Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung - Ετοιμάζεται επίσης να «αποσύρει» την είσοδο ακουστικών;

Samsung -  Ετοιμάζεται επίσης να «αποσύρει» την είσοδο ακουστικών;
ired.gr

Το νέο Galaxy S8 φαίνεται πως ετοιμάζεται χωρίς θύρα ακουστικών 3,5mm.

Κάποιοι κατηγόρησαν την Apple (μέσα σε όλα τ’ άλλα οι θεωρίες συνωμοσίας είναι άπειρες) ότι θέλει να ελέγχει την αγορά ακουστικών (έλεος) και γι’ αυτό αφαίρεσε την είσοδο αναλογικών ακουστικών. Λες και ακουστικά ασύρματα φτιάχνει μόνο η Apple. Η φαντασία κάποιων είναι εκτός ορίων - για να μη μιλήσουμε για ανασφάλειες που χρήζουν ενός καλού ψυχολόγου.

Άραγε τι θα πουν τώρα για την αγαπημένη τους Samsung, το αντίπαλον δέος της Apple, που κοκορευόταν για το headphone jack του Galaxy Note 7 (πριν αρχίσουν οι εκρήξεις) και που όπως λένε οι φήμες ετοιμάζεται κι αυτή να καταργήσει την είσοδο ακουστικών στο επερχόμενο νέο Galaxy S8;

Και βέβαια, οι θεωρίες λένε ότι από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, η Samsung θα αντικαταστήσει την κλασική mini-USB θύρα των κινητών της με μια ειδικής κατασκευής (proprietary port) - κάτι αντίστοιχο με τη lightning των προϊόντων της Apple. Οπότε θα θέλει κι αυτή να «ελέγχει» την αγορά ακουστικών. Ποιο φοβικός πεθαίνεις.

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, σύμφωνα με τους καταστροφολόγους, θα πρέπει να κουβαλάμε δύο και τρεις αντάπτορες για να ακούμε, να φορτίζουμε και να ... ψήνουμε καφέ με το κινητό μας. Λες και το να βγουν μικροί-κομψοί αντάπτορες όλα-σε-ένα είναι κάτι δύσκολο για την τεχνολογία του σήμερα και για τους ... Κινέζους.

Οι θεωρίες συνεχίζουν και λένε ότι κάνοντας κάτι τέτοιο η Samsung, θα κόψει τα κέρδη της Apple στον περίφημο έλεγχο της αγοράς ακουστικών και - ακόμη καλύτερα - θα πουλάει φθηνά αυτή τη θύρα στους άλλους κατασκευαστές Android και έτσι, όλοι μαζί ενωμένοι, θα πολεμήσουν τον έλεγχο της κακιάς Apple.

Κάτι σαν ιστορία του Ρομπέν των Δασών (Samsung) ενάντια στον κακό Σερίφη του Νότινγκχαμ (Apple) που θέλει όλο τον πλούτο για τον εαυτό του.
Και μετά σου λένε ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι. Ζουν ανάμεσά μας!

Βέβαια το ότι μια παρωχημένη τεχνολογία ηλικίας 100 ετών εξακολουθεί να βρίσκεται στις υπερσύγχρονες συσκευές μας πιάνοντας χώρο και εμποδίζοντας άλλες τεχνολογίες που έχουμε ανάγκη, φαίνεται λογικό σε κάποιους.

Μάλλον κάποιοι εξακολουθούν να πλένουν με τη σκάφη της γιαγιάς τους - δεν παίρνουν πλυντήριο. Είναι πολύ δύσκολο τελικά να κάνεις τον κόσμο να προχωρήσει μπροστά χωρίς να σε υποψιαστεί για οτιδήποτε βάλει ο νους του ανθρώπου.

