Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Galaxy Note 7 - Τα προβλήματα μπαταρίας δεν περιορίζονται μόνο στην πρώτη παρτίδα

Galaxy Note 7 - Τα προβλήματα μπαταρίας δεν περιορίζονται μόνο στην πρώτη παρτίδα
ired.gr

Δυστυχώς τα προβλήματα μπαταρίας της συσκευής Galaxy Note 7 συνεχίζονται και στις νέες παρτίδες.

Απ’ ότι φαίνεται, ο εφιάλτης της Samsung όσον αφορά τα Note 7 απέχει πολύ από το να τελειώσει.

Μετά από την επίσημη ανάκληση του νέου μοντέλου της, το παγκόσμιο κράξιμο, την απαγόρευση της ενεργοποίησης των Galaxy Note 7 στα αεροπλάνα από την Αμερικανική Υ.Π.Α, και την ανάμειξη του Οργανισμού Ασφάλειας Καταναλωτών των ΗΠΑ (που δεν αστειεύεται καθόλου) και του FBI (ποιο γκαντέμης πεθαίνεις), η Samsung άρχισε τελικά να αποστέλλει τα νέα τηλέφωνα προς αντικατάσταση των ελαττωματικών στους πρώτους (τυχερούς;) κατόχους τους.

Την περασμένη Παρασκευή, η εταιρία δήλωσε ότι οι μισές από το 1 εκατομμύριο συσκευές που ανακλήθηκαν στις ΗΠΑ μόνο, έχουν αντικατασταθεί από καινούριες. Οι νέες ασφαλείς συσκευές εμφανίζουν ένα πράσινο εικονίδιο μπαταρίας σε δύο σημεία της συσκευής: ένα στη lock screen κι ένα στην κορυφή της home screen.

Τέλος καλό, όλα καλά; Η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα των μπαταριών στα ελαττωματικά τηλέφωνα και τα αντικαθιστά. Οι αγοραστές τα αντικαθιστούν και όλοι είμαστε χαρούμενοι. Έτσι;

Δυστυχώς, άμα δε σε πάει ...

Αν και τα πράγματα βαίνουν ομαλά γενικώς στις ΗΠΑ, στη Νότιο Κορέα, οι καταναλωτές παρατηρούν προβλήματα στις νέες συσκευές τους, όπως υπερθέρμανση και γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Τα νέα προβλήματα είναι διαφορετικά από αυτά που προκάλεσαν την ανάκληση στις προηγούμενες συσκευές. Τα αναφερθέντα περιστατικά είναι μεμονωμένα και άσχετα με τις μπαταρίες των νέων συσκευών, σύμφωνα με αντιπρόσωπο της Samsung που μίλησε στη Wall Street Journal.

Το Mashable εντωμεταξύ, έχει ζητήσει δηλώσεις από τη Samsung Electronics America σχετικά με το αν έχει λάβει παρόμοιες αναφορές και στις ΗΠΑ με τα αντικατεστημένα τηλέφωνα.

Κακά τα ψέματα, το Galaxy Note 7 ήταν το μεγαλύτερο λάθος της Samsung. Παρόλο που το ίδιο το τηλέφωνο είναι εξαιρετικό - το καλύτερο στο χώρο του Android - ο (ανύπαρκτος;) ποιοτικός έλεγχος απέβη η καταστροφή του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Samsung βιάστηκε να το παρουσιάσει προκειμένου να κλέψει τις εντυπώσεις από το «βαρετό» iPhone 7. Και τελικά, αυτή της η βιασύνη κατέληξε σε μια από τις καλύτερες διαφημίσεις για την Apple.

Και έτσι καταλήγουμε να σκεφτούμε: Γιατί να ασχολούμαστε καν με το Note 7; Η όλη ιστορία με την παρουσίαση, την ανάκληση, τις αντικαταστάσεις και τα νέα προβλήματα έχουν ήδη σημαδέψει ανεπανόρθωτα το κινητό - ακόμη κι αν τα νέα προβλήματα είναι μεμονωμένα.

Προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν με όλη αυτή τη φασαρία. Αν είχες αγοράσει ένα πανάκριβο Galaxy Note 7, το είχες αντικαταστήσει και τελικά ανακάλυπτες ότι και πάλι είχε προβλήματα, έστω και νέα, τι θα έκανες;

Η Samsung καλά θα κάνει να προσεύχεται οι νέες αναφορές να είναι όντως μονωμένες, αλλιώς αυτή τη φορά, θα έχει να φοβηθεί για πολύ περισσότερα από μια νέα ανάκληση. Παίζεται η φήμη της ως εταιρία εδώ.

Οι πελάτες της έχουν καεί (στην κυριολεξία). Είναι πραγματικά ατυχές το γεγονός ότι ένα τόσο όμορφο κινητό κατέληξε μια τόσο μεγάλη πατάτα (καυτή κιόλας) και η Samsung πρέπει να κάνει πολύ προσεκτικά βήματα στο μέλλον για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού όσον αφορά την ασφάλεια των τηλεφώνων της.

Αλλιώς τα επόμενα μοντέλα S8 και Note 8 θα πατώσουν σε πωλήσεις του χρόνου.

Δείτε ακόμη: Οι εκρήξεις του Galaxy Note 7 στρέφουν το αγοραστικό κοινό στο iPhone 7

Νέες εκρήξεις

new samsung 01

Και εντωμεταξύ μια ακόμη έκρηξη σημειώθηκε. Πού είναι η πρωτοτυπία; Δεν έχουμε ακούσει τόσες φορές ότι τα Galaxy Note 7 έχουν πρόβλημα με τις μπαταρίες τους κι ότι η εταιρία τα ανακαλεί και τα αντικαθιστά με καινούρια που είναι ασφαλή;

Ναι, αλλά τι γίνεται όταν και τα «ασφαλή» σκάνε;
Έτσι λέει μια νέα είδηση από την Κίνα που ήταν μια από τις αγορές που ελάχιστα επηρεάστηκαν από την ανάκληση γιατί είχαν εξ’ αρχής μπαταρίες της ATL που θεωρούνται ασφαλείς.

Αυτές τις ίδιες μπαταρίες θα έχουν και όλα τα Note 7 που θα αντικατασταθούν, καθώς η Samsung διέκοψε τη θυγατρική της, Samsung SDI, από προμηθευτή μπαταριών.

Όμως, η Samsung και η ATL διενεργούν ξεχωριστά έρευνες για ένα περιστατικό έκρηξης ενός Galaxy Note 7 στην Κίνα. Ένα τέτοιο κινητό πήρε φωτιά τις προάλλες και οι δύο εταιρίες διατείνονται ότι δεν έφταιγε η μπαταρία.

Η Κινεζική ιστοσελίδα TechWeb κατάφερε να αποσπάσει δηλώσεις από τη Samsung, η οποία διατείνεται ότι το τηλέφωνο πήρε φωτιά λόγω εξωτερικής υπερθέρμανσης. Και η ATL συμφωνεί στη διάγνωση αυτή.

Ωστόσο, δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο το ποια ακριβώς ήταν η πηγή αυτής της εξωτερικής θερμότητας (ο ήλιος μήπως;). Ήταν κάτι το εντελώς εξωτερικό από τη συσκευή, ή ήταν κάποιο άλλο στοιχείο του τηλεφώνου «εξωτερικά» από τη μπαταρία;

Θα πρέπει τελικά να ανησυχούμε για όλα τα Galaxy Note 7 που κυκλοφορούν εκεί έξω; Είναι όλα κίνδυνος πυρκαγιάς, ασχέτως μπαταρίας; Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε. Όπως και να ‘χει, το περιστατικό φαίνεται μεμονωμένο προς το παρόν. Όμως και πάλι, κάνει κακό στη φήμη της Samsung. Η ανακοίνωση της Samsung ανέβηκε στην ιστοσελίδα της στην Κίνα, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμη: Samsung Galaxy Note 7 - Τα περιστατικά εκρήξεων είναι ατελείωτα

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status