Φήμες - Η διπλή κάμερα θα παραμείνει αποκλειστικότητα των “High-End” iPhones

Φήμες -  Η διπλή κάμερα θα παραμείνει αποκλειστικότητα των “High-End” iPhones
ired.gr

Όλα δείχνουν πως η διπλή κάμερα θα παραμείνει “προνόμιο” των “High-end” iPhones. Ποια είναι η ένσταση μας;

Οι φήμες για το iPhone του 2017 ήδη “δίνουν και παίρνουν”, αν και, τίποτα δεν έχει προκύψει που να μην το έχουμε ξανακούσει. Ο γνωστός αναλυτής, Ming-Chi Kuo της KGI Securities, έδωσε το πρώτο του “χτύπημα”:

“Ενώ αποτελεί μία ελκυστική προσθήκη, ειδικά για τους φωτογράφους, η διπλή κάμερα του iPhone 7 Plus δεν είναι ακόμα ένα υποσύστημα μαζικής παραγωγής που θα σαρώσει.

Το αυξημένο κόστος της (υπολογίζεται στα $40) και η αναγκαιότητα για την Apple να ενισχύσει την προστιθέμενη αξία των high-end iPhones, μας κάνει να πιστεύουμε πως μόνο αυτά (το 30-40% της συνολικής παραγωγής) θα φέρουν διπλή κάμερα το 2017”

Διαβάστε επίσης: Ξεκλείδωμα - Το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό του iOS 10 και πώς να το αλλάξετε 

Σχετικά με την “ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας” του Plus μοντέλου, ο Ming-Chi Kuo αναφέρει πως αυτή θα μπορούσε να επέλθει με την προσθήκη οπτικού σταθεροποιητή εικόνας και στη δευτερεύουσα κάμερα της συσκευής, βελτιώνοντας κατά πολύ την ποιότητα του οπτικού αλλά και του ψηφιακού ζουμ.

Κάποιοι αναφέρουν πως το iPhone του 2017 θα ονομάζεται iPhone 8, ενώ κάποιοι άλλοι λόγω της “επετειακής του φύσης” μιλούν ήδη για το iPhone X. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται εντελώς ανασχεδιασμένο, με “φρέσκια” εμφάνιση και οθόνη από άκρη σε άκρη.

Όμως, έχω μια ένσταση, ως προς τον χαρακτηρισμό “high end”. Σαφώς, η Apple μπορεί να διαφοροποιεί τα δύο μοντέλα της, δίνοντας κάποιο “τεχνολογικό προβάδισμα” στο ακριβότερο από αυτά.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να δεχτώ πως το μοντέλο των 4,7 ιντσών δεν είναι “high-end”. Ίσως να μην αποτελεί τη ναυαρχίδα της Apple, σωστό και θεμιτό, αλλά, δεν γίνεται μία συσκευή των 800 plus ευρώ, και κυρίως, με το hardware που αυτή φέρει (μην ξεχνάμε, πρόκειται για το πιο γρήγορο smartphone) να μην “δικαιούται” τον χαρακτηρισμό “high-end”.

Ελπίζω πως πρόκειται για λανθασμένο χαρακτηρισμό του αναλυτή και όχι ο προάγγελος ενός νέου status που μάλλον θα εκνευρίσει (και δικαίως) τους φαν της Apple.

Εδώ θα είμαστε να σας παρουσιάσουμε αλλά και να αποκωδικοποιήσουμε όλες τις επόμενες φήμες, ειδήσεις και αναφορές σχετικά με το iPhone του 2017.

από Kostthem