Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 7 - Δεν χρειάζεται οθόνη 4Κ σύμφωνα με ειδικούς

iPhone 7 - Δεν χρειάζεται οθόνη 4Κ σύμφωνα με ειδικούς
ired.gr

Η οθόνη του iPhone 7 είναι τόσο καλή που δεν χρειάζεται να είναι 4Κ.

Η νέα οθόνη «Ευρέως Χρωματισμού» (Wide Color) είναι η καλύτερη που εμφανίστηκε σε iPhone ως τώρα, με εκπληκτικό κοντράστ και σχεδόν μηδενικές αντανακλάσεις, σύμφωνα με αναλύσεις τρίτων και η ποιότητά της μπορεί να φέρει αμφιβολίες στο αν πράγματι χρειάζεται η Apple να μεταβεί στις OLED οθόνες.

Το DisplayMate δοκίμασε τις οθόνες των iPhone 7/ 7 Plus και τις βρήκε να είναι οι καλύτερες στην κατηγορία. Πέρα από τη μέγιστη αντίθεση και την πολύ χαμηλή ανακλαστικότητα, η εταιρία βρήκε ότι η μέγιστη φωτεινότητα σε καταστάσεις υψηλού φωτισμού περιβάλλοντος, ξεπερνάει τις μετρήσεις της Apple και να φτάνει στα 705 nits.

Οι αναλυτές επίσης ανακάλυψαν ότι το iPhone 7 έχει ανακλαστικότητα οθόνη στο 4,4%, ένα από τα μικρότερα ως τώρα σε οθόνη της εταιρίας. Το ελάχιστο που έχει μετρηθεί συνολικά είναι 1,7% σε οθόνη του iPad Pro των 9,7 ιντσών.

Η χρωματική πιστότητα εξετάστηκε επίσης και στα δύο χρωματικά μοντέλα, το sRGB και το DCI-P3 Wide Color. Το DisplayMate δήλωσε ότι η οθόνη του iPhone 7, είναι η πιο ακριβής χρωματικά οθόνη που έχουν εξετάσει ως τώρα.

iphone7 screen 01

«Το iPhone 7 ξεχωρίζει λόγω της απόλυτης χρωματικής πιστότητάς του που φτάνει σχεδόν την τελειότητα και είναι πιθανότατα πιο ακριβές από οποιαδήποτε οθόνη κινητού, μόνιτορ, τηλεόρασης ή ακόμη και 4Κ οθόνης που μπορεί να έχετε.»

Σαν αποτέλεσμα της ποιότητας της οθόνης του, το iPhone 7 δεν χρειάζεται οθόνη ανάλυσης 4Κ, λόγω της οξύτητάς της, και θα μπορέσει να αναπαράγει τέλεια οποιουδήποτε είδους βίντεο της ζητήσουμε, αλλά και θα εξαναγκάσει τον ανταγωνισμό να «τρέχει και να μη φτάνει» προκειμένου να συμβαδίσουν, αλλιώς θα μείνουν έξω από το παιχνίδι.

Το Ευρύ Χρώμα (Wide Color), όπως το ονομάζει η Apple όσον αφορά το iPhone 7, είναι στην πραγματικότητα το χρωματικό μοντέλο DCI-P3. Το DCI-P3 σχεδιάστηκε σαν ένα στάνταρ της Αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου όσον αφορά την προβολή ψηφιακού περιεχομένου.

Οι περισσότερες οθόνες χρησιμοποιούν το παλαιότερο sRGB που είναι κατώτερης απόκρισης. Το iPhone 7 είναι συμβατό και με τα δύο μοντέλα και αλλάζει από το ένα στο άλλο, ανάλογα με τις ανάγκες.

Και τα δύο iPhone - 7 και 7 Plus - είναι συμβατά με τα δύο χρωματικά μοντέλα. Το μεν 7 έχει οθόνη ανάλυσης 1334x750 στα 326ppi, εώ το 7 Plus 1920x1080 στα 401ppi.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 και iPhone 7 Plus - Επιστροφή στο μέλλον 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status