iPhone 7 - Πραγματικά εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας

iPhone 7 - Πραγματικά εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας
ired.gr

Η μπαταρία του iPhone 7 είναι σπουδαία και κανείς δε μιλάει γι’ αυτήν.

Κάτω από την καθοδήγηση του Jony Ive, η Apple κατάφερε να κάνει το iPhone όλο και πιο κομψό με το πέρασμα των χρόνων. Αυτό όμως δυσαρέστησε πολλούς χρήστες που φώναζαν ότι θα προτιμούσαν μια πιο χοντρή συσκευή που όμως θα είχε μεγαλύτερη διάρκεια η μπαταρία της.

Μάλιστα, πολλές έρευνες που έχουν γίνει, καταλήγουν στο αποτέλεσμα ότι οι χρήστες προτιμούν τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σαν χαρακτηριστικό, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, της κομψότητας συμπεριλαμβανόμενης.

Παρόλα ταύτα, η ψύχωση της Apple με όλο και πιο λεπτές συσκευές προχωρούσε ακάθεκτη, σε σημείο που πολλοί να αναρωτιούνται αν η εταιρία έχει χάσει πια την επαφή με το κοινό της και τις ανάγκες του.

Με την έλευση του iPhone 7 όμως, η Apple τελικά έκανε μια μεγάλη αναβάθμιση στη διάρκεια της μπαταρίας που οι χρήστες ζητούσαν τόσα χρόνια επίμονα. Παραδόξως όμως, η σημαντική αυτή αναβάθμιση μοιάζει να περνάει απαρατήρητη καθώς όλοι σχεδόν φαίνεται να ασχολούνται με την αφαίρεση της εισόδου ακουστικών ή με το παράξενο σχέδιο των AirPods.

Έτσι λοιπόν, αν μας επιτρέπετε, λέμε να σας αποσπάσουμε λίγο την προσοχή από την κόντρα για τη θύρα ακουστικών και να δούμε λίγο τη μπαταρία.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα παρακάτω, η βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone 7 είναι σημαντική. Και το ενδιαφέρον είναι ότι η Apple κατόρθωσε να αυξήσει τη διάρκεια της μπαταρίας χωρίς να παχύνει το iPhone - μάλιστα το λέπτυνε κι άλλο. Άρα μπορούμε να πούμε ότι όλοι θα είναι χαρούμενοι έτσι.

battery life 01

Άλλωστε αυτό δεν είναι που ζητούσαν οι χρήστες του iPhone περισσότερο απ’ όλα;

Η διάρκεια λειτουργίας σε κατάσταση 3G και LTE αυξήθηκε κατά 20% ενώ η λειτουργία σε Wi-Fi αυξήθηκε κατά 27%. Και, ακόμη περισσότερο, η διάρκεια σε παρακολούθηση βίντεο αυξήθηκε κατά δύο ολόκληρες ώρες. Το σημαντικό είναι ότι η Apple κατάφερε να αυξήσει τη διάρκεια λειτουργίας ειδικά σε LTE κατάσταση, κάτι που παρέμενε ίδιο από την εποχή του iPhone 5.

Και όσον αφορά το iPhone 7 Plus, οι χρήστες θα έχουν να απολαμβάνουν μια ώρα περισσότερο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους σε σχέση με το iPhone 6S Plus.

Κι όμως, πέρα από την άνευ προηγουμένου ανάκληση των Galaxy Note 7, το μόνο άλλο που συζητιέται στα διάφορα φόρουμ είναι η αφαίρεση της θύρας ακουστικών και για τη μπαταρία του iPhone 7 ούτε κουβέντα.

Άλλα έτσι γίνεται συνήθως στον κόσμο της Apple.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή του;

από Elichord