Πωλήσεις 100 εκατομμυρίων iPhone 7 μέχρι το τέλος του 2016;

Πωλήσεις 100 εκατομμυρίων iPhone 7 μέχρι το τέλος του 2016;
ired.gr

Αναλυτές από τη Νότιο Κορέα υπολογίζουν μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις του νέου iPhone.

Μια σειρά αναλυτών από τη νότιο Κορέα βλέπουν μεγάλες αυξήσεις στη ζήτηση υποσυστημάτων από τους προμηθευτές της Apple, για το iPhone 7, σαν αποτέλεσμα της ανάκλησης που έκανε η Samsung στο Galaxy Note 7, και κάποιοι από αυτούς υπολογίζουν ότι πάνω από 100 εκατομμύρια κομμάτια του καινούργιου iPhone θα έχουν πουληθεί μέχρι το τέλος του 2016.

«Αναμφίβολα η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τα Galaxy Note 7, έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην Apple», είπε ο Lee Seung-woo, αναλυτής της IBK Investment & Securities. «Η εντολή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα Galaxy Note 7 με τα συνεχή περιστατικά εκρήξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, έκανε τους καταναλωτές στις ΗΠΑ να στραφούν στο iPhone».

Η IBK Investment & Securities αποκάλυψε ότι οι προμηθευτές της Νότιας Κορέας έχουν λάβει εντολές για προμήθεια υποσυστημάτων για 80 με 85 εκατομμύρια iPhone 7.

Ωστόσο, η εταιρία αναλύσεων δήλωσε ότι οι παραγγελίες είχαν ήδη αυξηθεί κατά ένα ποσοστό από 17 έως 25 τοις εκατό, αυξάνοντας έτσι την ποσότητα συνολικά σε 100 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Song Eun-jeong, της Hi Investment & Securities, πιστεύει ότι η Apple θα καταλάβει την κορυφαία θέση στην αγορά ακριβών smartphone, αλλά και οι διάφοροι πάροχοι θα το προτείνουν και λόγω της ανάκλησης του Galaxy Note 7.

Όπως γνωρίζουμε, η Samsung αναγκάστηκε να κάνει ανάκληση σε όλα τα Galaxy Note 7 παγκόσμια, λόγω των συνεχών εκρήξεων των μπαταριών τους, και έτσι προκάλεσε κακές κριτικές επειδή δεν είχε συσκευές για την ανταλλαγή των ελαττωματικών, καθώς επίσης και το ότι προκάλεσε την άμεση ανάμειξη της Οργάνωσης Καταναλωτών της Αμερικής για το θέμα.

Παρόλο που όλοι οι κάτοχοι Galaxy Note 7 έχουν δικαίωμα αλλαγής της ελαττωματικής συσκευής τους, έως τώρα, τα καταστήματα δεν έχουν νέες συσκευές προς αντικατάσταση.

Οι πωλήσεις για τα νέα Galaxy Note 7, θα συνεχιστούν στις ΗΠΑ μετά τις 21 Σεπτεμβρίου.

Το πρόβλημα με την μπαταρία δεν ήταν το πρώτο ούτε το μοναδικό που παρουσιάστηκε με τα Galaxy Note 7. Κάποιοι δοκιμαστές παρατήρησαν ότι το Gorilla Glass 5 που χρησιμοποιείτο στην συσκευή ήταν πολύ πιο ευαίσθητο σε γρατζουνιές από ότι σε άλλα smartphone όπως το iPhone 7 μεταξύ αυτών.

Η Apple από την άλλη μεριά, δεν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα πωλήσεων της πρώτης εβδομάδας για το iPhone 7. Οι αναλυτές υπολογίζουν ότι κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο, οι πωλήσεις του iPhone 7 ήταν παρόμοιες με αυτές του iPhone 6s και αρκετά περισσότερες από αυτές της πρώτης εβδομάδας πωλήσεων του iPhone 5s.

Δείτε ακόμη: SOLD OUT - Oι ακριβές εκδόσεις iPhone 7 έχουν εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού

από Elichord