Πώς να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone (Find my iPhone)

Πώς να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone (Find my iPhone)
ired.gr

Μια από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν πουλήσετε το iPhone σας είναι να απενεργοποιήσετε το Find my iPhone.

Η εξαιρετική υπηρεσία της Apple Find my iPhone (Εύρεση iPhone) επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν τα χαμένα iPhone και iPad τους. Κατόπιν και πάντα εξ αποστάσεως, υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος της συσκευής αλλά και διαγραφής του περιεχομένου της, σε περίπτωση που υπάρχουν υποψίες για κλοπή. Υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα αποστολής μηνύματος στη χαμένη συσκευή, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον την έχει εντοπίσει να την επιστρέψει.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν σκοπεύουμε να πουλήσουμε τη συσκευή μας σε κάποιον τρίτο; Όταν το iPhone ή το iPad περάσει σε άλλα χέρια, θα πρέπει να έχουμε απενεργοποιήσει τον εντοπισμό θέσης στο iOS. Και αυτό γιατί όταν το Find my iPhone είναι ενεργοποιημένο συνδέεται με το Apple ID του χρήστη.

Γιατί να απενεργοποιήσετε το Find my iPhone (Εύρεση iPhone)

Το Find my iPhone δημιουργήθηκε εν μέρει και για να αποθαρρύνει την κλοπή των iPhone, αφού κανείς δεν μπορεί να το απενεργοποιήσει αν δεν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης στο Apple ID. Επιπλέον, αν δεν απενεργοποιηθεί, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρης επαναφορά iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Find my iPhone πριν μεταπωλήσετε το παλιό σας iPhone. Αν έχετε εσείς αγοράσει ένα μεταχειρισμένο iPhone και δεν διαθέτετε το username και τον κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αρχικό ιδιοκτήτη για να τα ανακτήσετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Find my iPhone (Εύρεση iPhone)

Αν έχετε το username και το password, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε το iCloud.
  • Επιλέξτε το Εύρεση iPhone και στη συνέχεια απενεργοποιήστε το.
  • Θα σας ζητηθεί το συνθηματικό Apple ID. Πληκτρολογήστε το και πατήστε Απενεργοποίηση.

find my 01

Τώρα θα μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, αν σχεδιάζετε να το πουλήσετε. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά.

Από mirelen