Η επίσημη δερμάτινη θήκη της Apple για το iPhone 7 φέρει “μηχανικά” κουμπιά αλουμινίου

Η επίσημη δερμάτινη θήκη της Apple για το iPhone 7 φέρει “μηχανικά” κουμπιά αλουμινίου
ired.gr

Επιτέλους, δεν θα χρειάζεται μεγάλη πίεση για να “πατηθούν” τα κουμπιά χειρισμού του iPhone 7, με τις νέες δερμάτινες θήκες της Apple

Το iPhone 7 σε ελάχιστες μέρες θα κάνει και το επίσημο ντεμπούτο του και όλοι οι κατασκευαστές θηκών και αξεσουάρ είναι σε εγρήγορση, για να μας παρουσιάσουν τις νέες προτάσεις τους. Ενώ οι νέες συσκευές έρχονται ακριβώς στις ίδιες διαστάσεις με τις προηγούμενες, η συντριπτική πλειοψηφία των θηκών του iPhone 6s δεν θα “ταιριάζουν” στο iPhone 7.

Ακόμα και αν “ξεχάσουμε” την αφαίρεση της θύρας των ακουστικών, η νέα, ανα-σχεδιασμένη κάμερα του iPhone 7 καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από πριν. Υπάρχει περίπτωση να “ταιριάζει”, μόνο σε θήκες που άφηναν αρκετό ελεύθερο χώρο στο σημείο της κάμερας. Για το iPhone 7 Plus νομίζω πως δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε, καμία θήκη δεν θα ταιριάζει.

Διαβάστε επίσης: Apple watch Series 2 - Τέλος το χρυσό, στη θέση του το κεραμικό

Μαζί με τους υπόλοιπους κατασκευαστές αξεσουάρ, έτσι και η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τις νέες θήκες της, οι οποίες και “ταιριάζουν γάντι” με τις ολοκαίνουργιες ναυαρχίδες της.

iphone cases 01

Όπως αναφέρει η Apple στην ιστοσελίδα της, οι νέες αυτές θήκες είναι σχεδιασμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αυξάνουν ιδιαίτερα τον όγκο της συσκευής, ενώ παράλληλα χρησιμοποιήθηκε δέρμα με απαλή υφή, προερχόμενο από την Ευρώπη.

Από την εσωτερική πλευρά, ένα ειδικό υλικό “φροντίζει” για την προστασία της συσκευής μας, απομακρύνοντας οποιοδήποτε ενδεχόμενο δημιουργίας “σημαδιών”. Το κυριότερο όμως νέο, είναι ότι πλέον τα κουμπιά ελέγχου (ένταση “+” και “-“, αλλά και το sleep button) είναι “μηχανικά”. Δηλαδή, αντί να αποτελούνται από (σχεδόν) ίδιο υλικό με αυτό της θήκης, είναι πλέον αλουμινένια.

Βέβαια, για λόγους αισθητικής, οι αποχρώσεις των κουμπιών είναι επιλεγμένες για να ταιριάζουν με το χρώμα των θηκών.

Όσο και αν αυτή η διαφορά σας φαίνεται μικρή, όσοι έχουν χρησιμοποιήσει τη δερμάτινη θήκη της Apple στο παρελθόν, γνωρίζουν πως το πάτημα των κουμπιών απαιτούσε ιδιαίτερη δύναμη. Πλέον, με βάση τη λογική (καθώς δεν την έχουμε δοκιμάσει ακόμα), το πάτημα των κουμπιών ελέγχου θα γίνεται πολύ πιο εύκολα, σχεδόν σαν να μην χρησιμοποιούμε θήκη. Και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα σοβαρό, καθώς θα το “συναντάμε” συνέχεια, με την καθημερινή χρήση της συσκευής μας.

Καλά τα νέα, αλλά αυτό που προσωπικά θα περιμένω να δω είναι αν το νέο υλικό θα είναι πιο εύκολο να καθαριστεί. Σε παλαιότερη δοκιμή μου, η δερμάτινη θήκη της Apple ήταν αδύνατον να καθαριστεί σωστά, όσα υλικά και όσες λύσεις και αν δοκίμασα. Η επιλογή μίας σκούρας θήκης απλά θα “σκέπαζε” το πρόβλημα.

Η τιμή της στην Αμερική θα είναι στα 50€ (συν φόροι) και στη χώρα μας αναμένεται να πωλείται περίπου στα 55-60€.

από Kostthem