Διέρρευσαν οι τιμές και οι διαθέσιμες χωρητικότητες των iPhone 7 & iPhone 7 Plus

Διέρρευσαν οι τιμές και οι διαθέσιμες χωρητικότητες των iPhone 7 & iPhone 7 Plus
ired.gr

Οι τιμές θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα, με διπλάσιες όμως χωρητικότητες. Bonus Info: ποιο πρόβλημα διόρθωσε επιτέλους η Apple στο iOS;

Ώρες μετράμε για το ετήσιο φθινοπωρινό Keynote της Apple. Κάποιοι “τρελοί” είχαμε διαβλέψει πως το φετινό iPhone θα είναι η “έκπληξη” της σεζόν. Και επιμένουμε. Διαβάστε τον επίλογο στο σχετικό μας άρθρο. Νέο σχεδιασμό δεν θα δούμε, εκτός από μικρές αλλαγές στην κεραία και στο κάτω μέρος της συσκευής (αφαίρεση υποδοχής ακουστικών 3,5mm jack), αλλά, κάθε μέρα που περνάει οι καλύτερες των φημών, επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών. Για παράδειγμα, η εγγραφή video 4K στα 60fps είναι ένα εξαιρετικό νέο που ελπίζουμε να επαληθευθεί.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Νέες διαρροές φωτογραφιών από τη συσκευασία του

Η “φρέσκια” διαρροή, μας έρχεται από την Κίνα και τον φορέα χονδρικής πώλησης προϊόντων της Apple, Leleda. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την πληροφορία της τελευταίας στιγμής, επιβεβαιώνεται ο διπλασιασμός των διαθέσιμων χωρητικοτήτων των συσκευών, με την παράλληλη διατήρηση των τιμών, στα ίδια περίπου επίπεδα. Αυτό σημαίνει πως με τα ίδια χρήματα, ο καταναλωτής θα μπορεί είτε να προμηθευτεί συσκευή διπλάσιας χωρητικότητας, είτε να εξοικονομήσει περίπου 100€, από την περσινή, αντίστοιχη αγορά του. Win - win.

Επιτέλους, τα 16GB θα αποτελέσουν παρελθόν. Πάμε και στο bonus info που σας υποσχεθήκαμε:

Bonus info: στις τελευταίες beta εκδόσεις του iOS 10, η Apple, επιτέλους, διόρθωσε το πρόβλημα με το τελικό σίγμα” στο πληκτρολόγιό της

Περνάμε τώρα και στην πιθανή προτεινόμενη τιμολόγηση της Apple. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι original τιμές είναι στο τοπικό νόμισμα και έχουν μετατραπεί σε ευρώ. Το πιθανότερο είναι πως θα διαφέρουν, αλλά μόνο κατά λίγα ευρώ.

iPhone 7

  • 32GB - 790€
  • 128GB - 990€
  • 256GB - 1.060€

iPhone 7 Plus

  • 32GB - 910€
  • 128GB - 1.030€
  • 256GB - 1.180€

Αν τελικά ισχύσει αυτός ο τιμοκατάλογος, τότε οι τιμές θα έχουν μείνει περίπου στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες περσινές, με διπλάσιες όμως χωρητικότητες.

Τώρα, σχετικά με το κόστος των συσκευών, εμείς και πάλι θα σας προτείνουμε να κάνετε υπομονή 2-3 μήνες και να προμηθευτείτε το νέο σας τηλέφωνο από την ανεξάρτητη αγορά. Μη σας τρομάζει ο όρος, υπάρχουν πολλά αξιόπιστα καταστήματα με πολύ καλό όνομα στην αγορά. Θα εξοικονομήσετε ένα σημαντικό ποσό, που ανάλογα το μοντέλο και το timing, μπορεί να φτάσει και τα 180-200€! Θα σας πρότεινα να διαβάσετε το σχετικό κείμενό μας για να δείτε τις μεγάλες διαφορές που προκύπτουν. Μπορεί η θεματολογία του να είναι πιο ευρεία, αλλά θα πάρετε μία “καλή γεύση” της αγοράς. Προσοχή όμως, επειδή υπάρχουν πλέον κάποια περιστατικά στην αγορά όπου ζητήθηκε ονομαστική απόδειξη για την κάλυψη του δεύτερου χρόνου της εγγύησης συσκευών, φροντίστε από όπου και αν ψωνίσετε, να την ζητήσετε από τον έμπορο.

Κλείνοντας

Φέτος η Apple μας επιφυλάσσει πολύ ουσιαστικές αλλαγές για τα νέα μοντέλα των διάσημων smartphone της. Βλέπουμε αλλαγές που οι χρήστες τις ζητούσαν επί σειρά ετών, όπως την κατάργηση της entry level χωρητικότητας των 16GB, τη διόρθωση του bug με το τελικό σίγμα, την προσθήκη του οπτικού σταθεροποιητή εικόνας στο “απλό” μοντέλο (ελπίζω αυτή η φήμη να επιβεβαιωθεί), την μεγάλη βελτίωση στην κάμερα κλπ, ενώ παράλληλα εξέλιξε το iOS σε πραγματικά ικανοποιητικό βαθμό.

Εμείς, θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για όλες τις ανακοινώσεις της Apple και θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε κάθε λεπτομέρεια - στο software και το hardware - που μπορεί να βελτιώσει έστω και λίγο την ψηφιακή συνύπαρξή μας με τα αγαπημένα μας iPhone.

Εννοείται πως η ομάδα μας θα είναι επί ποδός προκειμένου η ενημέρωσή σας να είναι έγκυρη μεν, άμεση δε. Η στιγμή εξάλλου, έφτασε.

από Kostthem