iPhone 7 - Ακούστε μουσική και φορτίστε ταυτόχρονα

iPhone 7 - Ακούστε μουσική και φορτίστε ταυτόχρονα
ired.gr

Ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο gadget που θα σας επιτρέψει να φορτίζετε το iPhone 7 και να ακούτε μουσική ταυτόχρονα.

Είναι αλήθεια ότι η μοναδική θύρα lightning του iPhone 7/7 Plus, δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη ακρόαση μουσικής (με τα ακουστικά lightning) και τη φόρτισή του. Και πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να γκρινιάξουν πάλι γιατί η Apple τους ξεβόλεψε και τους κάνει να αλλάξουν συνήθειες. Όμως, όπως έχουμε πει, η βιομηχανία τεχνολογίας σύντομα θα έχει τις απαντήσεις της στο πρόβλημα.

Και η πρώτη απάντηση ήλθε ήδη. Και η λύση έχει τη μορφή δύο μικρών και κομψών gadget με τιμή 35£ και 40£ (λίρες Αγγλίας) αντίστοιχα με τη μορφή ενός αντάπτορα και ενός μικρού dock. Είναι λίγο ακριβά για αρχή (κάθε αρχή και δύσκολη), αλλά είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι λίαν συντόμως και θα πουλιούνται «μπιρ παρά».

Από την άλλη μεριά, η αφαίρεση της αναλογικής εισόδου ακουστικών των 3,5mm, έχει ήδη δώσει μια μεγάλη ώθηση στα ασύρματα ακουστικά - κάθε είδους και τιμής - που, σύμφωνα και με την Apple, είναι ο δρόμος για το μέλλον. Βέβαια, μπόλικοι χρήστες έχουν πρόβλημα με αυτή την ιδέα γιατί έχουν καλής ποιότητας ενσύρματα ακουστικά που (δικαίως) δεν θέλουν να αποχωριστούν.

Και όπως ξέρουμε, γι’ αυτούς η Apple προμήθευσε το γνωστό πια αντάπτορα lightning-headphone jack 3,5mm που πωλείται μαζί με τα iPhone 7/7 Plus. Όμως, εκεί δημιουργήθηκε ένας άλλος λόγος για γκρίνια, μιας και δεν μπορούμε να φορτίζουμε το iPhone 7 ενώ ακούμε μουσική ταυτόχρονα.

Τι να κάνεις, οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι.

Υπάρχει ήδη βέβαια το lightning dock της Apple (που είναι και ακριβότερο) που είναι εξαιρετικό αν θες να φορτίζεις το iPhone σου και ταυτόχρονα να ακούς μουσική, με αναλογικά ακουστικά όμως, καθώς παρέχει και μια είσοδο 3,5mm για τ’ ακουστικά αυτά. Τι γίνεται όμως αν χρησιμοποιείς τα lightning ακουστικά της Apple;

Το συγκεκριμένο dock δεν έχει άλλη θύρα lightning.

Εδώ λοιπόν ήλθε η γνωστή εταιρία αξεσουάρ για iPhone και Android, Belkin, να βοηθήσει τους ... αναξιοπαθείς και να παράγει δύο κομψά αξεσουάρ με τις τιμές που προαναφέραμε, τα οποία θα βοηθήσουν και θα λύσουν όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέραμε.

iphone charge 01

Ο μεν αντάπτορας της Belkin με το όνομα «Lightning Audio + Charge RockStar» (πού το σκέφτηκαν;) έχει τη δυνατότητα να δεχτεί δύο lightning συσκευές και δίνει μια έξοδο lightning που τη συνδέετε στο iPhone σας.

Βέβαια, αν έχετε αναλογικά ακουστικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε και τον αντάπτορα lightning-headphone jack της Apple. Οπότε μαζεύονται πολλοί αντάπτορες. Σε αυτή την περίπτωση και αν δε θέλετε κάτι τέτοιο ...

iphone charge 03

Μπορείτε να περάσετε στο μικρό Dock της Belkin που έχει είσοδο lightning, είσοδο 3,5mm ακουστικών και έξοδο lightning για το iPhone σας.

Ναι ξέρουμε δεν σας αρέσει ούτε αυτό. Τελικά μήπως να παίρνατε ένα ζευγάρι Bluetooth ακουστικά για να γλιτώσετε κι απ’ τα καλώδια;

Δείτε ακόμη: Steve Jobs - Επιθυμούσε την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών

από Elichord