iPhone 7 Plus - Είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη μπαταρία και μνήμη

iPhone 7 Plus - Είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη μπαταρία και μνήμη
ired.gr

Άνοιγμα και λύσιμο του iPhone 7 Plus έδειξε 2.900 mAh μπαταρία και 3 GB μνήμης.

Το γνωστό μας iFixit παρουσίασε πρόσφατα μια πλήρη διαδικασία ανοίγματος ενός iPhone 7 Plus που μας δείχνει από κοντά τα διάφορα εξαρτήματα του iPhone, όπως μπαταρία, οθόνη, κάμερες, μητρική πλακέτα και μηχανή απτικής αναγνώρισης για το νέο ευαίσθητο στην πίεση Home button. Το νέο smartphone ανοίγει από τα πλάγια τώρα, αντί για την κορυφή που άνοιγαν τα προηγούμενα.

Το iFixit δήλωσε ότι η ταινία κόλλας που σφραγίζει το iPhone 7, είναι αρκετά πιο δυνατή από αυτήν που είχε το iPhone 6s Plus, ενώ το άνοιγμα της συσκευής αποκάλυψε μεγάλη ποσότητα κόλλας που σφραγίζει τη συσκευή γύρω-γύρω. Πιστεύεται ότι ο σκοπός της είναι να βοηθήσει στη στεγανοποίηση του κινητού.

Ο χώρος που πριν καταλάμβανε η θύρα των ακουστικών, έχει καταληφθεί από τη μηχανή αναγνώρισης αφής και από ένα πλαστικό κάλυμμα που προστατεύει τις «διακοσμητικές τρύπες ηχείου» που βρίσκονται στα αριστερά της θύρας lightning. Όπως καταλαβαίνουμε, το πλαστικό αυτό κάλυμμα χρησιμεύει επίσης για την αδιαβροχοποίηση του τηλεφώνου.

Όπως είπαμε παραπάνω, το άνοιγμα της συσκευής έδωσε πρόσβαση στη μπαταρία, που τώρα είναι 2.900 mAh, δηλαδή πάνω από 5% μεγαλύτερη από την 2.700 mAh του προηγούμενου μοντέλου, 6s Plus. Δίνει τάση 3.82V και ισχύ λειτουργίας 11.1Wh. Σύμφωνα με την Apple, η νέα μπαταρία αντέχει τουλάχιστον μία ώρα παραπάνω.

teardown 02

Η περίφημη διπλή κάμερα έχει, όπως αναμενόταν, δύο ξεχωριστούς αισθητήρες, δύο φακούς και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης στον ευρυγώνιο φακό.

Επιπλέον, η μητρική πλακέτα του iPhone περιλαμβάνει το νέο επεξεργαστή Α10 Fusion, 3 GB μνήμης RAM από τη Samsung και το Snapdragon X12 LTE modem της Qualcomm για τις διεθνείς αγορές (το συγκεκριμένο μοντέλο αγοράστηκε στην Ιαπωνία). Ο αποθηκευτικός χώρος τύπου Flash storage έρχεται από την Toshiba, ενώ η κάρτα ήχου από τη γνωστή μας και από τους υπολογιστές Cirrus Logic.

teardown 03

Άλλα ενδιαφέροντα είναι η μόνιμη χρήση των νέων βιδών «pentalobe», ελαστικά στεγανοποίησης στη θύρα υποδοχής της κάρτας SIM και η επιβεβαίωση ότι το ευαίσθητο στην πίεση Home button εξακολουθεί να μπορεί να αλλαχθεί. Επιπλέον φωτογραφίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του iFixit.

Το iFixit δήλωσε επίσης ότι, στη συνέχεια, θα ανοίξει το iPhone 7 και το Apple Watch Series 2.

Δείτε ακόμη: Πωλήσεις 100 εκατομμυρίων iPhone 7 μέχρι το τέλος του 2016;

από Elichord