Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Τι έχουμε ήδη μάθει για το νέο λογισμικό της σε iPhone και Apple watch

iOS 10 - Τι έχουμε ήδη μάθει για το νέο λογισμικό της σε iPhone και Apple watch
ired.gr

Τι μας έχει ήδη πει η Apple για το software στις νέες συσκευές της.

Στις 7 Σεπτεμβρίου (δηλ. σήμερα), η Apple θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου iPhone 7 και του Apple watch 2 και παρόλη τη μυστικότητα που καλύπτει τα προϊόντα της Apple, έχουμε ήδη μάθει αρκετά για τα νέα «παιχνίδια» που μας ετοιμάζει η εταιρία.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε, η εταιρία αποκάλυψε ήδη αρκετά πράγματα για τα επίσης αναμενόμενα iOS 10 και watchOS 3. Παρακάτω λοιπόν, απαριθμούμε τα σπουδαιότερα από τα νέα χαρακτηριστικά τους.

iOS 10

Διαδραστικές εικόνες: Η νέα εφαρμογή Μηνύματα θα δείχνει τις εικόνες και τα βίντεο κατευθείαν σε περίπτωση που στείλουμε ένα σύνδεσμο (url), θα μπορεί να μας προτείνει Emoji για αντικατάσταση λέξεων και θα έχει διασκεδαστικές λειτουργίες όπως το αόρατο μελάνι που θα χρειάζεται να το τρίψεις με το χέρι σου για να φανεί το μήνυμα.

Τακτοποίηση φωτογραφιών: Το iOS 10 χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου, προκειμένου να τακτοποιήσει τις φωτογραφίες μας σε ξεχωριστά άλμπουμ με πρόσωπα, τόπους και γεγονότα.

Η Siri επεκτείνεται: Οι τρίτοι κατασκευαστές εφαρμογών μπορούν πια να έχουν πρόσβαση στη Siri και να την ενσωματώνουν στις εφαρμογές τους. Έτσι, θα μπορεί κανείς να τη χρησιμοποιήσει και από άλλες εφαρμογές πέραν από αυτές της Apple προκειμένου να κάνει τη δουλειά του συντομότερα και τη ζωή του ευκολότερη.

Νέα κόλπα στο πληκτρολόγιο: Η Siri θα είναι πολύ πιο έξυπνη και θα βλέπει τι πληκτρολογούμε βρίσκοντάς μας έτσι μια επαφή από το address book ή κλείνοντάς μας μια θέση σε ένα εστιατόριο.

Η νέα οθόνη κλειδώματος: Από την οθόνη κλειδώματος θα μπορούμε άμεσα να πηγαίνουμε στην κάμερα, σε ένα μήνυμα, μια νέα ειδοποίηση κλπ.

Διαγραφή εφαρμογών της Apple: Θα μπορούμε πια να διαγράψουμε τις εφαρμογές της Apple που δεν θέλουμε και να ελευθερώσουμε την οθόνη μας τουλάχιστον.

Καλύτεροι Χάρτες: Η νέα έκδοση των Χαρτών μπορεί να έλθει αντιμέτωπη στα ίσα με το Google Maps. Με πολλές νέες ενσωματωμένες υπηρεσίες και δυνατότητες θα φέρει την Apple ξανά μέσα στον ανταγωνισμό για την πλοήγηση μέσω τηλεφώνου.

watchOS

ios10 02

Επτά φορές ταχύτερο: Οι εφαρμογές στο ρολόι δεν θα αντιμετωπίζουν πια προβλήματα και καθυστερήσεις κατά την εκκίνηση με την Apple να έχει αυξήσει ως και 7 φορές την ταχύτητα απόκρισης του λειτουργικού.

Βοήθεια στη γυμναστική: Όχι μόνο υπάρχει ένα νέο interface αποκλειστικά για τη γυμναστική, αλλά μπορείτε πια να μοιραστείτε τα αποτελέσματα με φίλους και οικογένεια αν θέλετε να καυχηθείτε για τις επιδόσεις σας.

Κέντρο ελέγχου: Όπως και στο iOS, το watchOS 3 θα παρέχει πια γρήγορη πρόσβαση στη μπαταρία και ρυθμίσεις όπως το Airplane Mode, Μην ενοχλείτε κλπ.

Νέο interface: Το πλαϊνό πλήκτρο του ρολογιού θα εμφανίζει τώρα το App Dock, και το σύρσιμο πάνω θα σας δείχνει τις ρυθμίσεις και άλλα επιπλέον. Και γενικά, μια νέα σχεδίαση του interface κάνει το ρολόι ακόμη πιο εύχρηστο.

Πέρα από αυτά, η Apple τον Ιούνιο έκανε ανακοινώσεις και για το TV OS της Apple TV αλλά και για το macOS Sierra το νέο λειτουργικό των Mac. Αλλά δεν θα υπάρξουν νέες συσκευές που θα συνοδέψουν αυτά τα λειτουργικά προς το παρόν. Το σίγουρο είναι ότι η Apple θέλει να κρατήσει την προσοχή στο iPhone 7 και το Apple watch 2.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Αποκαλύψεις χαρακτηριστικών της τελευταίας στιγμής 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status