Θα έχουμε νέους υπολογιστές Mac; Ο Tim Cook μας λέει “Μείνετε συντονισμένοι”!

Θα έχουμε νέους υπολογιστές Mac; Ο Tim Cook μας λέει “Μείνετε συντονισμένοι”!
ired.gr

Να αναμένουμε άραγε νέα εκδήλωση της Apple για την ανακοίνωση νέων Mac και iPad;

Μπορεί η πλειοψηφία του κοινού - όπως αυτό έχει “διαμορφωθεί” σήμερα - της Apple να έμαθε όλα τα νέα που ήθελε για τις συσκευές που την ενδιέφεραν (με εξαίρεση ίσως τη μη ανακοίνωση νέων iPads), αλλά, ο σκληρός πυρήνας των φίλων της εταιρίας δείχνει να μην ξεχνά τους υπολογιστές Mac.

Διαρροές σχετικές με νέα μοντέλα έχουν υπάρξει, με την εντυπωσιακότερη αυτών να αφορά το πολυαναμενόμενο MacBook Pro, το οποίο φέρεται να διαθέτει μία νέα, OLED οθόνη, στη θέση των πλήκτρων λειτουργίας, αλλά και να εξοπλίζεται με το σύστημα Touch ID. Επίσης, κατά πολλούς, αναμένουμε και αναβάθμιση στο κορυφαίο μοντέλο της Apple, Mac Pro, καθώς και νέους MacBook Air, που θα φέρουν θύρα USB-C.

Διαβάστε επίσης: MacBook Pro 2016: Νέα σχεδίαση με επιπλέον οθόνη αφής OLED και αισθητήρα Touch ID 

Ένας αναγνώστης του γνωστού site, MacRumors, απέστειλε σχετικό ερώτημα, μέσω mail, στον CEO της Apple, Tim Cook. Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και με το MacRumors (καθώς οι λεπτομέρειες του ηλεκτρονικού μηνύματος αλληλογραφίας ελέγχθηκαν από τους υπεύθυνους του site), ο Tim Cook απάντησε θετικά.

stay tuned 01

Όπως μπορείτε να δείτε, η απάντηση του Tim ήταν:

“I love the Mac, and we are very committed to it. Stay tuned.”

Ο Tim διαβεβαίωσε τον αναγνώστη του MacRumors πως “αγαπά” τα Mac, πως η εταιρία είναι αφοσιωμένη σε αυτά και ζητά να “μείνουμε συντονισμένοι”. Δεν ξέρουμε τον τρόπο που η Apple θα ανακοινώσει τις νέες σειρές των υπολογιστών της, αλλά, πιστεύω πως είναι πιθανό να υπάρξει και νέο event, ίσως μέσα στον Οκτώβρη, κατά το οποίο θα ανακοινωθούν εκτός από τους Macs και τα νέα iPads. Θεωρώ δύσκολο τέτοιες αναβαθμίσεις να “περάσουν στα ψιλά”, μέσω απλώς της ανανέωσης των σχετικών ιστοσελίδων των προϊόντων.

Σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες και τις διαρροές, εκκρεμούν αναβαθμίσεις στα εξής μοντέλα:

  • MacBook Pro (με OLED “touch bar”, θύρες USB-C, αλλά και προσθήκη Touch ID)
  • MacBook Air (με θύρα USC-C)
  • iMac (με δυνατότητα επιλογής κάρτας γραφικών της AMD)
  • Mac Pro (αναβάθμιση hardware)

Κάτι που δεν έχει ακουστεί ή δεν έχουν υπάρξει διαρροές επ' αυτού, είναι η πιθανότητα αναβάθμισης του δωδεκάιντσου MacBook. Αναρωτιέμαι...τι να την κάνουμε τη Retina οθόνη, όταν η FaceTime κάμερα είναι στα 480p; Η εποχή του SD (εικόνα τυπικής ανάλυσης) έχει παρέλθει, ανεπιστρεπτί.

Το αν τελικά θα υπάρξει νέο Keynote δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Όμως, από τα χρονικά διαστήματα που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες αναβαθμίσεις των υπολογιστών Mac, αλλά και από την απάντηση του Tim Cook, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση το ζήτημα της κυκλοφορίας των νέων μοντέλων, αλλά μένει μόνο να μάθουμε το πότε και το πώς αυτά θα ανακοινωθούν. Ίσως ο Tim να μας επιφυλάσσει μία νέα παρουσίαση, προκειμένου να κρατήσει “ζεστό” το κοινό της εταιρίας, ιδιαίτερα εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω πως αν τελικά η Apple συνεχίσει το development του MacBook Air, είναι πολύ σημαντικό να αναβαθμίσει την οθόνη του, τουλάχιστον με την τεχνολογία IPS. Ίσως η υψηλότερη ευκρίνεια να μην είναι τόσο αναγκαία όσο το IPS χαρακτηριστικό.

Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2016, φορητός υπολογιστής (ακόμα και αν ανήκει στην κατηγορία των netbooks), του οποίου η τιμολόγηση ξεκινά κοντά στο χιλιάρικο, να μην διαθέτει ευρείες γωνίες θέασης, χωρίς παραμόρφωση της απεικόνισης των χρωμάτων της οθόνης του. Ίσως η πλειοψηφία των αναγνωστών μας να εστιάζει στην προσθήκη οθόνης Retina, αλλά, προσωπικά θεωρώ πιο σημαντική την προσθήκη του “In-Plane Switching”.

Από την άλλη, ας ελπίσουμε να συνεχίσει την παραγωγή του, καθώς το δωδεκάιντσο MacBook (το οποίο και δεν “εκτιμώ” ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του) δείχνει να αναλαμβάνει το slot της κατηγορίας των υπερ-ελαφρών φορητών υπολογιστών της Apple.

Εμείς, παρακολουθούμε τις διαρροές, τις εκτιμήσεις των ειδικών, αλλά και τις επίσημες ανακοινώσεις και θα σας έχουμε ενήμερους σε συνεχή βάση.

από Kostthem