Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 7: το πρώτο iPhone χωρίς υποδοχή ακουστικών

iPhone 7: το πρώτο iPhone χωρίς υποδοχή ακουστικών
ired.gr

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Η υποδοχή ακουστικών στα iPhone ανήκει στο παρελθόν. 

Οι φήμες οργίαζαν για μήνες αλλά χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το ακούσαμε δια στόματος Phil Schiller, του διευθυντή marketing της Apple, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι χρειάστηκε «κουράγιο» για να φτάσουν σε αυτή την απόφαση και να αλλάξουν τον τρόπο που θα συνδέονται τα ακουστικά, από εδώ και στο εξής, στο iPhone.

Βέβαια θα χρειαστεί αρκετό κουράγιο να αγοράσει κανείς και τα Apple AirPods τα οποία θα ξεκινήσουν να πωλούνται τον Οκτώβριο για $159 και μετά να γυρίσει στο σπίτι να το ανακοινώσει στο έτερον ήμισυ.

Θα χρειαστεί, επίσης, αρκετό κουράγιο να συνέλθει όταν θα χάσει το πρώτο ζευγάρι AirPod που θα πέσει από το αυτί του στον υπόνομο.

Τα Air Pods είναι μια από τις λύσεις που προτείνει η Apple ως αντικατάσταση των ενσύρματων ακουστικών με βύσμα 3,5 mm. Πρόκειται για ένα σετ ασύρματων ακουστικών που πωλούνται ξεχωριστά για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $159. Διαθέτουν έναν υπέρυθρο αισθητήρα που ανιχνεύει ότι ο χρήστης τα φοράει.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του θα αγγίζει τις πέντε ώρες, ενώ θα κυκλοφορήσουν με μια θήκη που θα προσφέρει 24ωρη διάρκεια της μπαταρίας, με ένα νέο ασύρματο chip, το W1.

headphone 01

Μεγάλη παρένθεση

Τα AirPods δέχτηκαν μεγάλη κριτική από τα πρώτα δευτερόλεπτα της παρουσίασης τους στο Apple Event. Κυρίως λόγω της εξωφρενικής τους τιμής σε συνδυασμό με τις μεγάλες πιθανότητες απώλειάς τους. Αν η Apple δεν θέλει να της μείνουν stock στα ράφια, θα πρέπει να ξεκινήσει να εργάζεται για τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας Find my AirPods.

Κλείνει η παρένθεση.


Η δεύτερη λύση είναι τα Bluetooth ακουστικά, η αγορά των οποίων ενδέχεται να ανθίσει ιδιαίτερα μετά από αυτή την αλλαγή.

Η τρίτη λύση είναι τα ακουστικά που θα συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία του iPhone 7 και θα συνδέονται με τη θύρα Lightning.

Αν για κάποιο λόγο, κάποιος επιμένει να χρησιμοποιήσει τα παλιά ακουστικά, στο κουτί θα υπάρχει και ένας μικρός αντάπτορας jack to Lightning.

Προτού όμως τρέξετε να αγοράσετε ένα ζευγάρι AirPods ή να αγοράσετε συμβατά Lightning ή Bluetooth ακουστικά, θα πρέπει να γνωρίζετε όλα τα θετικά και τα αρνητικά που έρχονται με την απομάκρυνση της υποδοχής ακουστικών.

headphone 02

Τα αρνητικά

Συμβατότητα Lightning

Μόνο τα προϊόντα της Apple θα μπορούν να υποστηρίζουν το καλώδιο Lightning , ενώ για οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ο χρήστης θα πρέπει να έχει ένα δεύτερο ζευγάρι ακουστικών. Βέβαια, η Apple ελπίζει να υπάρχουν μόνο Apple προϊόντα στα σπίτια μας, πράγμα δύσκολο έως ουτοπικό, όσο κι αν την αγαπάμε.

Τέλος η ταυτόχρονη φόρτιση

Το χειρότερο, ίσως, να είναι το γεγονός ότι αφού υπάρχει μόνο μια θύρα Lightning αυτή θα αναλαμβάνει είτε να φορτίζει είτε να συνδέει τα ακουστικά. Οι δυο λειτουργίες δεν θα μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα, όπως παλιά. Λογικά, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα κυκλοφορήσει κάποιος αντάπτορας που θα επιτρέπει φόρτιση και ακουστικά την ίδια στιγμή, αλλά με τόσους αντάπτορες θα νιώθουμε ότι έχουμε πάει ταξίδι σε χώρα με άλλου τύπου πρίζα και τάση ρεύματος.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Το καλύτερο, αδιάβροχο iPhone που δημιουργήθηκε ποτέ!

Τα θετικά

Η αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών δεν είχε να κάνει απλώς με το κουράγιο να αλλάξουμε την ιστορία. Είναι το πρώτο βήμα για ακόμη λεπτότερη συσκευή iPhone και περισσότερο χώρο για νέους αισθητήρες. Στην περίπτωση των ασύρματων ακουστικών, το πρόβλημα με το συνεχώς μπερδεμένο καλώδιο θα πάψει να μας απασχολεί.

Επίσης μια υποδοχή λιγότερη σημαίνει περιορισμένος κίνδυνος για εισροή νερού και σκόνης στο εσωτερικό.

Επίλογος

Δεν αιφνιδιάστηκε κανείς από την εξαφάνιση της υποδοχής ακουστικών, ήταν κάτι που το περιμέναμε. Είναι, όμως, αληθινή καινοτομία ή απλώς μια πεισματάρικη απόφαση της Apple που θα εξελιχθεί ως εχθρική κίνηση για τον χρήστη; Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status