Το iOS 10 επηρέασε τη ζωή της μπαταρίας του iPhone; 10 λύσεις μόνο για εσάς!

Το iOS 10 επηρέασε τη ζωή της μπαταρίας του iPhone; 10 λύσεις μόνο για εσάς!
ired.gr

 Πολλοί χρήστες παραπονιούνται ότι η μπαταρία «πέφτει» πιο γρήγορα μετά την ενημέρωση σε iOS 10. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε;

Μήπως, από τότε που κατεβάσατε το iOS 10 στο iPhone, έχετε παρατηρήσει ότι η ενημέρωση έχει μειώσει τη ζωή της μπαταρίας της συσκευής; Κάτι τέτοιο δεν είναι στο πρόγραμμα, ούτε προβλέπεται από την Apple.

Τι μπορεί να συμβαίνει; Συνήθως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Όμως, καλό θα ήταν να προβείτε σε κάποιες ενέργειες, προκειμένου να μη χρειάζεται να φορτίζετε τη συσκευή πολύ συχνότερα ή να «μένετε» συχνά από μπαταρία.

Μήπως χρησιμοποιείτε τη συσκευή περισσότερο;

Το iOS 10 φέρνει πολλές βελτιώσεις και αλλαγές στην εμπειρία iPhone, iPad και iPod Touch και είναι λογικό οι χρήστες να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους πολύ περισσότερο το πρώτο διάστημα μετά από μια ενημέρωση iOS. Αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί και σε εσάς, τότε είναι λογικό η μπαταρία να εξαντλείται πιο γρήγορα.

Ευτυχώς είναι πολύ εύκολο να ελέγξετε για πόσο χρονικό διάστημα έχετε χρησιμοποιήσει το iPhone ή το iPad από την τελευταία φορά που το φορτίσατε. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Μπαταρία και μετακινηθείτε παρακάτω για να δείτε τον Χρόνο από την τελευταία πλήρη φόρτιση για να δείτε τη χρήση και την αναμονή. Τα στοιχεία αυτά θα σας δώσουν μια ιδέα για το πόσο καλά αποδίδει η μπαταρία.

Φορτίστε το βράδυ

Μπορεί να ακούγεται περίεργο σαν συμβουλή, αλλά είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε μετά από την ενημέρωση. Συνδέστε το iPhone με το φορτιστή και μην το απασχολήσετε για μια μεγάλη χρονική περίοδο. Αφήστε το να μείνει στην πρίζα όλη τη νύχτα, ενώ εσείς κοιμάστε.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ, επειδή το iOS 10 πραγματοποιεί ευρετηρίαση και σάρωση πολλών εικόνων και δεδομένων στο παρασκήνιο: για το Spotlight, τις νέες ικανότητες της Siri, τις ταξινομημένες φωτογραφίες και τις λειτουργίες αναζήτησης.

Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το iPhone ενώ οι συγκεκριμένες λειτουργίες «τρέχουν» στο παρασκήνιο, αλλά η συσκευή μπορεί να είναι πιο αργή ή να φαίνεται ότι η μπαταρία καταναλώνεται πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Στην πραγματικότητα, το iOS 10 κάνει ό,τι χρειάζεται για να είναι πλήρως αξιοποιήσιμο. Για τις συσκευές με μεγάλη χωρητικότητα που είναι γεμάτες φωτογραφίες και άλλα στοιχεία, οι διαδικασίες ευρετηρίασης και συντήρησης μπορεί να διαρκέσουν και πάνω από 12 ώρες.

Επανεκκίνηση

Ένα κοινό τέχνασμα που μπορεί να βοηθήσει στη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας είναι να κάνετε επανεκκίνηση του iPhone, iPad, iPod Touch. Μπορείτε να κάνετε την τυπική επανεκκίνηση (κλείνω, ανοίγω) ή αναγκαστική επανεκκίνηση.

Διαβάστε τον τρόπο εδώ «Πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση σε ένα iPhone/iPad;»

Ακολουθήστε τις προτάσεις διάρκειας μπαταρίας

Ένα νέο χαρακτηριστικό στο iOS 10 είναι η δυνατότητα συγκεκριμένων προτάσεων για εξοικονόμηση μπαταρίας ώστε να παρατείνεται η διάρκεια της ζωής της. Συνήθως αυτό σημαίνει προσαρμογή στη χρήση, όπως η μείωση της φωτεινότητας στις συσκευές.

Μεταβείτε σε Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Προτάσεις διάρκειας μπαταρίας. Οι προτάσεις εμφανίζονται μόνο όταν η συσκευή δεν είναι σε Λειτουργία Χαμηλής Ισχύος (Low Power Mode).

battery life 01

Απενεργοποιήστε την ανανέωση των εφαρμογών στο παρασκήνιο

Η ανανέωση των εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αλλά στην πράξη τείνει να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία. Αν την απενεργοποιήσετε, ίσως δείτε μια μικρή διαφορά στην διάρκεια της μπαταρίας.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Γενικά και επιλέξτε Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο και κλείστε τον εικονικό διακόπτη για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

battery life 02

Μείωση κίνησης

Η μείωση της ποσότητας των οπτικών εφέ στο iOS μπορεί να προσφέρει μια μικρή βελτίωση στη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Μείωση Κίνησης και ενεργοποιήστε την.

Να γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο θα απενεργοποιήσει και τα νέα εφέ του iMessage.

battery life 03

Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Αν δεν χρειάζεστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας τότε μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε ώστε η μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ανάλογα με τη χρήση σας, επιλέγοντας Ποτέ ή Κατά τη χρήση της εφαρμογής για κάθε app ξεχωριστά.

Αυτή η συμβουλή αφορά γενικά την παράταση ζωής της μπαταρίας και δεν ισχύει μόνο για το iOS 10.

Αντίγραφο ασφαλείας και επαναφορά

Εάν η συσκευή σας παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα με τη μπαταρία, ίσως θα θέλατε να δοκιμάστε την επαναφορά συστήματος. Αυτή είναι μια κοινή τεχνική αντιμετώπιση προβλημάτων. Θα πρέπει να κάνετε back up στο iTunes ή στο iCloud και στη συνέχεια να κάνετε επαναφορά. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά τις περισσότερες φορές βοηθά.

Κάντε REPLACE στα apps

Οι εφαρμογές λειτουργούν καλύτερα όταν έχετε την τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοσή τους, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για το iOS 10. Πηγαίνετε στο App Store και δείτε στις Ενημερώσεις αν υπάρχουν νέες εκδόσεις για κατέβασμα.

Σκεφτείτε την υποβάθμιση λογισμικού

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και καμία από τις συστάσεις μας δεν λειτουργεί, θα μπορούσατε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση iOS.

Αυτή είναι διαθέσιμη για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αν σας ενδιαφέρει, διαβάστε τις οδηγίες μας «Εγκαταλείψτε το λειτουργικό iOS, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα»

Aπό mirelen