iPhone 7 / Apple Watch 2 - Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης της Apple

iPhone 7 / Apple Watch 2 - Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης της Apple
ired.gr

Μια φρόνιμη προσέγγιση της παρουσίασης της Apple για τις συσκευές iPhone - Apple Watch 2, στις 7 Σεπτεμβρίου. Δείτε πρώτοι τις ανακοινώσεις.

Είμαστε μόνο λίγες ώρες μακριά από την ετήσια εκδήλωση της Apple, στην οποία αναμένουμε να ανακοινωθούν οι νέες εκδόσεις iPhone 7 και iPhone 7 Plus, το δεύτερης γενιάς Apple Watch 2, με νέα λουράκια και ανανεωμένα Beats προϊόντα.

Ενδεχομένως να δούμε και την παρθενική διάθεση των φημολογούμενων ασύρματων ακουστικών AirPods της Apple και να μάθουμε πότε αναμένουμε να διατεθούν επίσημα οι ανανεώσεις των λειτουργικών iOS 10, macOS Sierra, tvOS 10 και watch 3.0.

Αυτές αλλά και άλλες φήμες θα αναλύσουμε στη συνέχεια, φήμες οι οποίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο κατά του τελευταίους μήνες, ας ξεκινήσουμε:

iPhone 7 - iPhone 7 Plus

Φρόνιμος Σχεδιασμός, το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus θα μοιάζουν πολύ με τις προηγούμενες εκδόσεις iPhone 6s και iPhone 6s Plus, καθώς θα διαθέτουν τις ίδιες διαστάσεις (4,7 και 5,5 ίντσες) και πάχος. Μικρές οπτικές διαφορές θα υπάρξουν, μεταξύ των οποίων οι μείωση των γραμμών κεραίας που εκτείνονται στην οπίσθια πλευρά και μεγαλύτερη σε μέγεθος κάμερα και στις δύο συσκευές.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Πολλές πηγές αναφέρουν πως έρχονται 3 διαφορετικά μοντέλα 

Η πρώτη έκδοση iPhone 7 θα διαθέτει μία μεγαλύτερη σε μέγεθος κάμερα με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, μεγαλύτερο αισθητήρα για καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, ενώ η μεγαλύτερη έκδοση - το iPhone 7 Plus - θα περιλαμβάνει φωτογραφική μηχανή με διπλούς φακούς, που θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση χρωμάτων, λιγότερο θόρυβο, φωτογραφίες με μεγαλύτερη ευκρίνεια, πιο φωτεινές και λεπτομερείς.

apple event 01

Μια ακόμη εμφανής αλλαγή, θα είναι η απουσία της αναλογικής υποδοχής ακουστικών από τις νέες συσκευές της Apple. Τα ακουστικά θα συνδέονται μέσω της θύρας Lightning ή ασύρματα, με χρήση της τεχνολογίας Bluetooth. O κενός χώρος της υποδοχής ακουστικών θα αντικατασταθεί από ένα δεύτερο σετ οπών ηχείου. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως δεν θα είναι απαραίτητα λειτουργικές, ούτε αποτελούν ένδειξη για στερεοφωνικό ήχο. Ίσως στεγάσουν το μικρόφωνο της συσκευής, αν και περισσότερο τοποθετούνται για λόγους καθαρά συμμετρίας.

Η σύνδεση Lightning παρέχει καλύτερη ποιότητα ήχου από ένα βύσμα ακουστικών 3,5 χιλιοστών, που πιθανόν αυτός είναι και ο λόγος της αλλαγής. Η αφαίρεση της υποδοχής θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημαντικός παράγοντας ώστε να επιτρέψει στην εταιρεία να το κάνει ανθεκτικό στην υγρασία, όπως και φημολογείται. Το iPhone 7 δεν είναι σαφές αν θα είναι αδιάβροχο η απλά θα ενισχυθεί η αντίστασή του στο νερό χωρίς τυμπανοκρουσίες. Το σίγουρο είναι πως για τις νέες συσκευές η επαφή με το νερό θα είναι λιγότερο επιβλαβής.

Για τον ίδιο λόγο δηλαδή την αντοχή στο νερό και για καλύτερη στεγάνωση, είναι και ένα άλλο φημολογούμενο χαρακτηριστικό, η εισαγωγή ενός ευαίσθητου στην αφή πλήκτρου Αφετηρίας. Η Apple λέγεται πως αντικαθιστά το φυσικό πλήκτρο στη συσκευή iPhone 7, με ένα επίπεδο κι ευαίσθητο στην αφή πλήκτρο, με δυνατότητα απτικής ανάδρασης, η οποία μιμείται την αίσθηση της πίεσης.

Στο εσωτερικό της συσκευής iPhone 7, αναμένεται να στεγάζεται ένας βελτιωμένος επεξεργαστής A10, ταχύτερα chip LTE και Wi-Fi και ίσως κάποιες βελτιώσεις στη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας. Η βελτίωση αναμένεται να προέλθει μέσω του λογισμικού αλλά και του hardware και ίσως και από μία λίγο μεγαλύτερη φυσική μπαταρία. Αναμένονται επίσης χαρακτηριστικά που θα υιοθετηθούν από τις συσκευές iPad Pro 9,7 ιντσών, όπως DCI-P3 για ευρεία γκάμα χρωμάτων και αληθινή προσαρμογή φωτισμού περιβάλλοντος, True Tone.

