iOS 10 tip - Απενεργοποιήστε τα μηνύματα στην οθόνη κλειδώματος

iOS 10 tip - Απενεργοποιήστε τα μηνύματα στην οθόνη κλειδώματος
ired.gr

Ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο εύκολο για κάποιον να διαβάσει τα μηνύματά σας και να απαντήσει, ενώ το iPhone είναι κλειδωμένο. Δείτε πώς να αλλάξετε τη ρύθμιση.

Το iOS 10 είναι, ίσως, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και φιλικές προς τον χρήστη ενημερώσεις που έχει κάνει ποτέ η Apple. Η νέα ενημερωμένη έκδοση καθιστά πανεύκολο να δείτε τις ειδοποιήσεις σας από την κλειδωμένη οθόνη και να ανοίξετε την εφαρμογή των μηνυμάτων για να απαντήσετε.

Αυτό, συγχρόνως, είναι και αρκετά επικίνδυνο αφού ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάσει τα εισερχόμενα μηνύματα και να στείλει απαντήσεις, χωρίς να χρειαστεί κανενός είδους έλεγχο ταυτότητας, με συνθηματικό ή με Touch ID.
Η πρόσβαση στα μηνύματα από την κλειδωμένη οθόνη γίνεται από όλες τις συσκευές που έχουν δεχθεί την αναβάθμιση του λογισμικού και όχι μόνο από εκείνες που διαθέτουν τη λειτουργία 3D Touch.

Αν πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος να κρατήσει τη συσκευή σας για λίγο στα χέρια του, χωρίς να το γνωρίζετε, θα πρέπει να ξέρετε ότι θα μπορέσει να κρυφοκοιτάξει αρκετά πράγματα, χωρίς να διαθέτει το συνθηματικό σας. Θα μπορέσει ακόμη και να στείλει απάντηση, κάτι μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση και οι οδηγίες βρίσκονται παρακάτω.

Απενεργοποίηση μηνυμάτων από την κλειδωμένη οθόνη

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Touch ID και Συνθηματικό (ή Συνθηματικό για iPhone 5) > (Εισάγετε PIN) > Απάντηση με μήνυμα > OFF.

lockscreen 01

Με αυτόν τον τρόπο θα “μειώσετε” τις νέες λειτουργίες του iOS 10 αλλά συγχρόνως θα σταματήσετε να ανησυχείτε για το αν κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα μηνύματα.

Τι άλλο μπορείτε να απενεργοποιήσετε

Η νέα οθόνη με τα widgets, η οποία εμφανίζεται σε κλειδωμένη οθόνη, αν σύρετε προς τα αριστερά, μπορεί, επίσης, να εμφανίσει πολλές πληροφορίες σε αδιάκριτα μάτια. Φυσικά, οι περισσότερες ιδιωτικές πληροφορίες παραμένουν κρυμμένες έως ότου ξεκλειδώσετε τη συσκευή.

Αλλά αν έχετε το widget Ημερολόγιο, για παράδειγμα, κάποιος αδιάκριτος θα μπορέσει να δει το επόμενο ραντεβού σας ενώ με το widget τηλέφωνο θα εμφανίζονται οι αγαπημένες σας επαφές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, δεδομένου ότι οι σημαντικές και ιδιωτικές λεπτομέρειες δεν εμφανίζονται στην κλειδωμένη οθόνη. Παρ’όλα αυτά, αν ανησυχείτε, μπορείτε να διαμορφώσετε εσείς τη σελίδα των widget ή και να την αφαιρέσετε εντελώς από την κλειδωμένη οθόνη, αν το επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 tip: Απενεργοποιήσετε Siri και Voice Control στην κλειδωμένη οθόνη»

Από mirelen