Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Samsung κάνει ανάκληση παγκοσμίως όλα τα Galaxy Note 7

Η Samsung κάνει ανάκληση παγκοσμίως όλα τα Galaxy Note 7
ired.gr

Μετά το μεγάλο ποσοστό εκρήξεων σε μπαταρίες, η Samsung αναγκάζεται να ανακαλέσει όλα τα Galaxy Note 7 προς αντικατάσταση.

Καημένη Samsung! Δεν πρόλαβε να χαρεί την δόξα της παρουσίασης του πανέμορφου (ομολογουμένως) Galaxy Note 7 και αρχίσανε οι εκρήξεις να πέφτουν βροχή. Σαν βεγγαλικά σκάγανε οι μπαταρίες των Galaxy Note 7 (35 and counting μέχρι στιγμής), στα χέρα ισάριθμων ευτυχών-άτυχων κατόχων της Κορεάτικης ναυαρχίδας. Αν παίζανε το γνωστό παιχνίδι «Ναυμαχία» με την Apple, η Samsung έχει ηττηθεί κατά κράτος. Φαίνεται πως κάποιος πολύ σεκλετισμένος Apple φαν (που ασχολείται και με το βουντού), καταράστηκε το φτωχό Galaxy επειδή οι Samsung executives έκαναν εκείνο το δηκτικό σχόλιο περί θύρας ακουστικών.

Και σαν να μην έφτανε αυτό και για να ρίξουμε κι άλλο αλάτι στην πληγή, άλλα Galaxy Note 7 παρουσιάζονται με προβληματικό τζάμι στην οθόνη, καθώς νεότερες αναφορές από το μέτωπο, λένε ότι το τζάμι, είναι μεν γερό, αλλά γρατζουνίζεται υπερβολικά (και αδικαιολόγητα) εύκολα, απαιτώντας τελικά κάποιο είδος επιπλέον προστασίας για την οθόνη. Και μιλάμε για το ολοκαίνουριο Gorilla Glass 5 της Corning εδώ κι όχι ό,τι κι ό,τι.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση, μια δημοσιογράφος που είχε ένα για δοκιμές, το βρήκε στην τσάντα της, όπου το είχε αφήσει το προηγούμενο βράδυ, με σπασμένη οθόνη το επόμενο πρωί. Απ’ ό,τι φαίνεται, το Galaxy πιέστηκε πάνω στο άλλο της κινητό κι έσπασε το γυαλί του. Άμα δε σε πάει, δε σε πάει. Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η Corning ισχυρίστηκε ότι το προϊόν της είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί για περιπτώσεις όπου έχει υποστεί επεξεργασία από κατασκευαστές για να γίνουν στρογγυλέματα στις άκρες (κάποιον φωτογραφίζει αυτό;).

Και βέβαια έχουμε και τα συγκριτικά τεστ ταχύτητας που έγιναν μεταξύ iPhone 6s και Galaxy Edge S7 (που έχει το ίδιο hardware με το Note 7) όπου το ενός χρόνου iPhone «πάτησε κάτω» κυριολεκτικά το ολοκαίνουριο Galaxy και συμπληρώθηκε το ... γλυκό. Και μετά σου λένε ότι δεν έχουν κάποιο μυστικό λαγοπόδαρο εκεί στο Cupertino, φυλαγμένο σε κάποιο μυστικό θησαυροφυλάκιο στα άδυτα της Apple (ξέρετε δίπλα στον υπολογιστή με την Ελληνική γλώσσα).

Γιατί όλα αυτά γίνονται ακριβώς μια βδομάδα πριν την παρουσίαση της Apple για το iPhone 7. Καλύτερο δώρο δεν μπορούσε να της κάνει της Apple το πνεύμα του Steve Jobs. Μα είναι μετά να μην πιστεύεις σε .. μαύρες γάτες;

Μέσα σ’ όλον αυτό τον ορυμαγδό, η Samsung (προς τιμήν της) αποφάσισε να ανακαλέσει ΟΛΑ τα Galaxy Note 7 (όχι μόνο τα ελαττωματικά) και να σταματήσει την παραγωγή, μέχρι να βρεθεί τι φταίει, κι ενώ «με τον ήλιο τα βάζει, με τον ήλιο τα βγάζει ...», την ξέρετε τη συνέχεια.

Κάποιοι πάροχοι στην Αμερική πάντως - όπως η ΑΤ&Τ - δηλώνουν πλήρη αδυναμία να χειριστούν την κατάσταση γιατί δεν έχουν στοκ για να αντικαταστήσουν τα ελαττωματικά τηλέφωνα που τους επιστρέφονται. Και με δεδομένο ότι και να είχαν, δεν τους επιτρέπει η Samsung να τα δώσουν μιας και τα ανακαλεί όλα, δεν ξέρουν τι να κάνουν. Πέρα από τα αστειάκια, η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή για όσους έτρεξαν να πάρουν το καινούριο μοντέλο της Samsung.

Σίγουρα οι δουλειές αυξήθηκαν για την εταιρία, αλλά όχι προς την κατεύθυνση που θα το ήθελε εκείνη. Και με την υπόσχεση να αλλάξει κάθε κομμάτι του Galaxy Note 7 που πουλήθηκε με ένα καινούριο, σίγουρα θα έχει αρκετή ζημία. Για να μη συνυπολογίσουμε τη δυσφήμιση και την επακόλουθη δυσπιστία του αγοραστικού κοινού προς το συγκεκριμένο μοντέλο (τουλάχιστον).

Είναι αλήθεια ότι το Galaxy Note 7 δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές για τη σχεδίασή του και τη (“νομιζόμενη") ποιότητά του από τον ειδικό τύπο, όταν μια βδομάδα σχεδόν μετά άρχισαν τα πρώτα προβλήματα (αρχής γενομένης με το συγκριτικό τεστ iPhone-Galaxy Edge).

Τι να κάνουμε; Τουλάχιστον όμως, «έχει θύρα ακουστικών 3,5mm». Ας παρηγορηθούμε με αυτό.

Δείτε ακόμη: ΣΟΚ - Το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Note 7 είναι πιο αργό από το περσινό iPhone 6s! 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status