Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκρήξεις του Galaxy Note 7 στρέφουν το αγοραστικό κοινό στο iPhone 7

Οι εκρήξεις του Galaxy Note 7 στρέφουν το αγοραστικό κοινό στο iPhone 7
ired.gr

Και η τύχη της Apple συνεχίζεται χάρη στις αβλεψίες της Samsun

Τελικά αυτός ο Σεπτέμβριος θα πρέπει να γραφτεί στην ιστορία της Samsung ως «Μαύρος Σεπτέμβρης». Και εκεί που η Samsung υποφέρει, κάποιος άλλος ελπίζει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Η γνωστή τεχνολογική ιστοσελίδα, CNET, θέλησε να μάθει πώς θα επηρεάσει τους οπαδούς του Android η ανάκληση της Samsung στα Galaxy Note 7 και τα αποτελέσματα της έρευνάς της δείχνουν ότι η Apple μπορεί να έχει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η CNET έκανε δύο ξεχωριστά, αλλά πανομοιότυπα, γκάλοπ ρωτώντας τους χρήστες του Galaxy Note 7 αν θα κρατούσαν τη συσκευή τους, θα την αντάλλασσαν με νέα, θα στρέφονταν στο iPhone ή σε κάποιο εντελώς διαφορετικό τηλέφωνο.

Από τους 3.329 συμμετέχοντες, ένα εκπληκτικό ποσοστό της τάξης του 48% απάντησε ότι θα στρέφονταν στο iPhone. Από την άλλη, ένα 30,5% απάντησε ότι θα δεχόταν την ανταλλαγή από τη Samsung με νέα συσκευή, ενώ ένα 11,5% θα προτιμούσαν μια εντελώς διαφορετική μάρκα.

samsung 02

Το τρομακτικό είναι ότι ένα 9,5% των συμμετεχόντων μέσω Twitter, απάντησαν ότι θα κρατούσαν την υπάρχουσα συσκευή τους, κάτι που και η Samsung και η ίδια η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση είναι ενάντιες. Βέβαια, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς τους τελευταίους μιλούσαν σοβαρά, αλλά αν είστε κάποιος που σκέφτεται να κρατήσει την παλιά συσκευή του, μην το κάνετε.

Παρόλη την αφαίρεση της θύρας ακουστικών και των μη επαναστατικών αλλαγών στη σχεδίαση, το iPhone 7 δέχεται διθυραμβικές κριτικές. Και, απ’ όσο φαίνεται, θα κυριαρχήσει στην αγορά φέτος, άσχετα από οποιεσδήποτε πιθανές ατέλειες, καθώς η μεγάλη ζημιά της Samsung θα σταθεί ορόσημο για τη φετινή χρονιά.

Δείτε ακόμη: Samsung Galaxy Note 7 - Τα περιστατικά εκρήξεων είναι ατελείωτα

Μεγάλη ζημιά για τη Samsung

Τελικά το Galaxy-gate στάθηκε αληθινός εφιάλτης για τη Samsung. Εις πείσμα των αρχικών θετικών κριτικών, οι συνεχείς εκρήξεις μπαταριών μαζί με τις επακόλουθες ζημιές σε περιουσίες χρηστών και τραυματισμούς, στάθηκαν η αιτία για μια μεγάλη ζημιά της εταιρίας. Σχεδόν δεν περνάει μέρα πια, χωρίς να ακούσουμε και για ένα νέο περιστατικό.

Αυτοκίνητα καταστρέφονται, σπίτια παίρνουν φωτιά, άνθρωποι τραυματίζονται, αεροπλάνα κινδυνεύουν να πέσουν και το Galaxy Note 7 έχει γίνει ο «σχιζοφρενής δολοφόνος με τη μπαταρία».

Και, όπως είναι αναμενόμενο, η ολική παγκόσμια ανάκληση των υπολοίπων συσκευών που δεν έχουν εκραγεί ακόμη, έχει κάνει τεράστια ζημιά στα οικονομικά και στη φήμη της εταιρίας. Και η ζημιά στη φήμη είναι σημαντικότερη.

«Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα», που λένε, μόνο που στην περίπτωση της Samsung συνέβησαν και τα δύο.
Αν και δεν έχει υπολογιστεί ακόμη το ακριβές μέγεθος της ζημιάς, οι πιθανότητες το ανεβάζουν σε πάνω από 1 δις δολάρια. Και αυτό χωρίς να υπολογίσουμε την κατρακύλα των μετοχών της εταιρίας στα χρηματιστήρια.

Μετά τις οδηγίες της FAA (Federal Aviation Administration - Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ), που λένε να κλείνει εντελώς το κινητό στις πτήσεις, ή, ακόμη καλύτερα, να αποθηκεύεται μαζί με τις αποσκευές που πάνε στη μπαγκαζιέρα του αεροπλάνου, οι μετοχές της Samsung άρχισαν την «ελεύθερη πτώση» στο χρηματιστήριο.

samsung 03

Το πιο αποκαρδιωτικό είναι ότι η απώλεια από τις μετοχές της, έφτασε το τρομακτικό νούμερο των 26 δις δολαρίων, από τη μέρα που η Samsung ανακοίνωσε την ανάκληση μέχρι και σήμερα και συνεχίζουν να πέφτουν.

Δείτε ακόμη: Η Samsung κάνει ανάκληση παγκοσμίως όλα τα Galaxy Note 7

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status