Στη πρώτη από τις δύο εκδόσεις iPhone 7 των 4,7 ιντσών, περιμένουμε να φιλοξενεί 2 GB ποσότητας μνήμης RAM, ενώ η μεγαλύτερη έκδοση των 5,5 ιντσών iPhone 7 Plus, 3 GB, προκειμένου να διαχειριστεί τις αυξημένες ανάγκες την φωτογραφικής μηχανής, με τους διπλούς φακούς λήψης. Ο αποθηκευτικός χώρος των 16 GB, φημολογείται πως θα είναι παρελθόν πλέον, καθώς οι νέες συσκευές θα διαθέτουν 32 GB αποθηκευτικού χώρου, με μέγιστη την έκδοση των 256 GB χώρο αποθήκευσης.

Οι αποχρώσεις αναμένονται σε 5 για το τρέχον έτος: Rose Gold, Gold, Silver, Space Grey κι ένα νεόφερτο Space Dark. Εδώ βέβαια υπάρχει ένα ερωτηματικό καθώς δεν έχουμε δει πολλές διαρροές της συγκεκριμένης απόχρωσης.

Apple Watch 2

Όπως ακριβώς το iPhone 7, έτσι και το νέο Apple Watch 2 εξωτερικά, δεν υπάρχουν διαφορές στο σχεδιασμό, γι’ αυτό και οι ομοιότητες με την προηγούμενη έκδοση θα είναι πολλές. Οι δύο εκδόσεις των 38 και 42 χιλιοστών, παραμένουν ως έχουν όπως και οι εκδόσεις υλικών, οι οποίες και διαμορφώνουν τις τιμές της συσκευής. Οι βελτιώσεις λοιπόν στο δεύτερης γενιάς Apple Watch, θα είναι κυρίως εσωτερικές με την εταιρεία να φημολογείται πως θα συμπεριλάβει έναν γρηγορότερο επεξεργαστή, καλύτερη στεγάνωση, μία μεγαλύτερη μπαταρία, λειτουργία GPS και βαρόμετρο.

Τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά δηλαδή η λειτουργία GPS και βαρομέτρου, θα επιτρέψουν καλύτερες δυνατότητες πλοήγησης και εντοπισμού φυσικής κατάστασης. Η συσκευή θα είναι σε θέση να υπολογίζει την τοποθεσία της όταν δεν βρίσκεται κοντά η συσκευή iPhone.

Πάντα με βάση τις φήμες, η έκδοση των 42 χιλιοστών Apple Watch 2 θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερη μπαταρία κατά 35%. Παρόμοιες βελτιώσεις αναμένουμε και στη μικρότερη έκδοση.

apple event 02

Η συσκευή θα φέρει επίσης μία ελαφρώς λεπτότερη οθόνη η οποία χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία, αλλά το όφελος αναμένεται να απορροφηθεί από τη μεγαλύτερη μπαταρία, με αποτέλεσμα το νέο Apple Watch 2 να φέρει το ίδιο πάχος με το αρχικό Apple Watch. Η πρόσθετη ενέργεια είναι απαραίτητη στην νέα συσκευή, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός GPS chip.

Φήμες επίσης κυκλοφορούν για μία συσκευή όμοια με την πρώτη γενιάς αναβαθμισμένη με γρηγορότερο επεξεργαστή και βελτιωμένη στεγανοποίηση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης διαφόρων τιμών ανά συσκευή, με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Με πολλά από τα υπάρχοντα λουράκια να είναι out of stock, το Apple Watch 2, αναμένεται να φέρει νέες προτάσεις με νέα χρώματα και σχέδια. Λεπτομέρειες για τα επερχόμενα λουράκια δεν έχουμε μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Λειτουργικά συστήματα

iOS 10, macOS Sierra, tvOS και watchOS 3.0 έχουν ήδη τεθεί σε δοκιμασία από τον Ιούνιο που ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών WDDC. Oπότε πλέον γνωρίζουμε καλά τα νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες του λογισμικού. Όμως η συσκευή iPhone 7, ίσως να προσφέρει κάποια επιπλέον τελικά χαρακτηριστικά και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας.

Κατά πάσα πιθανότητα το λειτουργικό iOS 10 να δοθεί σε όλους τους χρήστες, δύο ημέρες πριν την κυκλοφορία των συσκευών iPhone 7, οι οποίες αναμένονται στα ράφια των καταστημάτων στις 16 ή 23 Σεπτεμβρίου. Άρα το λειτουργικό ίσως διατεθεί Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ή στις 19 του ιδού μήνα. Λόγω του ότι το λειτουργικό watch 3.0 συνοδεύει το iOS 10, είναι πιθανό να κυκλοφορήσει την ίδια ημερομηνία.

Ιστορικά οι αναβαθμίσεις του λογισμικού των υπολογιστών Mac, έρχεται αργότερα μέσα στο μήνα, οπότε είναι απίθανο να κυκλοφορήσει πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όσο αφορά το λειτουργικό tvOS ενδέχεται είτε να το δούμε παράλληλα με το iOS 10 και watch 3.0 ή μετά με την επίσημη διάθεση του λογισμικού των υπολογιστών Mac.

H Apple αναμένεται να δώσει στους developers την έκδοση Golden Master των λειτουργικών iOS 10, macOS Sierra, watch 3.0 και tvOS, αμέσως μετά την εκδήλωση, για μια τελική δοκιμή πριν την επίσημη διάθεση.

από DINFUN