iOS 10 - Σύντομος οδηγός προετοιμασίας iPhone / iPad

iOS 10 - Σύντομος οδηγός προετοιμασίας iPhone / iPad
ired.gr

Το γνωρίσαμε σε beta, ήρθε η ώρα να συστηθούμε επίσημα. Έρχεται το iOS 10.

Σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε στο Apple Event, σήμερα είναι η επίσημη κυκλοφορία του iOS 10.

Το δέκα είναι ένα ωραίο και στρογγυλό νούμερο και η Apple έχει βάλει τα δυνατά της για να ικανοποιήσει «κοινό και κριτικούς» με σημαντικές αλλαγές στο λογισμικό iOS 10 για το τηλέφωνο αλλά και το tablet. Θα υπάρξουν σημαντικές αναβαθμίσεις στην εφαρμογή Μηνύματα, ένα νέο Home app, ανασχεδιασμένο app για τις Φωτογραφίες, σύνδεση Siri με άλλες εφαρμογές, κλήσεις VoΙΠ από την εφαρμογή Τηλέφωνο και άλλα πολλά.

Πριν κατεβάσετε την αναβάθμιση, σιγουρευτείτε ότι η συσκευή σας είναι έτοιμη.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να κάνετε, πριν ενημερώσετε τη συσκευή σας iPhone ή iPad στη νεότερη version του λογισμικού.

Ελέγξτε τη συμβατότητα της συσκευής

Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζετε αν το iPhone ή το iPad σας υποστηρίζει το iOS 10. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι συμβατό αφού το iOS 10 θα εμφανιστεί ως επιλογή για αναβάθμιση σε συσκευές iPhone 5 και νεότερες, iPad 4 και νεότερες, iPad mini 2 και νεότερες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: «iOS 10 – Αυτές είναι οι συσκευές iPhone και iPad που θα το υποστηρίζουν»

Διαγράψτε αχρησιμοποίητες εφαρμογές

Είναι μια καλή ευκαιρία να αναλογιστείτε ποιες από τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει είναι πραγματικά χρήσιμες. Μπορείτε να διαγράψετε τα apps που δεν θέλετε πια από την αρχική οθόνη, πατώντας παρατεταμένα ώστε να οι εφαρμογές να μπουν σε jiggle mode και να πατήσετε Χ.

Διαφορετικά, πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Γενικά> Χώρος και Χρήση στο iCloud> Διαχείριση χώρου αποθήκευσης. Στη συνέχεια, στη λίστα που ακολουθεί, πατήστε την εφαρμογή που δεν χρειάζεστε και επιλέξτε Διαγραφή εφαρμογής.

Θα είστε σε θέση να δείτε πόσο χώρο καταλαμβάνει η κάθε μια εφαρμογή, ώστε να επιλέξετε τη διαγραφή τουλάχιστον εκείνων που «βαραίνουν» τη συσκευή με τα MB τους.

Ελευθερώστε χώρο

Η εγκατάσταση του iOS 10 απαιτεί τουλάχιστον 2 GB ελεύθερου χώρου, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να διαθέτετε αυτό τον απαραίτητο χώρο, αν θέλετε να προχωρήσετε σε αναβάθμιση λογισμικού. Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 2,5 GB ή και περισσότερο για να είστε ΟΚ. Εκτός από apps, μπορείτε να διαγράψετε φωτογραφίες και βίντεο, αφού πρώτα τα περάσετε στον υπολογιστή σας ή σε κάποιο online «σύννεφο».

Εγκαταστήστε τις τελευταίες ενημερώσεις των εφαρμογών

Οι developers εργάστηκαν σκληρά για να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους ώστε να είναι έτοιμες για το iOS 10. Για το λόγο αυτό, μην ξεχάσετε να εγκαταστήσετε τις ενημερωμένες εκδόσεις ώστε να απολαύσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του iOS.

Ενημερώστε την εφαρμογή iTunes

Αν σκοπεύετε να κάνετε την αναβάθμιση σε iOS 10 μέσω iTunes, τότε σιγουρευτείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση του iTunes, iTunes 12.4.3 στον υπολογιστή σας Mac ή Windows PC.

Δημιουργήστε ένα εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του iPhone, iPad και iPod Touch, πριν από κάθε ενημέρωση του λογισμικού. Πραγματοποιήστε το back up με το iTunes ή το iCloud. Αν χρειάζεστε βοήθεια, διαβάστε τον οδηγό μας.

Διαβάστε: «Αντίγραφο ασφαλείας iPhone: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες»

Ώρα κυκλοφορίας iOS 10

Η Apple θα απελευθερώσει το iOS 10 περίπου στις 10 ΑΜ PST/ 1 PM EST, δηλαδή στις 8 το βράδυ, ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να δείτε τις ώρες κυκλοφορίας του iOS 10 και σε άλλες πόλεις του κόσμου στο παρακάτω διάγραμμα.

ios 10 release time

Εγκατάσταση iOS 10

Αν δεν εμφανιστεί μήνυμα στη συσκευή σας που θα σας ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμο το REPLACE, μπορείτε να ανατρέχετε στο Γενικά > Ενημέρωση Λογισμικού για να δείτε πότε θα έρθει η ενημέρωση στη συσκευή σας.

Όπως είπαμε προηγουμένως, η ενημέρωση μπορεί να γίνει και μέσω της εφαρμογής iΤunes.

Καλό κατέβασμα!

Από mirelen