Δείτε ακόμη: Η Samsung κάνει ανάκληση παγκοσμίως όλα τα Galaxy Note 7

Η πληροφορία για τις προθέσεις της Samsung προέρχεται από το Digital Music News, που ισχυρίζεται πως πήρε τις πληροφορίες του από Νοτιοκορεάτες κατασκευαστές που ανακατεύονται με την γενικότερη διάθεση ανταλλακτικών για τη Samsung.

Μάλιστα, οι πηγές τονίζουν ότι η θύρα που ετοιμάζει η Samsung θα είναι εντελώς ασύμβατη με τη lightning της Apple (σώπα!) και πιθανόν να απαγορέψει τη δυνατότητα στην Apple να αποκτήσει άδεια γι’ αυτήν. Αντίθετα, η αδειοδότηση για όλους τους άλλους κατασκευαστές Android smartphone θα είναι απλή και ίσως ακόμη και δωρεάν.

samsung jack 01

Ο σκοπός πίσω από αυτό θα είναι να αναγκαστούν οι κατασκευαστές ακουστικών να προτιμήσουν τη θύρα της Samsung αντί του lightning της Apple κι έτσι οι χρήστες iPhone κλπ, να μείνουν με λιγότερες και παλαιότερου τύπου επιλογές.

Αν η Samsung όντως σκέφτεται κάτι τέτοιο, τα έχει χαμένα. Τα (πάνω από) 1 δισεκατομμύριο iPhone που κυκλοφορούν στον κόσμο και το ότι υπάρχουν αξεσουάρ γι’ αυτά που το Android (με την «εύκολη και δωρεάν» mini-USB) ούτε τα ονειρεύεται καν, θα έπρεπε να της λέει κάτι.

Από την άλλη μεριά, η κίνηση της Apple δεν έχει σκοπό να στρέψει τον κόσμο τόσο πολύ στα lightning ακουστικά, όσο στα ασύρματα Bluetooth και γι’ αυτό και η ίδια ανέπτυξε τα καταπληκτικά AirPods που παρουσίασε στην εκδήλωση της 7ης Σεπτεμβρίου.

Και, όπως ξέρουμε, όλο και περισσότερος κόσμος έχει στραφεί και στρέφεται σε ασύρματα Bluetooth ακουστικά αδιαφορώντας πλήρως για θύρες οποιουδήποτε είδους. Άλλα όταν κάποιος έχει «τσίχλα στο μυαλό» δεν μπορεί να δει την αλήθεια ακόμη κι αν τον χαστουκίσει στη μούρη.
Πάρτε το απόφαση αγαπητοί γκρινιάρηδες: το μέλλον είναι ασύρματο!

Από την άλλη μεριά, οι εκρήξεις στο Galaxy Note 7 ανάγκασαν τη Samsung να σκεφτεί ως προσωρινή λύση να μικρύνει την μπαταρία του κινητού προκειμένου να αποφύγει το πρόβλημα στο εγγύς μέλλον και πιθανότατα η αφαίρεση της εισόδου ακουστικών, θα της δώσει τον απαραίτητο χώρο για μεγαλύτερες μπαταρίες χωρίς τον κίνδυνο έκρηξης στα μελλοντικά της μοντέλα - κάτι που η Apple πρώτη έκανε με το iPhone 7/7 Plus.

Βλέπετε πόσο απλά είναι τα πράγματα; Καταργούμε κάτι παρωχημένο που μπορούμε και χωρίς αυτό και αποκτούμε το χώρο για πιο χρήσιμα πράγματα προκειμένου να προχωρήσουμε προς το μέλλον. Και φαίνεται πως και η Samsung, μετά τις εκρήξεις, το πήρε το μήνυμα.

Γι’ αυτό, αγαπητοί μου φίλοι, ας αφήσουμε τη σκάφη κι ας πάρουμε επιτέλους πλυντήριο. Έχω δει ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και σ’ αυτά.

Δείτε ακόμη: Θείο δώρο για την Apple η ανάκληση της συσκευής Samsung Galaxy Note 7

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status