από τα έσοδα των εφαρμογών τους, αλλά από ό,τι φαίνεται πολλά apps εγκαταλείφθηκαν στην πορεία.

Διαβάστε επίσης: «App Store και αναζήτηση: Αναζητήστε έξυπνα εφαρμογές στο κατάστημα της Apple»

Από mirelen